fbpx

Θυμάσαι όσα κάναμε όλοι τον πρώτο χρόνο στις σπουδές μας;

Οι σπουδές αποτελούν σημαντικό και μεγάλο κομμάτι της ζωής μας. Θα λέγαμε ίσως ότι διαβάζουμε μια ζωή για να πάρουμε τα κατάλληλα εφόδια και τις γνώσεις που χρειάζονται για να περάσουμε στο πανεπιστήμιο και να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο επίπεδο των σπουδών μας!!

Τον πρώτο χρόνο όλοι έρχονται εάν παρατήρησες, ενθουσιασμένοι, γεμάτοι όνειρα, δίψα για γνώση και καινούριες εμπειρίες. Είναι τα χρόνια που περιμένουμε να έρθουν για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας! Τόσο το καινούριο περιβάλλον, όσο τα νέα πρόσωπα και η ανεξαρτητοποίηση από τους γονείς μας, είναι πολύ σημαντικά.

Ο καθένας από εμάς εκτός του να μάθει τι είναι σημαντικό για το αντικείμενό του, θέλει να κάνει αυτά τα χρόνια να είναι τα πιο συναρπαστικά της ζωής του. Τουλάχιστον θα έχει να λέει μετά.

Πού και τι ακριβώς κάναμε λοιπόν τον πρώτο χρόνο στις σπουδές μας;

 

1
 Συναντήσεις σε σπίτια φίλων

Τις περισσότερες φορές κανονίζαμε συναντήσεις σε σπίτια φίλων μας, παραγγέλναμε φαγητό (μιας και δεν ξέραμε να μαγειρεύουμε) και καθόμασταν και μιλούσαμε με τις ώρες (για τα όνειρα, τις φιλοδοξίες, τα προβλήματά μας).

Με αυτό τον τρόπο ήταν πιο εύκολο να μάθουμε ο ένας το άλλο καλύτερα και να συνδεθούμε σαν παρέα. Εάν ήμασταν τυχεροί, θα είχαμε κάποιον από την παρέα που θα έπαιζε κιθάρα ή θα τραγουδούσε, αλλιώς υπήρχε και το καραόκε.

Φυσικά τα επιτραπέζια παιχνίδια και το ποτό δεν έλειπαν από αυτές τις βραδιές.

2
Parties που διοργανώνουν οι φοιτητικές παρατάξεις

Είναι η περίοδος που εσύ και οι συμφοιτητές σου θέλετε να γνωρίσετε άτομα από άλλους κλάδους και να κάνετε γνωριμίες.

Πώς το καταφέρνεις αυτό; Ως πρωτάρηδες που τώρα έμπαιναν στον χορό, ακολουθούσαμε αναγκαστικά τα βήματα των άλλων φοιτητών. Έτσι λοιπόν, πηγαίναμε στα parties που διοργανώνουν οι φοιτητικές παρατάξεις (τις λεγόμενες μπουάτ) για να γνωρίσουμε περισσότερους φοιτητές και να νιώσουμε ότι ανήκουμε και εμείς στο σύνολο του πανεπιστημίου.

Άλλωστε εκεί είναι η τέλεια ευκαιρία για να γνωρίσεις την “αφρόκρεμα” του πανεπιστημίου. Και φυσικά περνάγαμε τέλεια!

3
Parties στις φοιτητικές εστίες

Τα parties δεν έλειπαν και από τις φοιτητικές εστίες, είτε στις ιδιωτικές είτε στις εστίες του πανεπιστημίου. Γενικά, όπου υπήρχε ευκαιρία για συγκεντρώσεις και διασκέδαση, ήμασταν μέσα.

Οι φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρουν ειδική αίθουσα για προβολή ταινιών και για επιτραπέζια. Μπορείς λοιπόν να περάσεις χαλαρά και με την παρέα σου τη βραδιά και να γνωρίσεις καινούρια άτομα.

Ως τριτοετής φοιτήτρια, έχω καταλάβει ότι δεν έχει σημασία πού είσαι αλλά με ποιους είσαι. Αυτό κάνει τη διαφορά και αυτό να θυμάσαι!

Εσύ πώς πέρασες τον πρώτο χρόνο στις σπουδές σου; Πες μας κι εσύ τις εμπειρίες σου σε comment! 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending