fbpx

5 χώρες που η απουσία τους είναι ηχηρή από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018!

Αναμφίβολα, όσο πλησιάζει το Μουντιάλ τόσο μεγαλύτερος θα είναι και ο θόρυβος που γίνεται γύρω από αυτό. Μην ξεχνάμε πως μια φορά κάθε 4 χρόνια έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα κορυφαίες εθνικές του κόσμου να αγωνίζονται μεταξύ τους!

Ή μήπως όχι; Γιατί το λέω αυτό; Απλά, επειδή το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 μετρά σημαντικές απουσίες, ηχηρές θα μπορούσε να πει κάποιος.

Σημαντικές δυνάμεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα απουσιάζουν από τα γήπεδα της Ρωσίας. Παρακάτω μπορείς να δεις 5 από αυτές:

1
Ιταλία

Για να καταλάβεις πόσο διαφορετικό θα είναι το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο αρκεί να δεις ότι απουσιάζει η Ιταλία. Η squadra azzura ήταν παρών σε κάθε Μουντιάλ από το 1962 και μετά.

Με άλλα λόγια, το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο που δεν συμμετείχε ήταν πριν 60 ολόκληρα χρόνια (1958)!

Στα προκριματικά για τη Ρωσία, η Ιταλία έμεινε 2η στον 7ο όμιλο πίσω από την Ισπανία. Στα μπαράζ αντιμετώπισε τη Σουηδία όπου σε διπλά παιχνίδια έχασε 1-0 στη Σουηδία και έμεινε στο 0-0 στον επαναληπτικό της Ιταλίας.

Απαραίτητη σημείωση: Αν η Ιταλία περνούσε και ο Buffon έπαιζε έστω σε ένα αγώνα θα ήταν το 6ο του Παγκόσμιο Κύπελλο, επίδοση που δεν κατάφερε άλλος ποδοσφαιριστής!

2
Ολλανδία

Το ολλανδικό ποδόσφαιρο είναι σε κρίση και φαίνεται! Μετά την παρουσία των oranje στον τελικό του Μουντιάλ του 2010, απέτυχαν να προκριθούν στο Euro 2016 και τώρα στο Μουντιάλ!

Οι Ολλανδοί, που απουσίαζαν για τελευταία φορά από 2 μεγάλα ποδοσφαιρικά τουρνουά τη δεκαετία του ’80, αποκλείστηκαν στην ισοβαθμία, αφού στον Α΄προκριματικό όμιλο της Ευρώπης μάζεψαν 19 βαθμούς, όσους και η 2η Σουηδία με χειρότερη διαφορά τερμάτων.

3
Χιλή

Το πώς κατάφερε η Χιλή να μην συμμετέχει στο φετινό Μουντιάλ θα πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια στο μάθημα διαχείρισης καταστάσεων!

Πριν την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών στην Νότια Αμερική η χώρα του Alexis Sanchez βρισκόταν στην 3η θέση και έπρεπε να νικήσει την ήδη προκριμένη Βραζιλία.

Ακόμα και η ισοπαλία τους αρκούσε, ακόμα και ήττα με 1 τέρμα διαφορά με συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Η “La Roja” ωστόσο ήταν απογοητευτική, έχασε με 3-0 από τη selecao, το Περού εξήλθε ισόπαλο 1-1 με την Κολομβία και πήρε τη 5η θέση που οδηγεί στα μπαράζ και η Αργεντινή, που νίκησε με 3-1 το Εκουαδόρ πήρε την 3η θέση και την πρόκριση!

4
Καμερούν

Οι κάτοχοι του Copa Africa θα απουσιάσουν από τα γήπεδα της Ρωσίας μετά από 2 συνεχόμενες παρουσίες σε Παγκόσμιο Κύπελλο!

Γενικά, όταν σκέφτεσαι κορυφαίες ομάδες της “μαύρης ηπείρου”, η χώρα της κεντρικής Αφρικής είναι τέτοια κάτι που πιστοποιείται και από το γεγονός πως απο το 1982 και μετά απουσίασε από Μουντιάλ μόλις 3 φορές (1986, 2006 και φέτος).

Στον Β’ όμιλο των προκριματικών της Αφρικής έμεινε στην 3η θέση (μόνο ο πρώτος προκρίνεται) πίσω από Νιγηρία και Ζάμπια.

5
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Μπορεί να μην είναι και το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό έθνος στον κόσμο οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αλλά τουλάχιστον στη ζώνη της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής είναι μαζί με το Μεξικό και την Κόστα Ρίκα οι ομάδες που κάνουν κουμάντο.

Φέτος ωστόσο απέτυχαν να προκριθούν σε Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά μετά το 1986. Πάνε δηλαδή 32 χρόνια από την τελευταία φορά που ξεκινούσε Μουντιάλ και οι ΗΠΑ δεν ήταν ανάμεσα στους συμμετέχοντες!

Αυτό γιατί έμειναν στην 5η θέση του προκριματικού ομίλου πίσω από Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Παναμά, αλλά και την Ονδούρα που έπαιξε μπαράζ (και αποκλείστηκαν από την Αυστραλία).

Ποια χώρα από αυτές είναι η μεγαλύτερη απώλεια από το φετινό Μουντιάλ κατά τη γνώμη σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending