fbpx

5 χώρες που επέστρεψαν στο Μουντιάλ το 2018 μετά από πολλά χρόνια!

Μιλάς με την παρέα σου για Μουντιάλ. Μοιραία θα σκεφτείς Βραζιλία, Γερμανία, Ιταλία (άσε φέτος που λείπει), Αργεντινή, άντε και Ισπανία, Γαλλία σαν τα φαβορί κάθε διοργάνωσης.

Κάπου ξεχνάμε, ωστόσο, πως κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελείται, από το 1998, από 32 ομάδες. Από αυτές τις 32 άλλες είναι σχεδόν μόνιμα παρών, άλλες συχνά είναι μέσα και άλλο τόσο συχνά έξω, την ώρα που υπάρχουν και ομάδες που συμμετείχαν λιγοστές φορές.

Η διοργάνωση του 2018 έχει την ιδιαιτερότητα να έχει στις τάξεις της 2 πρωτάρες, την Ισλανδία και τον Παναμά, όπως επίσης και ομάδες που επανέρχονται στη διοργάνωση μετά από αρκετά χρόνια.

5 τέτοιες ομάδες είναι που θα δεις παρακάτω:

 

1
Περού

Σε ένα προκριματικό όμιλο που κυριαρχούν ομάδες όπως η Βραζιλία και η Αργεντινή, ενώ επιβητική είναι η παρουσία και των Κολομβία, Ουρουγουάη και Χιλή, ήταν ανέκαθεν δύσκολο για μια χώρα σαν το Περού να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Αφού εξασφάλισαν όμως την 5η θέση και απέκλεισαν στα μπαράζ τη Νέα Ζηλανδία, οι “los Incas” θα είναι φέτος παρών στα γήπεδα της Ρωσίας για 5η φορά στην ιστορία τους. Η τελευταία φορά που αγωνίστηκαν σε Μουντιάλ ήταν πριν 36 ολόκληρα χρόνια, το 1982!

2
Αίγυπτος

Η Αίγυπτος ήταν η πρώτη αφρικανική χώρα που συμμετείχε ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο, το πολύ μακρινό 1934. Από τότε βέβαια έπρεπε να περάσει πάρα πολύς καιρός για να αγωνιστούν ξανά οι “Φαραώ” σε Μουντιάλ και συγκεκριμένα 28 χρόνια (1990).

Ούτε και τότε υπήρξε συνέχεια όμως για τη χώρα του Νείλου. Έπρεπε να έρθει φέτος η παρέα του Salah, του Warda και του El-Hadary να εξασφαλίσει μόλις την 3η παρουσία της Αιγύπτου σε Παγκόσμιο Κύπελλο, τερματίζοντας μάλλον άνετα στην 1η θέση του 5ου προκριματικού ομίλου στην Αφρική, πάνω από Ουγκάντα, Γκάνα και Κόγκο.

3
Μαρόκο

Η παρουσία στα γήπεδα της Ρωσίας θα είναι η 5η σε Παγκόσμιο Κύπελλο για τη χώρα της βορείου Αφρικής.

Η παρέα του Medhi Benatia της Juventus εξασφάλισε την πρόκριση τερματίζοντας 1η στον 3ο προκριματικό όμιλο της Αφρικής, πάνω από την Ακτή Ελεφαντοστού, την Γκαμπόν και το Μαλί.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για την επιστροφή των “Atlas Lions” στη διοργάνωση μετά από 20 χρόνια, αφού η τελευταία παρουσία του Μαρόκου σε Μουντιάλ ήταν το 1998 στη Γαλλία.

4
Σενεγάλη

Η πρώτη και μοναδική μέχρι φέτος παρουσία της Σενεγάλης σε Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν το 2002, όταν η χώρα της δυτικής Αφρικής έκανε μαγική πορεία, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά.

Το Μουντιάλ της Ρωσίας σημαίνει και την επιστροφή της παρέας του Sadio Mane στη διοργάνωση με “τα λιοντάρια της Teranga” να κατακτούν την 1η θέση στον 4ο προκριματικό όμιλο της Αφρικής, αφήνοντας πίσω τους τις Μπουρκίνα Φάσο, Πράσινο Ακρωτήρι και Νότιο Αφρική.

5
Πολωνία

Οι Πολωνοί δεν έχουν να καυχιούνται κάτι το ιδιαίτερο στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Εξαίρεση οι 2 ομαδάρες τους το 1974 και το 1982, που κατέκτησαν την 3η θέση με παιχταράδες όπως οι Lato, Deyna και Boniek στη σύνθεση τους.

Συνολικά, συμμετείχαν σε Παγκόσμιο Κύπελλο 7 φορές, με την τελευταία τους συμμετοχή να ήταν αυτή του 2006.

Μετά από 12 χρόνια, λοιπόν, οι “Αετοί” θα επιστρέψουν σε Μουντιάλ, μιας και κατέκτησαν πανηγυρικά την 1η θέση του 5ου προκριματικού ομίλου στην Ευρώπη, αφήνοντας τη Δανία να παίξει στα μπαράζ!

Ήξερες πως οι συγκεκριμένες εθνικές συμμετέχουν φέτος για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending