fbpx

Όσα (πρέπει να) κάνουν οι φοιτητές εξωτερικού πριν επιστρέψουν Κύπρο!

Επιτέλους πλισιάζει καλοκαίρι, στο μυαλό σου ηχεί το τραγούδι “40 βάθμοι λιώνει το κορμί” και ήρθε η στιγμή που περίμενες: να επιστρέψεις στην Κύπρο.

Πριν επιστρέψεις όμως υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να κάνεις. Αλλά για να μην κουράζεσαι να τα σκεφτείς, σου τα μαζέψαμε εμείς!

Δες τα πιο κάτω:

1
Υπόλοιπο κάρτας

Καλά τα deliveries και το online shopping δεν λέω, αλλά ήρτε η ώρα που εφοάσουν: να ελέγξεις το υπόλοιπο της αγγλικής σου κάρτας.

Πριν επιστρέψεις στα πάτρια εδάφη, σιγουρέψου ότι έχεις αρκετά λεφτά μέσα στην αγγλική σου κάρτα, έτσι ώστε να μπορεί να πληρωθεί το ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, συνδρομή τηλεφώνου κ.λπ.

Όσο εσύ θα πίνεις ανενόχλητος τα cocktails σου στον Πρωταρά για τους υπόλοιπους 3 μήνες, δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι αν έχουν κανονιστεί τα πιο πάνω.

2
Διαμονή σε λίγους μήνες

Ελπίζω να είσαι από αυτούς που προνοήσαν να βρούνε διαμέρισμα για τον επόμενο χρόνο έγκαιρα. Αν όχι, μην αγχώνεσαι, αλλά σε συμβουλεύω να αρχίσεις άμεσα τα viewings διαμερισμάτων πριν επιστρέψεις.

Αν ενοικιάσεις το διαμέρισμα γρήγορα, το πιο πιθανό είναι να το βρεις σε πιο προσιτή τιμή. Κακά τα ψέματα, με τόσα που πήγε το ενοίκιο, του χρόνου θα κοιμάσαι σε… παγκάκι.

Τωρά σκέφτεσαι: “Ουυυ, πού να έβρω ώρα σαν θκιαβάζω για τελικές;!” Πίστεψέ με καταλαβαίνω σε, been there, done that. Αλλά με το να κάνεις viewing, θα έχεις μια γενική ιδέα για το τι περιέχει το σπίτι και τι όχι. Έτσι θα ξέρεις τι έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές κ.τ.λ.  πρέπει να αγοράσεις όταν επιστρέψεις πίσω.

3
Πακετάρισμα

Ξέρω πως όλοι το μισούμε, αλλά όσο πιο σύντομα ξεκινήσεις να πακετάρεις τα πράγματά σου τόσο πιο χαλαρός/ή θα είσαι προς το τέλος.

Το ιδανικό θα ήταν να ξεκινήσεις 2 εβδομάδες πριν να ξεχωρίζεις τα πράγματα που θέλεις να αφήσεις στη χώρα που σπουδάζεις και ποια να φέρεις πίσω και να τα τοποθετείς μέσα σε κούτες, ακούγοντας στη διαπασών “Το πουλάω το σπίτι“.

4
Συνδρομές & Διεύθυνση 

Καλό θα ήταν επίσης να ακυρώσεις οποιεσδήποτε συνδρομές, όπως το γυμναστήριο (μεταξύ μας τωρά αν επάτησες 3-4 φορές ολόχρονα, άδικα επλήρωνες).

Ακόμα κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις, είναι να αλλάξεις την αγγλική σου διεύθυνση πίσω στην κυπριακή, έτσι ώστε οι επιστολές του πανεπιστημίου, τράπεζας, κινητής τηλεφωνίας κ.λπ. να στέλνονται Κύπρο.

5
Αποχαιρετισμοί

Όταν πλέoν τελειώσεις με τα πιο πάνω, θα έρθει η ώρα να πεις μάάάάι στους international φίλους σου, μιας και θα κάνεις 3 μήνες να τους δεις.

Αντίο πρέπει επίσης να πεις στα αγαπημένα σου καταστήματα και, αν είσαι Αγγλία, ειδικά στο Primark. Πώς θα το κάνεις αυτό; Με ένα τελευταίο δυνατό shopping!

Ελπίζω τα πιο πάνω tips να σε βοήθησαν. Αν νομίζεις ότι ξεχάσαμε κάτι, άφησέ μας σχόλιο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending