fbpx

Αυτοί είναι οι τρόποι να γίνεις ο καλύτερος φίλος του… εαυτού σου!

Αρχικά θέλω να σκεφτείς, πολύ προσεκτικά, ποιο είναι το καλύτερο σου φιλαράκι.

Μάλλον θα ακουστώ πολύ κοινότυπος (cheesy), αλλά αν στο μυαλό σου δεν ξεπετάχτηκε το όνομα σου με “neon lights” μόλις έχασες. Το ξέρω ότι τελευταία ακούγεται πολύ η φράση “είσαι ο καλύτερος σου φίλος“, αλλά θέλω να αναρωτηθείς τι σημαίνει αυτό στη πραγματικότητα;

Μπορείς να φέρεις στο μυαλό σου την/ον κολλητή/ό σου; Σκέψου καλά γιατί είστε κολλητά φιλαράκια. Εγώ είμαι εδώ για να σε βοηθήσω.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα πραγματικά χαρακτηριστικά που έχει το καλύτερο φιλαράκι και πώς μπορείς εσύ να τα εφαρμόσεις, ώστε να οικοδομήσεις μια πολύ υγιή σχέση με τον εαυτό σου, ενισχύοντας την αυτοεκτίμησή σου και συνάμα την αίσθηση του σκοπού σου στον κόσμο.

Δες τα πιο κάτω:

 

1
Γνωρίζει πολύ καλά το ένα το άλλο

Όταν είσαι πραγματικά αυτοκόλλητη/ος/ο με ένα άλλο άτομο είσαι και είναι σε θέση να προβλέψετε τις διαθέσεις του άλλου ατόμου, και αυτό διότι γνωρίζεστε τόσο καλά.

Ως το καλύτερο φιλαράκι του εαυτό σου, μπορείς να κάνεις το ίδιο. Επένδυσε χρόνο και ενέργεια για να γνωρίσεις τον εαυτό σου.

Θα είσαι σε θέση να αντιμετωπίσεις τα πάντα που η ζωή ρίχνει στο δρόμο σου.

2
Δίνει ΑΓΑΠΗ άνευ όρων

Γιατί σου είναι πολύ πιο εύκολο να συγχωρήσεις τους άλλους γύρω σου, παρά τον εαυτό σου;

Για να γίνεις ο καλύτερος φίλος σου, πρέπει να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου άνευ όρων. Πρέπει να δεχτείς  το γεγονός ότι είμαστε περίπλοκα πλάσματα – δεν είμαστε ούτε εντελώς καλοί ούτε εντελώς κακοί.

Η συγχώρεση, ως μια πράξη αυτό-συμπόνιας, μπορεί να σου δώσει τη δύναμη να διορθώσεις τα λάθη σου και να συνεχίσεις με τη ζωή σου.

3
Προσφέρει Σεβασμό και Ειλικρίνεια

Τα καλύτερα φιλαράκια είναι ειλικρινείς μαζί μας, όταν κάποιο άλλο άτομο δεν μπορεί να είναι. Είναι τα πρώτα άτομα που μας λένε πότε βάλαμε λίγο βάρος, ακόμα κι αν το κάνουν με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό τους.

Είναι αυτά που μας τραβούν σε ένα πάρτι και μας λένε ότι ήπιαμε πάρα πολύ. Είναι πρόθυμα να μας καλέσουν όταν είμαστε πεισματάρηδες και φυσικά έχουν τα κότσια να μας πουν πότε κάναμε λάθος .

Όντας  καλύτερος/η φίλος/η  σημαίνει να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Μην είσαι το είδος του ατόμου που λέει τη μισή αλήθεια ή αυτό που θέλεις να ακούσεις.

“Ανάγκασε” τον εαυτό σου να είναι το καλύτερο άτομο που μπορεί να είναι.

4
Διασκεδάζεις μαζί του

Ποιο φιλαράκι είναι πάντα σοβαρό; Εάν βλέπετε ένα ζευγάρι γυναικών ή αντρών να γκρινιάζουν ανεξέλεγκτα στον κινηματογράφο, είναι πιθανό ότι είναι τα καλύτερα φιλαράκια.

Να είσαι το καλύτερο φιλαράκι του εαυτού σου σημαίνει να μπορείς να διασκεδάζεις μόνο σου. Υπάρχουν χόμπι που πάντα ήθελες να εξερευνήσεις; Υπάρχουν μέρη που θα ήθελες να ταξιδέψεις;

Μην περιμένεις κάποιο άλλο άτομο να σε ακολουθήσει, εσένα και τα όνειρά σου. Βγες εκεί έξω και άρχισε να τα δοκιμάζεις όλα όσα έχει να προσφέρει ο κόσμος με την καλύτερη παρέα που έχεις: τον εαυτό σου.

Αν θέλεις να είσαι το καλύτερο φιλαράκι του εαυτού σου, μάθε να αναγνωρίζεις τις δυνατότητες σου, τα όρια σου, τα θέλω σου.

Μόλις δεις τι μπορείς να γίνεις, μην αφήσεις τον εαυτό σου από το να πραγματωθεί, να ολοκληρωθεί.

Αφού έκατσες να διαβάσεις αυτό το άρθρο, θέλω να γίνεις η μαζορέτα και ο προπονητής σου. Να γίνεις  ο μεγαλύτερος οπαδός σου. Άκου τον εαυτό σου! Δώσε καμιά αγκαλιά μέσα-μέσα, άσε τον να νιώσει όλα τα συναισθήματα – μην τον σταματάς.

 Με αυτόν τον τρόπο, θα γίνεις το καλύτερο φιλαράκι σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending