fbpx

5 κυπριακές συνήθειες που θα ξεκινήσουμε (ξανά) το φετινό καλοκαίρι! 

Μην μου πεις ότι δεν λατρεύεις το καλοκαίρι γιατί και ψεύδεσαι και… τρως! Είσαι από εκείνους που το περιμένουν ολόχρονα ή όχι;

Φτάνει η εποχή που όλοι περιμένουμε για να κάνουμε (ξανά) όλα όσα απολαμβάνουμε κάθε χρόνο!

Δες τις επικρατέστερες καλοκαιρινές συνήθειες που ανυπομονούμε να κάνουμε (και) φέτος:

 

1
μΑΧΧΧΧαλεπί λαλώ σου

Ήρθε η πολυπόθητη στιγμή του καλοκαιριού που η Κύπρια μάνα θα έχει στο ψυγείο της το δροσερότερο -κυπριακότατο- γλυκό, που δεν είναι άλλο από το μαχαλεπί.

Μπορείς να το γευτείς οποιαδήποτε ώρα της ημέρας (και νύχτας) και να φας χωρίς τύψεις αφού μία μερίδα 200γρ. περιέχει ΜΟΝΟ 57 θερμίδες. Το μαχαλεπί βρίσκεται στις καρδιές όλων των Κυπρίων και δεν θα πάψει να είναι μια από τις top 5 καλοκαιρινές μας συνήθειες!

Οδηγίες για αρχάριους: Το βάζεις σε ένα βαθύ πιάτο, προσθέτεις Τριαντάφυλλο, Ροδόσταγμα, Νερό, Παγάκια (αν θέλεις) και Ζάχαρη για τους γλυκατζήδες! Καλή όρεξη!

2
AirCondition αγάπη μου…

Τι να κάνουμε που είμαστε σε μια χώρα που το καλοκαίρι είναι καύσωνας;! Που φτάνουμε στους 45 βαθμού… Που ψήνουμε κυριολεκτικά αυγά πάνω στο ταμπλό του αυτοκινήτου!

Kολλούμε τζιαι δρώνουμε πάνω στις δερμάτινες καρέκλες, το τιμόνι μοιάζει με σχάρα του φούρνου, βγαίνουμε έξω τζιαι νιώθουμε ότι είμαστε κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες…

Πόσες φορές άκουσες ή είπες δυνατά: “ΑΝΑΨΕ ΤΟ AIR CONTITION!!“; Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι αυτή δεν είναι μια καθημερινή συνήθεια που έγινε… αγάπη;

Έτσι για την ιστορία πρέπει να κάνουμε ένα άγαλμα στον κύριο  Willis Carrier ο οποίος εφηύρε το Air Conditioner που ξέρουμε σήμερα.

Εκ μέρους του κυπριακού λαού, ένα μεγάλο ευχαριστώ!

3
Μπανάκι- Μπανάκι

Συνήθεια που έγινε λατρεία; Ή εφιάλτης; Ξυπνάς το πρωί καταϊδρωμένος μέσα στα σεντόνια και μπαίνεις στο μπάνιο διστακτικά, το μάτι σου ακόμα να ανοίξει, βάζεις το κρύο νερό στο κορμί σου να νιώσεις δροσιά και ανακούφιση.

Επιτέλους! Φρέσκος και καθαρός… Κατά βάθος όμως, ξέρεις ότι θα χρειαστεί να μπανιαριστείς ξανά και ξανά και ξανά… “Και δεν τελειώσαμε, ποτέ δεν θα τελειώσουμε”, όπως λέει και το τραγούδι…

Tip: Στην μπανιέρα 2-2!

4
Παγωτό… Γιούπιιιιιιιιιιιι

Ξέρεις ποιο είναι το σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού; Η μουσικούλα του μικρού βαν στη γειτονιά μας που προμηνύει την άφιξη του παγωτού στην πόρτα μας.

Το παγωτό είναι το πιο διαδεδομένο γλυκό του καλοκαιριού παγκόσμια και μπορεί να παρασκευαστεί σε ό,τι γεύση φανταστεί ο νους! Προσωπικά, το πιο περίεργο παγωτό που δοκίμασα ποτέ είχε γεύση μπύρας.

Έτσι για την ιστορία, η συνήθεια αυτή μετράει πολλά χρόνια πριν. Περίπου από τον 5ο αιώνα π.Χ. αφού οι Αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν χιόνι, αναμεμειγμένο με μέλι και φρούτα στις αγορές της Αθήνας.

5
Πόσο beach-party animal είσαι;

Last but not least (που λένε και στις Αγγλίες) δεν θα μπορούσε να έλειπε η πιο καλοκαιρινή συνήθεια που δεν είναι τίποτα άλλη από τα καλοκαιρινά beach parties!

Ξέφρενοι χοροί, τρελές μουσικές, δροσερά κοκτέιλ και ανεβασμένη διάθεση. Το καλοκαίρι είναι ώρα για να πάρεις τους φίλους σου, όσους είναι στην Κύπρο, αλλά και αυτούς από το εξωτερικό και να πάτε σε ένα από τα πολλά Beach Parties του νησιού.

Kαι πού ξέρεις; Όλα μπορούν να συμβούν... Μην ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στο νησί της Αφροδίτης, στο νησί της ομορφιάς και του έρωτα. Feel free to feel the summer…

Εσύ έχεις κάποια συνήθεια που δεν σκεφτήκαμε; Γράψε μας τη σε comment! 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending