fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: Όμιλος “θανάτου” ο 4ος!

Κοιτάζοντας λίγο πώς κληρώθηκαν οι ομίλοι του Μουντιάλ, αν θελήσεις να βρεις ένα όμιλο που τα πάντα μπορεί να συμβούν αυτός είναι πιθανότατα ο 4ος.

Υπάρχει ένα φαβορί για την πρωτιά που φαίνεται, αλλά ίσως δεν είναι, ακλόνητο (Αργεντινή) και από εκεί και πέρα 3 ομάδες που η κάθε μια δικαιούται να αισιοδοξεί πως μπορεί να περάσει τουλάχιστον στους 16.

Ρίξε μια ματιά στις 4 ομάδες του 4ου ομίλου και τι μπορεί να κάνουν:

1
Αργεντινή

Το γεγονός πως η Αργεντινή κινδύνεψε να μείνει εκτός Μουντιάλ και χρειάστηκε να περιμένει μέχρι την τελευταία αγωνιστική για να την εξασφαλίσει είναι κάτι που προκάλεσε πολύ θόρυβο τόσο στη χώρα του ταγκό, όσο και παγκόσμια.

Είναι λες και στερείται ψυχολογίας μια ομάδα που ξεχειλίζει από ποιότητα από τη μέση και μπροστά και διαθέτει το υπερόπλο που ακούει στο όνομα “Lionel Messi”.

Το 1-6 από την Ισπανία προκάλεσε ακόμη περισσότερο προβληματισμό στους Αργεντινούς που πάνε στη Ρωσία σαν ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Αν καταφέρουν παίχτες – κλειδιά της ομάδας να ρολάρουν τότε είναι ικανοί για μεγάλα πράγματα. Πρώτα θα πρέπει όμως να περάσουν τον όμιλο!

2
Ισλανδία

Με πληθυσμό μόλις 330 χιλιάδες κατοίκους, η Ισλανδία θα γίνει στη Ρωσία η πιο μικρή χώρα που έπαιξε ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Υπο άλλες προϋποθέσεις θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η “Σταχτοπούτα” του ομίλου, αλλά αν οι “Vikings” παρουσιάσουν το πρόσωπο που μας έδειξαν στο Euro 2016 δεν είναι τόσο σίγουρο πως θα είναι ο φτωχός συγγενής.

Με το ταλέντο που δεδομένα διαθέτουν, την αποφασιστικότητα, αλλά και τη βοήθεια των οπαδών τους, που έκαναν αίσθηση στη Γαλλία πριν 2 χρόνια, είναι ικανοί να προβληματίσουν τις υπόλοιπες ομάδες του 4ου ομίλου.

Αν μάλιστα ξεκινήσουν με έκπληξη απέναντι στην Αργεντινή μπορεί να γίνουν η ευχάριστη νότα του τουρνουά. Κάτι όμως που φαίνεται δύσκολο…

3
Κροατία

Το γεγονός πως στη θέση της Κροατίας θα μπορούσε να βρίσκεται η Ελλάδα είναι κάτι που δεν μπορεί να αγνοήσει κανένας ελληνόφωνος.

Από εκεί και πέρα όμως, η hrvatska διαθέτει μερικούς από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο (Modric, Rakitic, Mandzukic) και διαθέτει όλα τα στοιχεία που μας έκαναν να αγαπήσουμε το γιουγκοσλάβικο ποδόσφαιρο: τεχνική, ταχύτητα, δύναμη.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως αποτελεί μια υπολογίσιμη δύναμη αν παίξει όπως ξέρει. Λέω “αν” γιατί χαρακτηρίζεται από αστάθεια που μπορεί να αποβεί μοιραία στην προσπάθεια τους για διάκριση.

Θα παίξει ντέρμπι με τη Νιγηρία την 1η αγωνιστική. Αν επικρατήσει, η πόρτα για τους 16 (τουλάχιστον) θα είναι ανοιχτή!

4
Νιγηρία

Πέρασε με μεγάλη άνεση στο Παγκόσμιο Κύπελλο για την 6η της παρουσία στα τελευταία 7 τουρνουά και πάει στη Ρωσία με μια άκρως νεανική και ενθουσιώδη ομάδα.

Στα φιλικά προετοιμασίας οι “Super Eagles” προβλημάτισαν, αφού απέτυχαν να κερδίσουν έστω και ένα, αλλά θεωρείται σίγουρο πως δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για κανένα.

Το γεγονός πως θα παίξουν την Αργεντινή τελευταία, τους δίνει τη δυνατότητα να παίξουν απέναντι σε Κροατία και Ισλανδία στα ίσα την πρόκριση. Αν απέναντι στους 2 αντιπάλους της πάρει το μάξιμουμ που μπορεί, τότε θα είναι στην επόμενη φάση!

Θα είναι ο 4ος όμιλος ο πιο αμφίρροπος του φετινού Μουντιάλ;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending