fbpx

5 ομάδες που υπήρξαν φιναλίστ αλλά δεν κατέκτησαν ποτέ το Champions League!

Από το 1955 το Κύπελλο Πρωταθλητριών και από το 1992 το Champions League μας έχουν χαρίσει μεγάλες στιγμές!

Θαυμάσαμε ομαδάρες που έμειναν στην ιστορία του ποδοσφαίρου, που κατέκτησαν τίτλους και δόξα, θαυμάσαμε παιχταράδες που κατέκτησαν το ποδοσφαιρικό Έβερεστ, είδαμε μερικές καταπληκτικές ομάδες να πραγματοποιούν ξέφρενη πορεία αλλά να μην πίνουν νερό από την πηγή!

Με αυτή την τελευταία κατηγορία είναι που ασχολείται το παρακάτω άρθρο.

Μπορείς να δεις πιο κάτω 5 καταπληκτικές ομάδες που έφτασαν μέχρι τον τελικό του Champions League, αλλά δεν ευτήχησαν να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του:

 

1
Valencia

https://www.youtube.com/watch?v=uVlXIc2kWuA

Σε όποιον παρακολουθούσε ποδόσφαιρο στις αρχές του 2000 μοιάζει αδιανόητο πώς η Valencia δεν κατάφερε να κατακτήσει ένα Champions League!

Στο ξεκίνημα της περασμένης δεκαετίας “οι νυχτερίδες” είχαν πραγματικά σπουδαία ομάδα με τον Mendieta ενορχηστρωτή και τους Canizares, Claudio Lopez, Angulo, Kily Gonzalez, Ayala, Baraja και Aimar συμπαραστάτες και βρέθηκαν 2 διαδοχικές χρονιές στον τελικό.

Το 2000 έχασαν στο Stade de France από τη Real Madrid με 3-0 πληρώνοντας ουσιαστικά την απειρία τους σε τόσο ψηλό επίπεδο, ενώ το 2001 τα πράγματα απέναντι στην Bayern Munich ήταν σαφώς πιο δραματικά!

Αφού η κανονική διάρκεια και η παράταση βρήκε τις 2 ομάδες στο 1-1 ο τελικός κρίθηκε στα πέναλτι. Εκεί, οι Zahovic, Carboni και Pellegrino αστόχησαν με τους Βαυαρούς να παίρνουν τη νίκη με 5-4!

2
Sampdoria

https://www.youtube.com/watch?v=PsfK3r-cZOU

Όταν μιλάς για μεγάλες ομάδες της Serie A δύσκολα θα αναφέρεις ποτέ ανάμεσα σε αυτές την Sampdoria. Στη χαραυγή όμως της δεκαετίας του ’90, η ομάδα της Γένοβας κάθε άλλο παρά αμελητέα ποσότητα ήταν!

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1991 της έδωσε το δικαίωμα συμμετοχής στην τελευταία έκδοση αυτού που έμεινε στην ιστορία ως “Πρωτάθλημα Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης”, την ώρα που στη σύνθεση της είχε παίχτες όπως οι Pagliuca, Katanec, Cerezo, όπως και τους εκπληκτικούς Gianluca Vialli και Roberto Mancini.

Στο Πρωτάθλημα Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης του 1992 έφτασε μέχρι τον τελικό, εκεί που αντιμετώπισε στο Wembley την Barcelona του Johan Cruyff.

Το όμορφο παραμύθι των “Blucerchiati” δεν είχε χαρούμενο τέλος, όμως, αφού ένα χτύπημα φάουλ του Ronald Koeman στο 112′ ήταν αρκετό για να χαρίσει το τρόπαιο στην Barca!

3
Leeds United

Η δεκαετία του ’70 ήταν ξεχωριστή για το αγγλικό ποδόσφαιρο. Από τη μια η μεγάλη Liverpool, από την άλλη η μαγική Nottingham Forest του Clοugh και μια κατηγορία μόνη της ήταν η Leeds United του εξαιρετικού Don Revie!

Αφού κατέκτησε το πρωτάθλημα της σεζόν 1973-74, έπαιξε στο Κύπελλο Πρωταθλητριών για 2η φορά στην ιστορία τους και έφτασαν μέχρι τον τελικό όπου αμφισβήτησαν ανοιχτά την τότε κυριαρχία της Bayern Munich.

Με ποδοσφαιριστές όπως οι Billy Bremner, Peter Lorimer, Allan Clarke και Johnny Giles στην εντεκάδα της στρίμωξε τους Βαυαρούς, δικαιούτο να μετρήσει καθαρό τέρμα που σκόραρε στο 64′ με την Βayern να παίρνει τελικά τη νίκη με 2-0 και την Leeds να μένει με το παράπονο της αδικίας!

4
Monaco

https://www.youtube.com/watch?v=webzkFpl_l8

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την τρομερή Monaco του 2004; Morientes, Prso και Giuly έκαναν πράματα και θαύματα στην επίθεση με τους Μονεγάσκους να αποκλείουν κατά σειρά Lokomotiv Moscow, Real Madrid και Chelsea και να κερδίζουν το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League!

Στον αγώνα που έγινε στο AufSchalke Arena η Monaco αντιμετώπισε την εξίσου εντυπωσιακή Porto του Jose Mourinho, στον μοναδικό τελικό της διοργάνωσης που έπαιξαν 2 μεγάλα αουτσάιντερ της!

Οι Πορτογάλοι, πιο έτοιμοι, επικράτησαν της Monaco με 3-0 με τους ερυθρόλευκους να χάνουν τεράστια ευκαιρία να γράψουν ιστορία!

5
Παναθηναϊκός

Η μεγαλύτερη στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου, πάντα σε σωματειακό επίπεδο, ήταν ο τελικός του Wembley, όπως έμεινε στην ιστορία!

Ήταν η σεζόν 1970-71 όταν ο Παναθηναϊκός απέκλεισε την Slovan Bratislava, την Everton και τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών απέναντι στον Ajax!

Ήταν η αρχή μιας αυτοκρατορίας για τον “Αίαντα” του Cruyff, του Neeskens, του Keizer και του Muhren, αλλά το τριφύλλι είχε να αντιπαρατάξει τον μεγάλο Αντώνη Αντωνιάδη, τον “στρατηγό” Μίμη Δομάζο και τους Ελευθεράκη, Οικονομόπουλο και Καψή.

Οι Ολλανδοί ήταν αυτοί που πήραν τη νίκη με 2-0 με την επιτυχία των πρασίνων όμως να μένει στην ιστορία και όσο περνούν τα χρόνια να μοιάζει ακατόρθωτο να επαναληφθεί από ελληνική ομάδα!

Ήξερες ότι αυτές οι ομάδες έπαιξαν σε τελικό Champions League χωρίς να καταφέρουν να κατακτήσουν κάποιο τρόπαιο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending