fbpx

Ρωτήσαμε 5 Κύπριες & Kύπριους τι γνώμη έχουν για την Πορεία Υπερηφάνειας!

Η 6η Πορεία Υπερηφάνειας πλησιάζει “απειλητικά” και πολύχρωμα κοντά μας, αφού πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή του Ιούνη, δηλαδή φέτος την 1η Ιουνίου.

Αναρωτιόμουν αν η Πορεία και γενικότερα το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας έχει γίνει ένα συνηθισμένο δρώμενο για τα άτομα που διαμένουν στην Κύπρο – άλλωστε να μην ξεχνάμε πως έχουμε φτάσει αισίως στην 6η πορεία.

Έτσι, για να λυθεί η δική μου απορία και η δική σου περιέργεια, ρώτησα 5 άτομα που μένουν στην Κύπρο να μου πουν τι γνώμη έχουν για τη πορεία υπερηφάνειας.

Δες πιο κάτω τι μας απάντησαν:

1
Σωτήρης, 20 ετών

  • Η Πορεία Υπερηφάνειας είναι μια γιορτή! Υπερηφάνεια για το τι είμαστε! Ζούμε υπό πιέσεις και ρατσισμό! Πάντα με χαμόγελο. Έλατε δείτε μας. Μεγάλο πάρτι! Ταυτόχρονα τιμούμε και το αρχικό κίνημα! Είναι ένα βάθρο για να μας γνωρίσει πραγματικά ο κόσμος. Είμαστε όλοι διαφορετικοί! Όλοι ίσοι! Αποδεχτείτε μας βρε! Μια τρέλα παραπάνω. Πολλά χαμογέλα παραπάνω. Αγαπάμε παραπάνω! Είμαστε ευτυχισμένοι και περήφανοι για αυτό που είμαστε! Και μαζευόμαστε, για να το δείξουμε όλοι! Μαζί!

2
Δημήτρης, 23 ετών

  • Η Πορεία Υπερηφάνειας γεμίζει τις καρδιές όλων μας και ξυπνά συναισθήματα και ελπίδες για ένα πιο όμορφο μέλλον γεμάτο αγάπη και ισότητα προς τη ΛΟΑΤ κοινότητα.”

3
Παύλος, 26 ετών

  • “Καλύτερα να είμαι περήφανος για το τι άνθρωπος, είμαι παρά για ποια σεξουαλική ταυτότητα έχω.”

4
Χαράλαμπος, 24 ετών

  • Η Πορεία Υπερηφάνειας προσωπικά δεν μου προκαλεί κάποιο ιδιαίτερο συναίσθημα, κατανοώντας φυσικά πως μέσω των διάφορων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται, προβάλλεται η διαφορετικότητα, ενώ παράλληλα καταπολεμούνται τα οποιαδήποτε στερεότυπα. Θεωρώ πως πρέπει να πραγματοποιούνται τέτοιες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινωνίας ευρύτερα. Όμως, πρέπει να γίνεται αντιληπτό πως τα ΛΟΑΤΙ άτομα δεν ζητούν διαχωρισμό τους από την κοινωνία, όπως μερικοί λανθασμένα το αντιλαμβάνονται, αλλά ζητούν ισονομία και ίση μεταχείριση στην κοινωνία.”

5
Μαργαρίτα, 21 ετών

  • Η Πορεία Υπερηφάνειας για ‘μένα είναι μία εκδήλωση κοινωνικής τοποθέτησης. Στην πρόσφατη ιστορία της Κύπρου, αλλά και διεθνώς, έχουν καταγραφεί αμέτρητα περιστατικά θλιβερής βίας κατά των ανθρώπων lgbt+ κοινότητας και αυτός είναι κυρίως ο λόγος που θεωρώ ότι υπάρχει ανάγκη πράξεων προβολής (απαντώντας στην άποψη πολλών ότι όπως δεν δείχνονται οι straight, να μη δείχνονται και οι lgbt+).

Οι πράξεις προβολής είναι αυτές που δημιουργούν προϋποθέσεις δημόσιου διαλόγου, κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής.

Ευχή μου για το φετινό και μελλοντικά pride: Τα δρώμενα να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο family friendly, επειδή είναι όμορφο να ξεκινά η ευαισθητοποίηση από μικρή ηλικία, καθώς και να σχεδιάζονται προσιτά και με διάθεση διαλόγου με ανθρώπους, που ενδεχομένως εναντιώνονται ακόμα στην κοινότητα.

Η διαλογική και ειρηνική έκθεση στην αλήθεια των lgbt+ ατόμων, για ‘μένα εμπεριέχει τη μεγαλύτερη δύναμη για αλλαγή, και τα prides μπορούν να γίνουν αφορμή για να δίνεται αυτή η ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, όλων των κοινωνικών background.”

Ποια είναι η δική σου η άποψη για την Πορεία Υπερηφάνειας;


Αν θες να σχηματίσεις μια πιο ξεκάθαρη γνώμη, έλα να περπατήσεις κι εσύ στην 6η Πορεία Υπερηφάνειας με το σύνθημα “Προχώρα Περήφανα”. Εσύ θα κάνεις την αλλαγή;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending