fbpx

“Race Against Time: The Marsican Brown Bear” – Το ξεχωριστό ντοκιμαντέρ που ετοιμάζουν Κύπριοι!

Crowdfunding Campaign: Η καμπάνια που έχει ξεκινήσει μια κυπριακή ομάδα για το ντοκιμαντέρ “Race Against Time: The Marsican Brown Bear”.

Ήξερες πως οι καφέ αρκούδες Μάρσικαν, (Marcsican Brown Bears), κατοικούν στο εθνικό πάρκο του Αμπρούτζο (Abruzzo National Park) στην Ιταλία και αποτελούν είδος προς εξαφάνιση; Πλέον απομένουν περίπου 50 αρκούδες στον κόσμο.

Πώς ξεκίνησε αυτή η πρωτοβουλία δημιουργίας του ντοκιμαντέρ;

Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ ξεκίνησε από τον Κωνσταντίνο Χρίστου, ο οποίος θα βρεθεί στην Ιταλία, στο συγκεκριμένο πάρκο, κατά την διάρκεια της συμμετοχής του στο πρόγραμμα Erasmus+.

Η ομάδα αποτελείται από νέα άτομα που έχουν διευρύνει διεθνώς πλέον του ορίζοντες τους, αφού έχουν ταξιδέψει και δουλέψει σε πολλά μέρη στην Ευρώπη. Παράλληλα, έχουν μεγαλώσει κοντά στη φύση, κάτι που τους έχει κάνει να την εκτιμoύν και να τη σέβονται ιδιαίτερα.

Που αποσκοπεί το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ;

Το ντοκιμαντέρ έχει σκοπό να ενημερώσει το κοινό για τις Marsican Brown Bears, για τους παράγοντες που τις απειλούν και για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αποτραπεί η εξαφάνιση τους.

Παράλληλα όπως ανέφεραν οι Κύπριοι νέοι, “Θέλουμε να κάνουμε το κοινό να αντιληφθεί πως έχει τη δύναμη να κατευθύνει πολιτική, οικονομική και κοινωνική στήριξη προς τους οργανισμούς οι οποίοι ασχολούνται με την διατήρηση της άγριας ζωής. Μετά την ολοκλήρωση του, το ντοκιμαντέρ θα σταλεί σε φεστιβάλ ταινιών που ασχολούνται με περιβαλλοντικά θέματα και σε οργανισμούς διατήρησης της άγριας ζωής οι οποίοι μπορούν να το αξιοποιήσουν κατάλληλα.

Η καμπάνια μας θα έχει διάρκεια 2 μηνών. Καλούμε το κοινό να συνεισφέρει είτε οικονομικά, είτε κοινοποιώντας την ιστορία μας και τον σκοπό μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Μπορείτε να βρείτε την καμπάνια στον σύνδεσμο igg.me/at/MarsicanBrownBear


Βοηθώντας στη δημιουργία αυτού του ντοκιμαντέρ, ο καθένας μας βάζει ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια διάσωσης των Marsican Brown Bears.

Πέρα όμως από αυτό, για να δοθεί και ένα επιπλέον κίνητρο στον κόσμο, δίνονται κάποια αναμνηστικά δώρα αναλόγως της εισφοράς τα οποία ο καθένας μπορεί να βρει στον πιο πάνω σύνδεσμο.

Παράλληλα, δέχονται εισφορές από εταιρείες και οργανισμούς, οι οποίοι θέλουν να συνεισφέρουν ως μέρος της κοινωνικής τους ευθύνης.

Στήριξε κι εσύ αυτή την προσπάθεια – Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending