fbpx

Αυτά είναι τα παιχνίδια με τις περισσότερες κάρτες στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Για τους λάτρεις της στρογγυλής θεάς, το ποδόσφαιρο είναι πολύ όμορφο άθλημα. Αυτό μαρτυρούν άλλωστε τα εκατομμύρια που παρακολουθούν ποδόσφαιρο ανα τον κόσμο.

Έλα όμως που υπάρχει και η άσχημη εικόνα του ποδοσφαίρου; Εκείνη που η νίκη μπαίνει πάνω από όλα, ο σεβασμός προς τον αντίπαλο χάνεται με αποτέλεσμα το γήπεδο να γίνεται σε γενικές γραμμές στίβος μάχης!

Πιο κάτω μπορείς να δεις τα παιχνίδια εκείνα στα οποία οι διαιτητές αναγκάστηκαν να δείξουν πάμπολλες κάρτες, προκειμένου να μείνει το παιχνίδι στα επιτρεπτά όρια (αν το κατάφεραν είναι άλλη κουβέντα).

Δες λοιπόν τα παιχνίδια στα οποία δόθηκαν οι περισσότερες κάρτες στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου:

 

1
Πορτογαλία-Ολλανδία 2006

Το παιχνίδι ανάμεσα σε Ίβηρες και oranje για τη φάση των 16 του Μουντιάλ 2006 για τους ουδέτερους είναι ένα παιχνίδι που ξεχάστηκε πολύ γρήγορα! Λιγοστό θέαμα, μόλις 1 τέρμα από 2 φύσει επιθετικές ομάδες και πολύ ξύλο!

Πάρα πολύ ξύλο και σκληρά φάουλ που είχαν ως αποτέλεσμα ο διαιτητής της συνάντησης, ο Ρώσος Valentin Ivanov, να μοιράσει 16 κίτρινες κάρτες και να αποβάλει 4 ποδοσφαιριστές, 2 από κάθε ομάδα (Costinha και Deco για τους Πορτογάλους και Boulahrouz, van Bronckhorst για τους Ολλανδούς).

Στο αγωνιστικό που πέρασε σε 2η μοίρα εκείνοι που πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά ήταν οι Πορτογάλοι.

2
Ολλανδία-Ισπανία (2010)

Αν θυμόμαστε ακόμα και σήμερα κάτι από τον τελικό του Μουντιάλ του 2010 είναι το χρυσό γκολ του Iniesta στο 116′, αλλά και την καρατιά του Nigel de Jong πάνω στον Xabi Alonso (δες την κύρια εικόνα του άρθρου).

Βέβαια, το σκληρό παίξιμο του χαφ των Ολλανδών δεν ήταν το μόνο σκληρό παίξιμο στον αγώνα, αφού ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Άγγλος διαιτητής Howard Webb μοίρασε 12 κίτρινες κάρτες (7 σε Ολλανδούς, 5 σε Ισπανούς) και απέβαλε με 2 κίτρινες κάρτες τον Heitinga.

3
Σενεγάλη – Ουρουγουάη (2002)

Πάμε πίσω στο 2002 και τα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Κορέας για να δούμε το παιχνίδι του Α΄Ομίλου ανάμεσα στη Σενεγάλη και την Ουρουγουάη.

Το παιχνίδι, αγωνιστικά, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών, αφού το 3-0 του Α’ ημιχρόνου από τη Σενεγάλη έγινε 3-3 από την Ουρουγουάη στο Β’.

Πέρα όμως από το αγωνιστικό κομμάτι, οι 22 ποδοσφαιριστές ήταν ιδιαίτερα μαχητικοί αναγκάζοντας τον Ολλανδό διαιτητή, Jan Wegereef, να δείξει 12 κίτρινες κάρτες (7 σε Σενεγαλέζους και 5 σε Ουρουγουανούς ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο γνωστός μας από το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ, Pablo Garcia).

4
Νότιος Αφρική – Δανία (1998)

Ένα παιχνίδι σε όμιλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του ’98 (συγκεκριμένα τον Γ’) ανάμεσα σε Δανία και Νότιο Αφρική κερδίζει επάξια θέση στη λίστα με τα παιχνίδια με τις περισσότερες κίτρινες κάρτες!

Συγκεκριμένα, ο διαιτητής του αγώνα, ο Κολομβιανός John Toro Rendon, έδειξε 7 κίτρινες κάρτες και απέβαλε 3 ποδοσφαιριστές, 2 Δανούς και 1 Νοτιοαφρικανό!

Για την ιστορία, το ματς έληξε 1-1 με τη Δανία να είναι αυτή που πέρασε στην επόμενη φάση (πριν αποκλειστεί δύσκολα στα προημιτελικά από τη Βραζιλία).

5
Χιλή – Ελβετία (2010)

https://www.youtube.com/watch?v=Yv6Aai-Aw2s

Στον 8ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 η Χιλή πήρε κρίσιμη νίκη απέναντι στην Ελβετία (που της έδωσε τελικά την πρόκριση για τους 16).

Στον συγκεκριμένο αγώνα βέβαια ο Σαουδάραβας διαιτητής Khalil Ibrahim Al Ghamdi έδειξε συνολικά 9 κίτρινες κάρτες και απέβαλε ένα ποδοσφαιριστή, τον Ελβετό Behrami.

Και αν έχεις την απορία ποιος νίκησε στον άτυπο αγώνα των καρτών, αυτή ήταν η Χιλή καθώς από τις 9 κίτρινες κάρτες, οι 6 δόθηκαν σε ποδοσφαιριστές της la roja.

6
Αυστρία – ΗΠΑ (1990)

Είναι δυνατόν σε ένα αδιάφορο αγώνα να δοθούν συνολικά 10 κάρτες; Αν μιλάμε για το παιχνίδι του Α΄ομίλου στο Μουντιάλ του 1990 ανάμεσα στην Αυστρία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής γίνεται!

Σε ένα παιχνίδι που το μοναδικό κίνητρο των ομάδων ήταν ουσιαστικά το γόητρο τους ο διαιτητής απο τη Συρία, Jamal Al Sharif, μοίρασε 9 κίτρινες κάρτες (5 σε Αυστριακούς, 4 σε Αμερικάνους), ενώ απέβαλε και τον Αυστριακό Artner.

Για την ιστορία, νίκη γοήτρου πέτυχε η Αυστρία μιας και επικράτησε των ΗΠΑ με 2-1.

7
Νιγηρία – Ιταλία (1994)

Είναι πολύ πιθανόν από το συγκεκριμένο ματς να έτυχε να δεις την χαρακτηριστική αντίδραση του Gianfranco Zola στην αποβολή του (αν όχι πρέπει να τη δεις)!

Στο δρόμο για τον τελικό στο Μουντιάλ του ’94, η Ιταλία συνάντησε τη Νιγηρία στη φάση των 16 και της επιβλήθηκε δύσκολα με 2-1 στην παράταση.

Χρειάστηκε βέβαια να παλέψει πολύ, αφού στο συγκεκριμένο ματς ο Μεξικανός διαιτητής Arturo Brizio Carter έδειξε συνολικά 9 κίτρινες κάρτες (5 σε Ιταλούς και 4 Νιγηριανούς), κάτι που κάνει το συγκεκριμένο αγώνα ένα από τους πιο “κιτρινισμένους” στην ιστορία του θεσμού!

Ήξερες πως στους συγκεκριμένους αγώνες δόθηκαν οι περισσότερες κάρτες στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending