fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: Δυο δυνατά φαβορί, δυο μεγάλα αουτσάιντερ στον 2ο όμιλο!

Ο 2ος όμιλος είναι ίσως ο μοναδικός που βλέποντας τον μπορείς να πεις ποιες ομάδες θα περάσουν: Πορτογαλία και Ισπανία με όποια σειρά γουστάρεις εσύ.

Αυτό από μόνο του δίνει ενδιαφέρον στον όμιλο, μιας και μπορεί να διακρίνουμε τις 2 ομάδες της Ιβηρικής χερσονήσου σαν φαβορί, αλλά Μαρόκο και Ιράν μάλλον δεν θα είναι όσο εύκολοι αντίπαλοι νομίζουμε.

Δες παρακάτω ποιοι είναι οι 4 μονομάχοι του ομίλου αυτού και πού προβλέπουμε να φτάσουν:

 

1
Πορτογαλία

Η κατάκτηση του Euro το 2016 έδωσε στους Ίβηρες την απαραίτητη αυτοπεποίθηση, γεγονός που φαίνεται στα αποτελέσματα τους από τότε (μόλις 4 ήττες με τη μια να είναι αυτή απέναντι στη Χιλή στα πέναλτι στον ημιτελικό του περσινού Κυπέλλου Συνομοσπονδιών).

Ο κορμός της ομάδας παραμένει ο ίδιος τα τελευταία χρόνια (Patricio, Bruno Alves, Pepe, Moutinho, Quaresma, Ronaldo), ενώ η παρουσία του Fernando Santos στον πάγκο αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο όπλο.

Παίζει την Ισπανία την 1η κιόλας αγωνιστική με το νικητή να αποκτά προβάδισμα για την πρωτιά στον όμιλο, πρωτιά που ίσως αποδεικτεί σημαντική στα σταυρώματα των νοκ-άουτ.

Αν παρουσιάσει παρόμοια εικόνα με το πρόσφατο Euro είναι ικανή να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά! 

2
Ισπανία

Η αλλαγή προπονητή (από τον Vicente del Bosque στον Julen Lopetegui) έδωσε στην Ισπανία κάτι από τη χαμένη της ταυτότητα, μετά τις αποτυχίες στο Μουντιάλ του 2014 και το Euro 2016.

O David de Gea έκανε εξαιρετική σεζόν με την Manchester United και μαζί με τους Ramos-Pique αποτελούν μια αμυντική τριπλέτα που θα ήθελαν να είχαν πολλές εθνικές.

Η μεγάλη δύναμη όμως της “furia roja” είναι το κέντρο της, εκεί που δεσπόζουν ποδοσφαιριστές όπως ο Iniesta, Busquets, Asensio, Isco και David Silva.

Αυτοί είναι που θα δείξουν μέχρι πού μπορεί να φτάσει η Ισπανία. Αν δείξουν παρόμοια εικόνα με τα προκριματικά οι “ταυρομάχοι” είναι ικανοί να φτάσουν μέχρι τον τελικό!

3
Μαρόκο

Μετά από 20 χρόνια το Μαρόκο είναι ξανά παρών σε Παγκόσμιο Κύπελλο και ετοιμάζεται για την 5η συνολικά παρουσία του στη διοργάνωση.

Η ομάδα του Γάλλου Herve Renard αγωνιστικά συνδυάζει ταλέντο και εμπειρία, με την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών που ταξίδεψαν στη Ρωσία να αγωνίζεται σε ομάδες της Ευρώπης.

Όσοι την παρακολούθησαν έχουν να λένε πως πρόκειται για μια ομάδα που αμύνεται και επιτίθεται εξίσου καλά.

Το 1ο παιχνίδι απέναντι στο Ιράν θα είναι σταυροδρόμι για τους “Atlas Lions”, μιας και σε περίπτωση νίκης θα παίξουν την Πορτογαλία τη 2η αγωνιστική σε ένα ματς “όλα για όλα”, ειδικά αν δεν νικήσουν οι Πορτογάλοι την Ισπανία την 1η αγωνιστική.

4
Ιράν

Η “Team Melli” ταξιδεύει στη Ρωσία με ελληνικό στοιχείο στην αποστολή της (Masoud της ΑΕΚ, Hajsafi και Ansarifard του Ολυμπιακού) και σύμφωνα με τον προπονητή της, Carlos Queiroz δεν “πάνε για τουρισμό”.

Η κλήρωση, βέβαια, δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή για τους Πέρσες που δύσκολα θα κάνουν κάτι διαφορετικό από ότι συνήθως (αποκλεισμό από την Α’ φάση/ομίλους).

Αναμένεται να παρουσιάσουν όμως μια αρκετά νεανική ομάδα (17 ποδοσφαιριστές κάτω των 30 ετών στην αποστολή) που αν υποτιμηθεί μπορεί να κάνει τη ζημιά.

Ποιες ομάδες θα προκριθούν από τον 2ο όμιλο; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending