fbpx

Τι έγινε στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης φέτος;

Σιγά – σιγά όλα τα πρωταθλήματα για τη σεζόν 2017-18 τελειώνουν με τους ποδοσφαιριστές (όσους δεν θα παίξουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο) να ξεκινούν τις διακοπές τους και οι ομάδες τον προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά.

Αν κάπου χάθηκες όσον αφορά τους πρωταθλητές, τους εκπροσώπους των πρωταθλημάτων στα ευρωπαϊκά κύπελλα, αλλά και τις ομάδες που του χρόνου θα παίζουν στη Β’ Κατηγορία των χωρών τους, μάζεψα παρακάτω όλα αυτά τα στοιχεία.

Δες τα λοιπόν μαζεμένα πιο κάτω και λύσε όλες σου τις απορίες:

1
Αγγλία – Premier League

Στην Αγγλία, ο πρωταθλητής ήταν γνωστός εδώ και καιρό. Τελικά, η Manchester City κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά από 4 χρόνια, μαζεύοντας 100 βαθμούς και πετυχαίνοντας 32 νίκες, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για την Premier League!

Θέση στο Champions League της επόμενης περιόδου εξασφάλισαν, πέραν από τους “πολίτες”, η Manchester United, η Tottenham και η Liverpool, ενώ στο Europa League θα παίξει του χρόνου η Chelsea.

Στην Championship της σεζόν 2018-19 θα αγωνίζονται οι Swansea, Stoke και West Bromwich Albion. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε με 32 τέρματα ο Mohamed Salah της Liverpool.

2
Ισπανία – La Liga

Και στην Ισπανία ο πρωταθλητής (Barcelona) ήταν γνωστός εδώ και καιρό. Τελικά, οι blaugrana δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν τον τίτλο αήττητοι, αφού ηττήθηκαν στην προτελευταία αγωνιστική με 5-4 από τη Levante.

Στο Champions League του χρόνου θα παίζουν επίσης οι Atletico και Real Madrid όπως και η Valencia, με τους εκπροσώπους της Ισπανίας στο Europa League να είναι οι Villareal και Real Betis.

Δρόμο για τη Segunda Division πήραν οι Deportivo La Coruna, η Las Palmas και η Malaga και πρώτος σκόρερ είναι ο Lionel Messi της Barcelona με 34 τέρματα.

3
Γερμανία – Bundesliga

Πρωταθλήτρια στην Bundesliga αναδείχτηκε η Bayern Munich για 6η συνεχόμενη χρονιά και την ακολουθούν στο Champions League της περιόδου  2018-19 οι Schalke, Hoffenheim και Borussia Dortmund.

Στο Europa League της επόμενης περιόδου θα αγωνιστούν ως εκπρόσωποι της Γερμανίας οι Bayer Leverkusen και RB Leipzig.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό, το Hamburg υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην 2. Bundeslιga μαζί με την Cologne. Παράλληλα, η Wolfsburg που τερμάτισε 16η θα αγωνιστεί σε play-off παραμονής με την Holstein Kiel, που τερμάτισε 3η στην 2. Bundesliga.

Πρώτος σκόρερ στη γερμανική λίγκα αναδείχθηκε ο Robert Lewandowski της Bayern Munich με 29 τέρματα.

4
Ιταλία – Serie A

Η Serie A, με μια αγωνιστική να απομένει για να ολοκληρωθεί η σεζόν έχει αρκετά ανοιχτά μέτωπα!

Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Juventus για 7η συνεχόμενη χρονιά, ενώ στο επόμενο Champions League θα αγωνιστούν επίσης οι Napoli, Roma και μια εκ των Lazio (72β.) ή Inter (69β.).

Όποια εκ των 2 δεν εξασφαλίσει θέση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα παίξει στο Europa League μαζί με μια εκ των Milan ή Atalanta (61 βαθμούς έχει η Milan και 60 η Atalanta σήμερα).

Το δρόμο για τη Serie B έχουν πάρει οι Benevento και Verona, ενώ η άλλη θέση θα παιχτεί ανάμεσα στη Crotone και την Spal με την τελευταία να υπερτερεί στη σημερινή ισοβαθμία (35 βαθμούς).

Μάχη που θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική έχουμε και για τον πρώτο σκόρερ ανάμεσα στον Ciro Immobile της Lazio (29 τέρματα) και τον Mauro Icardi (28 τέρματα).

5
Γαλλία – Ligue 1

Στη Γαλλία, επανήλθε στον θρόνο του πρωταθλητή μετά από απουσία 1 χρόνου η Paris Saint Germain, ενώ με μια αγωνιστική να απομένει Monaco (77β.), Lyon (75β.) και Marseille (74β.) να μάχονται για τις άλλες 2 θέσεις που οδηγούν στο Champions League.

Όποια τερματίσει στην 4η θέση θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία στο Europa League τη σεζόν 2018-19, ενώ στη Ligue 2 την επόμενη περίοδο θα αγωνίζονται σίγουρα οι Metz και Troyes.

Η τρίτη και τελευταία θέση που οδηγεί στη 2η τη τάξει κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου θα παιχτεί ανάμεσα στην Toulouse (34β.) και την Caen (37β.).

Ο Edinson Cavani της PSG με 28 τέρματα είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending