fbpx

10 παιχταράδες που δεν κατέκτησαν ποτέ Παγκόσμιο Κύπελλο!

Για κάποιους ποδοσφαιριστές αποτελεί όνειρο ζωής απλά και μόνο η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο και αν έχεις αμφιβολία ρώτα κάποιον από τους διεθνείς μας.

Άλλοι ονειρεύονται τη στιγμή που θα σηκώσουν το χρυσό αγαλματίδιο στον αέρα, άλλοι πάλι είναι πολύ πιθανόν να κάθονται και να αναπολούν τις συμμετοχές τους στο Μουντιάλ και να σκέφτονται πώς δεν κατάφεραν να το κατακτήσουν!

Παρακάτω θα καταπιαστώ με την τελευταία κατηγορία, τους ποδοσφαιριστές εκείνους, δηλαδή, που είτε αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση ή από το διεθνές ποδόσφαιρο χωρίς να καταφέρουν να κατακτήσουν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο παρ’ ότι συμμετείχαν σε αυτό.

Μάζεψα 10 από αυτούς & μπορείς να τους δεις πιο κάτω:

1
Oliver Kahn

independent.ie

Ο “τιτάνας” Oliver Kahn λίγο έλειψε να κατακτήσει μόνος του το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 για τη Γερμανία (δέχτηκε μόλις 1 τέρμα μέχρι τον τελικό), με τον Ronaldo, όμως, να βάζει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στον τελικό.

Κάπως έτσι, ο κορυφαίος Γερμανός τερματοφύλακας που ήταν μέλος της αποστολής της “nationalmannschaft” και στα Μουντιάλ του 1994, του 1998 και του 2006 μπορεί να κατέκτησε τα πάντα με την Bayern, αλλά δεν κατέκτησε ποτέ Μουντιάλ!

2
Paolo Maldini

sportbible.com

Αυτή η τεράστια αμυντικάρα που ακούει στο όνομα Paolo Maldini φόρεσε τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας από το 1988 μέχρι το 2002.

Με άλλα λόγια αγωνίστηκε ολόκληρη την περίοδο ανάμεσα στα 2 τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα της squadra azzura (1982-2006) χωρίς να ευτυχήσει να το πανηγυρίσει σαν παίχτης.

Έφτασε πολύ κοντά το 1994, όταν σαν βασικό μέλος της ιταλικής ομάδας έφτασε μέχρι τον τελικό χάνοντας στα πέναλτι από τη Βραζιλία!

3
Paul Scholes

dailymail.co.uk

Ο Paul Scholes μπορεί να κατέκτησε τα πάντα με τη Manchester United, αλλά σε εθνικό επίπεδο δεν υπήρξε το ίδιο επιτυχημένος. Μάλιστα, αποσύρθηκε σχετικά νωρίς από την εθνική Αγγλίας (μετά το Euro 2004, στα 30 του).

Αγωνίστηκε με τα “τρία λιοντάρια” στα Μουντιάλ του 1998 και του 2002, φτάνοντας μέχρι τη φάση των 16 και τα προημιτελικά, αντίστοιχα.

4
Javier Zanetti

torrenteuropa.net

Μέλος μιας εξαιρετικής φουρνιάς Αργεντινών o Javier Zanetti είναι πρώτος σε συμμετοχές (143) στην εθνική Αργεντινής μαζί με τον Javier Mascherano.

Ο πρώην αμυντικός φόρεσε τα γαλάζια της albiceleste από το 1995 μέχρι το 2011 και έπαιξε στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1998 (προημιτελικά) και του 2002 (φάση των ομίλων).

5
Franck Ribery

worldsoccertalk.com

Όπως και ο Scholes, έτσι και ο Ribery αποσύρθηκε από το διεθνές ποδόσφαιρο σχετικά νωρίς (το 2014, στα 31 του) προλαβαίνοντας να παίξει στο Μουντιάλ του 2006, όπου οι tricolor έφτασαν μέχρι τον τελικό (που έχασαν από την Ιταλία)!

Ο “σημαδεμένος” ήταν επίσης μέλος της εθνικής Γαλλίας στο φιάσκο του 2010, όταν και αποκλείστηκε στους ομίλους, με τον τύπο της χώρας να στοχοποιεί και τον Ribery ως μέλος του γκρουπ των παιχτών που επαναστάτησαν εναντίον του προπονητή Domenech μετά το επεισόδιο με τον Anelka.

6
Zlatan Ibrahimovic

goal.com

Το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν είχε ποτέ την ευτυχία να κατακτήσει τον Zlatan! Ο Σουηδός παιχταράς αγωνίστηκε στα Μουντιάλ του 2002 και του 2006, χωρίς να καταφέρει να βοηθήσει τη χώρα του να προχωρήσει πέρα από τη φάση των 16.

Το 2010 και το 2014 η Σουηδία δεν προκρίθηκε στην τελική φάση και με τα τελευταία παιχνίδια με την εθνική το 2016 μοιάζει απίθανο να έχει ξανά την ευκαιρία να παίξει (πόσο μάλλον να κερδίσει) το Παγκόσμιο Κύπελλο!

7
Raul

dailymail.co.uk

Το τελευταίο παιχνίδι του Raul με την εθνική Ισπανίας ήταν το 2006 με τον Μαδριλένο επιθετικό να ήταν μόλις 29 χρονών.

Έτσι, παρά το γεγονός πως έπαιξε σε 3 Παγκόσμια Κύπελλα (1998,2002, 2006) όπου δεν κατάφερε να αγωνιστεί πέρα από τα προημιτελικά, ο μεγάλος Ισπανός επιθετικός δεν ήταν μέλος της ομάδας της furia roja που κατέκτησε το Μουντιάλ του 2010.

8
Gabriel Batistuta

espn.com

Ο απίστευτος Batigoal, 2ος σκόρερ όλων των εποχών στην εθνική Αργεντινής (πίσω μόνο από τον Lionel Messi), αγωνίστηκε σε 3 Παγκόσμια Κύπελλα (1994, 1998, 2002) φτάνοντας μέχρι τη φάση των 16, τα προημιτελικά και τη φάση των ομίλων αντίστοιχα.

Η εικόνα του μεγάλου Αργεντινού επιθετικού, μάλιστα, να δακρύζει μετά τον αποκλεισμό στους ομίλους το 2002 ράγισε καρδιές τότε.

9
Andriy Shevchenko

sportmedia.mk

Δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί πως ο “Sheva” αδικήθηκε από την καταγωγή του. Αυτό γιατί στο ξεκίνημα της δεκαετίας του 2000, όταν και ο μεγάλος Ουκρανός ήταν ένας από τους κορυφαίους του κόσμου, δεν είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Έτσι, παρά το γεγονός πως η καριέρα του Shevchenko με την εθνική της χώρας του διήρκεσε από το 1995 μέχρι το 2012, ο Ουκρανός αγωνίστηκε σε 1 μόλις Μουντιάλ, αυτό του 2006, φτάνοντας πάντως μέχρι τα προημιτελικά.

10
Dennis Bergkamp

whoateallthepies.tv

Στο Μουντιάλ του 1994 έφτασε μαζί με την Ολλανδία μέχρι τα προημιτελικά όπου έχασε από τη Βραζιλία.

Το 1998, ο “μη ιπτάμενος Ολλανδός”, σκόραρε ένα από τα καλύτερα τέρματα στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου (εναντίον της Αργεντινής), με τους oranje όμως να αποκλείονται στα ημιτελικά και πάλι από τη Βραζιλία.

Αυτή ήταν η τελευταία (και μεγαλύτερη) ευκαιρία του Dennis Bergkamp να κατακτήσει Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού το 2000, στα 31 του, αποσύρθηκε από την εθνική του.

Ποιον άλλο παιχταρά ξέρεις που δεν κατέκτησε ποτέ Παγκόσμιο Κύπελλο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending