fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: Αυτοί είναι οι μονομάχοι του 1ου ομίλου!

Λίγο απ’ όλα έχει ο 1ος όμιλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί σε λίγες μέρες στη Ρωσία.

Λίγο απ’ όλα εκτός από ξεκάθαρο φαβορί, αφού σε αυτόν υπάρχει η διοργανώτρια Ρωσία, το μεγάλο αουτσάιντερ Σαουδική Αραβία, η απρόβλεπτη Αίγυπτος και η (πολύ) υπολογίσιμη Ουρουγουάη.

Πιο κάτω μπορείς να δεις ποιοι είναι οι 4 μονομάχοι του και πού προβλέπουμε να φτάσουν:

 

1
Ρωσία

Από την εποχή της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης προσπαθεί να ξαναβρεί τις μέρες της παλιάς της δόξας, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Αυτή θα είναι η 4η της συμμετοχή ως Ρωσία σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και τις προηγούμενες 3 έμεινε μέχρι τη φάση των ομίλων.

Μπορεί να αλλάξει κάτι φέτος; Η απάντηση είναι και ναι και όχι! Η “αρκούδα” έχει το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά από εκεί και πέρα παρουσιάζει πολύ μέτρια εικόνα αγωνιστικά και κινδυνεύει να γίνει μόλις η 2η διοργανώτρια (μετά τη Νότιο Αφρική το 2010) που δεν θα περάσει τουλάχιστον στους 16.

Θεωρητικά, το γεγονός πως το πρώτο της παιχνίδι είναι με τη Σαουδική Αραβία της δίνει αβαντάζ, αλλά για τη Ρωσία ο τελικός θα είναι στις 19 Ιουνίου με την Αίγυπτο. Αν δεν νικήσει τους “Φαραώ” δεν προκρίνεται.

2
Σαουδική Αραβία

Κάθε άλλο παρά ομαλή ήταν η προετοιμασία της Σαουδικής Αραβίας για τα γήπεδα της Ρωσίας. Τον Bert van Marwijk, που οδήγησε τη χώρα στην 5η συμμετοχή σε Μουντιάλ (και πρώτη μετά το 2006, διαδέχθηκε στον πάγκο ο Edgardo Bauza.

Ο Bauza, ωστόσο δεν έκατσε πολύ και αντικαταστάθηκε από τον Juan Antonio Pizzi. Ο Ισπανός όμως δύσκολα θα μπορέσει να αλλάξει τη μοιρά της αραβικής χώρας. Ποια είναι αυτή; Η 4η θέση εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

3
Αίγυπτος

Επιστρέφει σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά το 1990 και στην 3η συμμετοχή στην ιστορία της διοργάνωσης μοιάζει ικανή να προκριθεί για πρώτη φορά στη φάση των 16.

Διαθέτει τον, για πολύ κόσμο, καλύτερο ποδοσφαιριστή φέτος, Mohamed Salah και ένα προπονητή (Hector Raul Cuper) με μπόλικη εμπειρία. Ο Αργεντινός τεχνικός δημιούργησε μια ομάδα με δυνατή άμυνα που παίζει με αντεπιθέσεις.

Αν ο Salah ξεπεράσει τον τραυματισμό του στον ώμο, οι “Φαραώ” θα κοντραριστούν με τη Ρωσία για τη 2η θέση και πολύ πιθανόν να την πάρουν. Εκεί θα είναι και τα πραγματικά δύσκολα, αφού θα αγωνιστεί με ένα εκ των Ισπανία ή Πορτογαλία!

Tip για τους φίλους του στοιχήματος: Τα παιχνίδια της “φωνάζουν” less!

4
Ουρουγουάη

Η ραχοκοκκαλιά της Ουρουγουάης παραμένει η ίδια στα τελευταία 3 Παγκόσμια Κύπελλα (Godin, Suarez, Cavani, Muslera, Maxi Pereira), όπως και ο προπονητής της Oscar Tabarez, παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Στα προκριματικά ήταν, μαζί με τη Βραζιλία, η πιο σταθερή ομάδα εξασφαλίζοντας τη 2η θέση και σε ένα όμιλο που απουσιάζει η ομάδα – φόβητρο, η celeste μπορεί να εξασφαλίσει την 1η θέση. 

Η πρόκληση για την παρέα του Suarez θα είναι τα νοκ-άουτ παιχνίδια, εκεί που δεν αποκλείεται να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά.

Ποια θεωρείς πως θα είναι η κατάληξη του 1ου ομίλου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending