fbpx

5 πανέμορφα κυπριακά χωριά που πρέπει να πας αυτή την εποχή!

Η Κύπρος μας είναι πανέμορφη και κρύβει πολλά όμορφα μέρη, παραθαλάσσια και ορεινά. Αν σου αρέσουν οι περιπέτειες και σκέφτεσαι να πας μια εκδρομή εγχώρια, σου έχω 5 χωριά που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς!

Αυτά τα χωριά είναι ό,τι πρέπει για να επισκεφτείς με: την παρέα σου, την οικογένεια σου αλλά και το αμόρε σου. Γιατί να τρέχουμε στο εξωτερικό, αφού στην Κύπρο μπορούμε να περάσουμε εξίσου καλά και με λιγότερα χρήματα;

Αυτά είναι τα 5 χωριά που επιβάλεται να επισκεφτείς αυτή την εποχή:

1
Περβόλια, Λάρνακα

Τα Περβόλια είναι ένα χωριό 10-15 λεπτά μακριά από τη Λάρνακα και το γνωστό σε όλους μας Μακένζι.

Είναι ένα χωριό που δεν του λείπει τίποτα και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από μια πόλη. Έχει υπέροχες πεντακάθαρες παραλίες, καφέ, μπαράκια και εστιατόρια γεμάτα νέους.

2
Καλοπαναγιώτης, Λευκωσία

Ο Καλοπαναγιώτης είναι χωριό της επαρχίας Λευκωσίας και συγκεκριμένα βρίσκεται στο Τρόοδος. Αν είσαι λάτρης της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, των πηγών και της ωραίας θέας, θα λατρέψεις αυτό το χωριό. Δεν είναι τυχαίο που κάθε χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερους τουρίστες.

Η Ενετική Γέφυρα και οι ιαματικές πηγές θα σε μαγέψουν και δεν θα μπορείς να σταματήσεις να βγάζεις φωτογραφίες. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ στο τέλειο και δροσερό κλίμα του βουνού.

3
Πισσούρι, Λεμεσός

chooseyourcyprus.com

Το Πισσούρι είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό της επαρχίας Λεμεσού. Ο γραφικός κόλπος του Πισσουρίου και οι υπέροχες παραλίες θα σε ξετρελάνουν.

Η μικρή πλακόστρωτη πλατεία με τα ταβερνάκια θα σε κάνει να ερωτευτείς το χωριό – είναι ό,τι πρέπει για οικογενειακές στιγμές. Αν θέλεις κάτι πιο ήσυχο για να αράξεις με την οικογένεια σου και να ηρεμήσεις από την πολυκοσμία, επέλεξε να επισκεφτείς το Πισσούρι.

4
Αγρός, Λεμεσός

Αυτό το χωριό, που φημίζεται για τα τριαντάφυλλα του και τα αλλαντικά του, θα σε ξετρελάνει. Αν είσαι κι εσύ κοιλιόδουλος και λατρεύεις το φαγητό και το καλό κρασί δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το επισκέφτηκες ακόμη. Είναι ένα χωριό με υπέροχο ντόπιο κρασί και κρασάτα πιτσιλίσιμα λουκάνικα, λούντζα και χοιρομέρι.

Η θέα και το κλίμα είναι φανταστικά για να ξεφύγεις και καλό είναι να σημειώσεις ότι το χωριό διαθέτει και πισίνα. Στο χωριό μπορείς να βρεις γλυκά του κουταλιού, κεριά, σαπούνια και άλλα προϊόντα με βασικό υλικό το τριαντάφυλλο.

5
Λεύκαρα, Λάρνακα

ix-andromeda.com

Τι να πει κανείς για αυτό το χωριό; Από πού να ξεκινήσω; Από τα πασίγνωστα κεντήματα; Τα μικρά μαγαζάκια με σουβενίρ που δεν θα ξέρεις τι να πρωτο-πάρεις; Τις φαγιτάρες που θα βρεις; Πραγματικά ό,τι και να πω είναι λίγο. Η πλατεία του χωριού θα σε ταξιδέψει σε άλλες εποχές και η αρχιτεκτονική θα σε ξετρελάνει.

Το χωριό έχει υπέροχη θέα και είναι γεμάτο λουλούδια και αρώματα. Είναι must για για μία εκδρομή ή γιατί όχι και διανυκτέρευση.

Εσύ ποιο χωριό θες να επισκεφτείς αυτήν την εποχή και με ποιον;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending