fbpx

5 tips που πρέπει να ακολουθήσεις ΠΡΙΝ πας για Interview!

Πλησιάζει το καλοκαίρι και τελειώνοντας από τις φοιτητικές υποχρεώσεις, θα έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο να αξιοποιήσουμε.

Εκτός από διασκέδαση, είναι καλή ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε το ευέλικτο ωράριο μας για απόκτηση εμπειρίας, κτίζοντας τον δρόμο προς την επιθυμητή καριέρα μας.

Κάνε τις αιτήσεις σου σε διάφορες εταιερίες και όταν θα πάρεις μια απάντηση, το επόμενο στάδιο θα είναι η σωστή προετοιμασία για το αναμενόμενο interview  είτε για internship, είτε και για την πρώτη σου δουλειά:

Σου μαζέψαμε μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να προετοιμαστείς και να παρουσιαστείς κατάλληλα στο interview σου:

1
Πληροφορίες για την εταιρεία

Πριν πας στο interview, είναι σημαντικό να γνωρίσεις την εταιρεία. Κοίταξε στην ιστοσελίδα τους στο “About Us” για τις βασικότερες πληροφορίες, και μάθε για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Μια πιθανή ερώτηση που μπορούν να σου κάνουν είναι τι γνωρίζεις για την εταιρεία, γι’ αυτό μην πας χωρίς να ξέρεις τα πιο βασικά.

Εάν κάτι έχει τραβήξει το ενδιαφέρον σου όταν διάβαζες για την εταιρεία, κράτα το για να κάνεις την απορία σου στο τέλος του interview, και να δείξεις έτσι μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη θέση.

2
Αναμενόμενες ερωτήσεις

Ψάξε online τις πιο συχνές ερωτήσεις (FAQs)που κάνουν στη συνέντευξη. Εάν πας για internship, ψάξε συγκεκριμένα γι’ αυτό.

Ερωτήσεις όπως “ποια τα μειονεκτήματα σου” μπορεί να σε μπερδέψουν αυτή τη στιγμή, γι’ αυτό σου προτείνω να προετοιμάσεις τις απαντήσεις σου για να αποφύγεις μια άβολη στιγμή.

3
Παραδείγματα που υποστηρίζουν το CV σου

Ο interviewer θα θέλει να ακούσει για τα σημεία που είχες αναφερθεί στο CV σου, είτε είναι για την προηγούμενη πείρα σου, είτε για προσωπικές δεξιότητες σου. Είναι καλή ευκαιρία να αναφέρεις κάτι για το οποίο είσαι περήφανος, κάτι που αξίζει να μάθουν.

Για παράδειγμα, εάν σε ρωτήσει κάποιος πώς αξιολόγησες τον εαυτό σου ως team player, υποστήριξε τη θέση σου με αναφορά σε πρόσφατη ομαδική εργασία που είχες, και τόνισε τα σημαντικά, π.χ. αν είχες πάρει την υψηλότερη βαθμολογία.

4
Κατάλληλη εμφάνιση

Παρόλο που δεν πρέπει να κρίνουμε ένα βιβλίο από το εξώφυλλο του, η πρώτη εντύπωση που θα κάνεις μόλις σε δουν είναι σημαντική.

Επομένως, προετοίμασε το outfit σου, κάτι που θα είναι κλασσικό και απλό, όπως μαύρο παντελόνι, άσπρο πουκάμισο και μπλέιζερ.

Όμως, το πιο σημαντικό είναι η αυτοπεποίθησή σου, και αυτό θα το δείξεις με την συμπεριφορά σου κι όχι με τα ρούχα που φοράς. Άρχισε το interview με χαμόγελοχειραψία και θετική διάθεση.

5
Όσα πρέπει να αποφύγεις

Σίγουρα πρέπει να είσαι στην ώρα σου. Επίσης, στη διάρκεια της συνέντευξης, πρόσεξε τη στάση του σώματος, και μην αποφεύγεις την επαφή με τα μάτια.

Απόφυγε απαντήσεις με αχρείαστες λεπτομέρειες, ακολούθα μια οργανωμένη ροή σκέψεων, και πρόσεξε τις παύσεις που κάνεις.

Τέλος, μην αγχώνεσαι! Δεν χάνεις τίποτα, γι’ αυτό δείξε την προσωπικότητα σου, τις ικανότητες σου και πίστεψε στις δυνατότητες σου.

Μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου!

Βρήκες χρήσιμα αυτά τα tips; Ακολούθησε τα όταν σου χρειαστούν και καλές επιτυχίες! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending