fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: Ο απρόβλεπτος 3ος όμιλος!

3ος όμιλος Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018: Γαλλία, Αυστραλία, Δανία, Περού. Δεν ήταν τυχαία η χρησιμοποίηση της λέξης “απρόβλεπτος” στον τίτλο αυτού του άρθρου – ανάλυση.

Από όποια πλευρά και αν το δεις η Γαλλία είναι φαβορί (είναι για την κατάκτηση του τροπαίου, δεν θα ήταν για να περάσει από τον όμιλο;), αλλά από εκεί και πέρα επικρατεί χάος. Συνέχισε να διαβάζεις και θα καταλάβεις.

Ακολούθως, θα δεις ποιες είναι οι 4 ομάδες που απαρτίζουν το συγκεκριμένο όμιλο και μέχρι πού μπορεί να φτάσουν:

 

1
Γαλλία

Σε πολλές συζητήσεις, καφενειακές και μη, η Γαλλία δίνεται σαν φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ.

Δεν έχουν και άδικο οι εκτιμήσεις αυτές αφού οι τρικολόρ θα παρουσιάσουν στα γήπεδα της Ρωσίας μια νεανική ομάδα, γεμάτη ταλέντο, κυρίως μεσοεπιθετικά, που πέρασε με μεγάλη άνεση στην τελική φάση.

Η πρόκληση για την ομάδα του Deschamps είναι αφενός να μην υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες της και αφετέρου να ξεκινήσει με νίκη το τουρνουά απέναντι στην Αυστραλία.

Σε ένα τέτοιο όμιλο, νίκη στο πρώτο παιχνίδι θα σημαίνει και 50% πρόκριση και από εκεί και πέρα ο Griezmann και η παρέα του είναι ικανοί να φτάσουν τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά. Αρκεί στα δύσκολα να μην χάσουν τη συγκέντρωση τους…

2
Αυστραλία

Για μια ομάδα σαν την Αυστραλία η συμμετοχή για 4η συνεχόμενη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο είναι από μόνη της επιτυχία.

Κέρδισε τη συμμετοχή της μέσω των μπαράζ που επικράτησε της Ονδούρας, ενώ το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο προπονητής της και κατά πόσο θα προλάβει να βάλει τα δικά του στοιχεία.

Ο Ange Postecoglou που την οδήγησε στη Ρωσία παραιτήθηκε μια εβδομάδα μετά την εξασφάλιση του εισιτηρίου με τον Bert van Marwijk να παίρνει τη θέση του.

Αγωνιστικά, οι “socceroos” θα παρουσιάσουν μια ομάδα που θα παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο με πρωταγωνιστή τον 38χρονο Tim Cahill και στόχο να περάσει στους 16. Θα χρειαστεί ουσιαστικά να κερδίσει και τη Δανία και το Περού όσο δύσκολο και αν ακούγεται!

3
Δανία

Η Δανία επιστρέφει σε Μουντιάλ μετά από την απουσία της στα γήπεδα της Βραζιλίας το 2014 με μια φρέσκια ομάδα (μόλις 4 ποδοσφαιριστές της 23άδας της είναι πάνω από 30 χρονών).

Δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να εξασφαλίσει θέση στα μπαράζ (που απέκλεισε την Ιρλανδία) έχοντας σαν πρώτο βιολί τον Christian Eriksen της Tottenham και παραμένει αήττητη στα τελευταία 11 παιχνίδια που έδωσε.

Αυτό σε ένα όμιλο που τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες μπορεί να σημαίνει πολλά. Παίζει τη Γαλλία την τελευταία αγωνιστική που είναι δίκοπο μαχαίρι όσο αφορά το θέμα πρόκριση.

Αν μπορεί να φτάσει τουλάχιστον στους 16; Φυσικά, αρκεί να συνεχίσει να βελτιώνεται όπως κάνει τα τελευταία 2 χρόνια!

4
Περού

Το Περού ήταν ένα από τα μεγάλα αουτσάιντερ για να περάσει στα τελικά, με την πρόκριση του σε Μουντιάλ μετά από 36 χρόνια να γιορτάζεται τρελά στη χώρα του Machu Pichu.

Ρεαλιστικά, αν οι “Los Incas” κατέβαιναν χωρίς το μεγάλο τους αστέρι, Paolo Guerrero, δεν θα είχαν και πολλές ελπίδες για διάκριση, παρά το γεγονός πως τα αποτελέσματα τους τα τελευταία 2 χρόνια είναι εξαιρετικά.

Αυτό γιατί η μεγάλη δύναμη του Περού είναι η άμυνα του (δέχθηκε μόλις 8 τέρματα στα τελευταία 14 παιχνίδια του).

Πλέον, με τον αρχηγό κανονικά παρών το Περού μοιάζει ικανό να κάνει τη ζημιά. Κριτήριο θα είναι το πρώτο ματς απέναντι στη Δανία. Αν η ομάδα του Ricardo Gareca δεν ηττηθεί θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το εισιτήριο για τους 16!

Ποιες 2 ομάδες θα προκριθούν από τον 3ο όμιλο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending