fbpx

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Οι πρώτες φωτογραφίες της νέας εντυπωσιακής βιβλιοθήκης!

Είτε σπουδάζεις στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, είτε όχι, μάθε πως σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει μία από τις πιο εντυπωσιακές βιβλιοθήκες πανεπιστημίων στην Κύπρο!

Σύμφωνα με το timeoutcyprus.com, η Έλλη Ιωάννου, είχε κάνει δωρεά €8.000.000 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στη μνήμη του συζύγου της Στέλιου Ιωάννου, για να πραγματοποιήσει την επιθυμία πολλών, τόσο στο Πανεπιστήμιο όσο και γενικά στην Κύπρο.

Αν επισκεφθείς την Πανεπιστημιούπολη του Παν. Κύπρου στην Αγλαντζιά, θα δεις τον εντυπωσιακό θόλο να ξεχωρίζει

timeoutcyprus.com

Είναι κατασκευασμένο ώστε να εισχωρεί το φυσικό φως με έλεγχο, για να γίνεται ευκολότερη η ανάγνωση στους σχετικούς χώρους.

Επίσης, σύμφωνα με το timeoutcyprus.com, κατευθύνει το φως μέσω ενός ηλιοστάτη κατακόρυφα και συγκεντρωμένα πάνω στην ανακλαστική επιφάνεια του κώνου που κυριαρχεί στο κέντρο όλου του εσωτερικού χώρου.

Ο θόλος των 40 m από χάλυβα ξεχωρίζει από μακριά 

timeoutcyprus.com

Καλύπτεται από κυψέλες αλουμινίου, εξαγωνικού σχήματος. Στην κορυφή του θόλου υπάρχει ηλιοστάτης, που αντανακλά το φως σε ένα κώνο που βρίσκεται στο κεντρικό αίθριο.

timeoutcyprus.com

Ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Jean Nouvel ανέλαβε τον σχεδιασμό του Κέντρου Πληροφόρησης – Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου», που πήρε έμπνευση από τη φυσική τοπογραφία και τα χρώματα του τοπίου της Πανεπιστημιούπολης.

Στο κέντρο του κτηρίου, κάτω από το θόλο της στέγης, κυριαρχεί ο κώνος

timeoutcyprus.com

Αρχίζει από τη βάση του κτηρίου και διατρέχει όλο το ύψος μέχρι τον 3ο όροφο. Το φως που έρχεται μέσα από το θόλο, αντανακλά στις καμπύλες επιφάνειες του κώνου.

timeoutcyprus.com

Το κτήριο της βιβλιοθήκης αποτελείται κατακόρυφα από 5 επίπεδα (υπόγειο, ισόγειο και 3 ορόφους) εμβαδού περίπου 15.700 τ.μ.

timeoutcyprus.com

Η βιβλιοθήκη προγραμματίζεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending