fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: Μετά τη Βραζιλία, ποιος στον 5ο όμιλο;

Υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί στον 5ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αυτό φοράει κίτρινα (Βραζιλία)!

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν 3 ομάδες που μοιάζουν ικανές και για το καλύτερο και το χειρότερο ταυτόχρονα. Με αυτά τα δεδομένα, ο 5ος όμιλος αναμένεται να έχει μπόλικο ενδιαφέρον πιθανότατα μέχρι και το τελευταίο λεπτό των αγώνων του.

Δες παρακάτω τους 4 μονομάχους και πού μπορούν να φτάσουν:

 

1
Βραζιλία

Το 1-7 από τη Γερμανία στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, μέσα στη Βραζιλία, σόκαρε τη χώρα της σάμπα, ίσως και περισσότερο από το Maracanazo του 1950.

Από το 2016 όμως που ανέλαβε ως προπονητής ο Tite η μαυρίλα έφυγε, η αισιοδοξία επανήλθε στη Βραζιλία, με τη selecao να εξασφαλίζει άνετα και πρώτη από όλες τις υπόλοιπες την πρόκριση για τη Ρωσία.

Στα γήπεδα της Ρωσίας τα “καναρίνια” θα παρουσιάσουν μια ομάδα με ενθουσιασμό, ταλέντο που διαθέτει όμως και εμπειρία μεγάλων διοργανώσεων και δείχνει ικανή να γίνει η πρώτη που θα κατακτήσει ξανά το Παγκόσμιο Κύπελλο μετά την παρέα του Ronaldo το 2002.

2
Ελβετία

Η Ελβετία ετοιμάζεται για την 4η συνεχόμενη της παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο και 11η συνολικά, επίδοση που θα ζήλευαν πολλές χώρες. Παρ’ όλα αυτά, αδυνατεί να κάνει αισθητή την παρουσία της. Θα αλλάξει αυτό φέτος; Πιθανόν!

Η ομάδα που θα πάει στη Ρωσία διαθέτει αρκετούς από τη χρυσή γενιά που κατέκτησαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 το 2009, με πολλούς ποδοσφαιριστές της να αγωνίζονται στο ψηλότερο επίπεδο. Αυτά μπορεί να είναι ικανά για να της δώσουν την πρόκριση για τη φάση των 16.

Από εκεί και πέρα θα παίξει κατά πάσα πιθανότητα με τη Γερμανία όπου θα χρειαστεί κάτι περισσότερο από ταλέντο και οργάνωση.

3
Κόστα Ρίκα

Πριν 4 χρόνια μας πλήγωσε αποκλείοντας στη φάση των 16 την Ελλάδα. Βέβαια, για τους Κοσταρικανούς η πρόκριση στα προημιτελικά ήταν μια τεράστια επιτυχία (η καλύτερη τους πορεία ever στο θεσμό) με τη ραχοκοκκαλιά εκείνης της ομάδας να πηγαίνει και στη Ρωσία (Keylor Navas, Bolanos, Campbell και Ruiz).

Μοιάζει δύσκολο όμως να ξαναπετύχουν ότι και στη Βραζιλία, ενώ οι πρόσφατες εμφανίσεις τους κάθε άλλο παρά αισιοδοξία επιτρέπουν (5 ήττες σε 7 παιχνίδια).

Μια νίκη την 1η αγωνιστική απέναντι στη Σερβία μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στον όμιλο, αλλά χρειάζονται λίγη αστερόσκονη από το 2014 για να προχωρήσουν….

4
Σερβία

Μετά από 8 χρόνια οι Σέρβοι επιστρέφουν σε Παγκόσμιο Κύπελλο επιδιώκοντας να περάσουν τουλάχιστον στους 16 για πρώτη φορά μετά το 1998.

Διαθέτουν ένα ταλαντούχο, αλλά και σκληροτράχηλο ρόστερ που δύσκολα μπορείς να το νικήσεις, ενώ η κλήρωση “τους έκλεισε το μάτι”, αφού θα αντιμετωπίσουν τη Βραζιλία τελευταία.

Τους δίνεται, έτσι, η δυνατότητα να χτίσουν στα πρώτα 2 παιχνίδια απέναντι σε Κόστα Ρίκα και Ελβετία ενδεχόμενη πρόκριση.

Ουσιαστικά, το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής με την Ελβετία αναμένεται να δείξει ποια από τις 2 θα προκριθεί. Το δεδομένο είναι πως δεν σηκώνουν υποτίμηση!

Είναι ικανοί Κόστα Ρίκα, Ελβετία και Σερβία να βάλουν δύσκολα στη Βραζιλία;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending