fbpx

5+1 ομάδες που μας έλειψαν και επιστρέφουν στην A’ κατηγορία!

Αρκετοί μεγάλοι, ιστορικοί σύλλογοι, κλασικές ομάδες Α’ Κατηγορίας διαφόρων χωρών έχουν υποβιβαστεί τα τελευταία χρόνια σε μικρότερες κατηγορίες κυρίως λόγω οικονομικών δυσκολιών, είτε λόγω κακοδιαχείρισης. Από τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν κάποιες ομάδες επιστρέφουν στην πρώτη κατηγορία.

Εμείς τις μαζέψαμε και τις παρουσιάζουμε πιο κάτω. Δες ποιες είναι:

1
 Άρης Θεσσαλονίκης

Οι “κιτρινόμαυροι’’ της Θεσσαλονίκης μετά από 4 χρόνια (2 στη Γ’ Εθνική και 2 στη Football League) απουσίας από τα “σαλόνια” της Super League επιστρέφουν στη φυσική τους θέση.

Αρναία, Κοκκινόχωμα, Αγιονέρι αποτέλεσαν μόνο κάποια από τα μέρη που αγωνίστηκαν οι Θεσσαλονικείς.

Με τον φανατικό του λαό, που ήταν πάντα πλάι του, ο “Θεός του Πολέμου” θέλει να επανέλθει δριμύτερος στη Super League και επιβάλλεται να αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος.

2
Ο.Φ.Η.

Οι Κρητικοί προβιβάζονται στη Super League μετά από 3 χρόνια. Πρόκειται για παρόμοια περίπτωση με αυτή του Άρη.

Τα οικονομικά προβλήματα έριξαν και τον “Όμιλο” στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής όπου αγωνίστηκε για ένα χρόνο, έμεινε για δύο χρόνια στη Football League και φέτος κέρδισε την άνοδό του στη Super League. Η άνοδος αφιερώθηκε στον Ευγένιο Γκέραρντ.

3
 Ένωσις Νέων Παραλιμνίου 

Μετά τον δεύτερο υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία (2015/16) και την παραμονή σ’αυτήν για δύο χρόνια, οι “βυσσινί” επιστρέφουν στο Πρωτάθλημα CYTA τη σεζόν 2018/19.

Το Παραλίμνι, μια κλασική ομάδα Α’ Κατηγορίας, οφείλει να σταθεροποιήσει την πορεία του έτσι ώστε τουλάχιστον να αποφευχθεί του χρόνου ο υποβιβασμός.

4
Parma

Λόγω της πτώχευσης της ομάδας το 2015, η Parma υποβιβάστηκε στη Serie D. Μετά από 3 ανόδους σε 3 χρόνια από Serie D, Lega Pro και Serie B η Parma επιστρέφει στη φυσική της θέση, στη Serie A, με οδηγό τον αρχηγό της, Alessandro Lucarelli που δεν την εγκατέλειψε στις μικρότερες κατηγορίες.

5
 Wolves

Κατακτώντας την Championship της σεζόν 2017/18, οι “λύκοι” κέρδισαν την άνοδό τους στην Premier League της σεζόν 2018/19, μετά από 6 χρόνια απουσίας (5 στην Championship και 1 στην League One).

Μαζί με την τρεις φορές πρωταθλήτρια Αγγλίας, Wolverhampton, την άνοδό τους στην Premier League κέρδισαν επίσης οι Cardiff City και Fulham.

6
Rayo Vallecano

Η ομάδα της εργατικής γειτονιάς της Μαδρίτης επιστρέφει στην Primera Division μετά από 2 χρόνια στη Segunda.

Στον αγώνα με τη Lugo επικράτησε με 1-0 και μετά την λήξη του αγώνα, οι φίλοι της Rayo μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πανηγύρισαν με τους ποδοσφαιριστές την άνοδο.

Έτσι, τη σεζόν 2018/19, θα αγωνίζονται στη La Liga 5 ομάδες της Μαδρίτης: Real Madrid, Atletico Madrid, Getafe, Leganes, Rayo Vallecano.

                  Ποια είναι η πιο μεγάλη επιστροφή κατά τη γνώμη σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending