fbpx

Αυτές οι 5 οπαδικές ατάκες έγραψαν ιστορία στο κυπριακό ποδόσφαιρο!

Αποτελούν, κατά γενική ομολογία, ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια του ποδοσφαίρου. Άλλωστε, όποιος έτυχε να δει έστω και ένα παιχνίδι χωρίς οπαδούς θα κατάλαβε πως “δεν μυρίζει” μπάλα.

Πέρα όμως από το να δίνουν παλμό στο γήπεδο, δεν είναι λίγες οι φορές που οι οπαδοί με τις εμπνεύσεις τους στιγμάτισαν με έξυπνες ατάκες την καθημερινότητα μας.

Μάζεψα παρακάτω 5 από αυτές και σου τις παρουσιάζω πιο κάτω:

 

1
ΑΕΛ Λαός Πρωτάθλημα ρε!

https://www.youtube.com/watch?v=tBVS_nEeltE

Η έμπνευση πίσω από το συγκεκριμένο άρθρο. Θυμάμαι τον εαυτό μου στα μέσα της περασμένης δεκαετίας να περιμένει να έρθει το απόγευμα για να ξεκινήσουν οι εκπομπές που έδιναν τον λόγο στους οπαδούς.

Ήταν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, βλέπεις, να “βγαίνουν στον αέρα” οι γνωστοί ΑΕΛίστες Φώτης και Βακανάς και να πετούν την συγκεκριμένη ατάκα.

Η έμφαση βέβαια ήταν στο τελικό “ρε” με τη συγκεκριμένη ατάκα να ακούγεται παντού, ακόμα και σε τηλεοπτικές εκπομπές!

2
Πανικός, πανικός ο πράσινος λαός!

Παρόμοια περίπτωση με το ΑΕΛίστικο σύνθημα είναι και το “Πανικός, πανικός ο πράσινος λαός”.

Στο ξεκίνημα του 2000, όταν και οι φίλοι της Ομόνοιας γέμιζαν κάθε κερκίδα που είχαν στη διάθεση τους και έκαναν ρεκόρ προσέλευσης, η συγκεκριμένη ατάκα ακουγόταν σε κάθε γήπεδο.

Όταν μάλιστα, η Νέα Σαλαμίνα προκρίθηκε στον τελικό κυπέλλου του 2001, οι οπαδοί της το “δανείστηκαν” και το τροποποίησαν σε “Πανικός, πανικός ο κόκκινος λαός”!

3
ΑΠΟΕΛ εναντίον όλων!

facebook.com

Μια από τις πιο πολυχρησιμοποιημένες ατάκες στο κυπριακό ποδόσφαιρο είναι η συγκεκριμένη των φίλων του ΑΠΟΕΛ.

Οι οπαδοί των γαλαζοκιτρίνων της Λευκωσίας, που την έκαναν και πανό, τη χρησιμοποιούν θέλοντας να τονίσουν πως όλες οι υπόλοιπες ομάδες συμμάχησαν εναντίον τους.

Από την άλλη, οι οπαδοί των άλλων (μεγάλων) ομάδων έτυχε πολλές φορές να τη χρησιμοποιήσουν ειρωνικά, μετά από παιχνίδια εναντίον των Λευκωσιατών με μπόλικες αμφισβητούμενες φάσεις.

4
Μεγάλη Κυρία ξαναχτύπα!

Ατάκα από τον ύμνο της Ανόρθωσης που χρησιμοποιήθηκε από τους οπαδούς της και ως σύνθημα από μόνο του, κατά τα χρόνια της κυριαρχίας των κυανολεύκων στα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως το προσωνύμιο “Μεγάλη Κυρία” η Ανόρθωση το πήρε από τον τερματοφύλακα της τις δεκαετίες ’50 και ’60, Αλέξανδρο Χαμπίδη, γνωστό ως “Πάπυρο”.

Ο κ. Χαμπίδης, όπως εξομολογήθηκε στον Στέλιο Παπαμωυσέως, ήταν θαυμαστής της Juventus, που επίσης έχει το συγκεκριμένο παρατσούκλι.

Όταν λοιπόν μια φορά η Ανόρθωση νίκησε τη Σαλαμίνα με 8-0 ο πρώην τερματοφύλακας της έγραψε στο καθαριστήριο που διατηρούσε στην Αμμόχωστο “Μεγάλη Κυρία 8 – Σαλαμίνα 0” με το παρατσούκλι να “κολλά” από τότε στους κυανόλευκους της Αμμοχώστου!

5
Τρελάθηκα, για ‘σένα ΑΕΚάρα καταστράφηκα!

Μεθυσμένοι από την επιτυχία της σεζόν 2010-11 ή καλύτερα από την είσοδο της ομάδας τους στους ομίλους του Europa League το καλοκαίρι του 2011, οι φίλοι της ΑΕΚ “δανείστηκαν” το συγκεκριμένο σύνθημα από την ΑΕΚ Αθηνών.

Το έκαναν βέβαια δικό τους και για 2 χρόνια ακουγόταν παντού στη Λάρνακα και όχι μόνο με αποτέλεσμα να αποκτήσει χαρακτήρα κλασικού συνθήματος.

Ποια άλλη οπαδική ατάκα ή σύνθημα κόλλησε στο δικό σου μυαλό όλα αυτά τα χρόνια; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending