fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: Είναι τόσο ξεκάθαρος όσο φαίνεται ο 6ος όμιλος;

Αρκετοί αναλυτές στο εξωτερικό χαρακτηρίζουν τον 6ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 ως τον δυσκολότερο από όλους.

Αυτό γιατί υπάρχει μεν η Γερμανία που προβάλει ως δυνατό φαβορί, αλλά Μεξικό, Σουηδία και Νότιος Κορέα ξεκινούν περίπου από την ίδια ευθεία.

Ποια θα είναι η κατάληξη στον συγκεκριμένο όμιλο θα το ξέρουμε το βράδυ της 27ης Ιουνίου όταν θα τελειώσουν τα παιχνίδια του.

Πιο κάτω πάμε να δούμε πώς θα ξεκινήσουν οι 4 ομάδες το τουρνουά και μέχρι πού φτάνουν οι δυνατότητες τους:

 

1
Γερμανία

Τα panzer κατεβαίνουν στα γήπεδα της Ρωσίας σαν ένα από τα φαβορί (για σημαντική μερίδα κόσμου ΤΟ φαβορί).

Είναι οι κάτοχοι του τροπαίου, έχουν μια ομάδα που συνδυάζει νιάτα και εμπειρία σε απίστευτο βαθμό, ενώ ποτέ δεν αποκλείστηκαν πριν τα προημιτελικά!

Από την άλλη, ερωτηματικό αποτελεί η κατάσταση στην οποία θα είναι ο Manuel Neuer κάτω από τα δοκάρια, μετά τον μακροχρόνιο τραυματισμό του, όπως και η γενικότερη κατάσταση της nacionalmanschaft.

Στα φιλικά οι Γερμανοί προβλημάτισαν με την παρουσία τους, αλλά διαθέτουν την ποιότητα να προχωρήσουν στο θεσμό μέχρι τα ημιτελικά.

2
Μεξικό

Από το 1994 και μετά το Μεξικό συμμετέχει ανελλιπώς στο Παγκόσμιο Κύπελλο και κάθε φορά βρίσκει τον τρόπο να προκριθεί στους 16. Αυτή είναι η θετική πλευρά, το μισογεμάτο ποτήρι.

Γιατί υπάρχει και η άλλη πλευρά, του μισοάδειου ποτηριού που λέει πως οι “El Tri” αποτυγχάνουν να προχωρήσουν στα προημιτελικά. Θα αλλάξουν τη μοίρα τους φέτος;

Η παρέα του Javier Hernandez “Chicharito” ηττήθηκε μόλις μια φορά στα προκριματικά και κατεβαίνει στο φετινό τουρνουά με αρκετή εμπειρία στις αποσκευές της.

Ξεκινά τις υποχρεώσεις του εναντίον της Γερμανίας, ακολούθως παίζει την Κορέα και παίζει τη Σουηδία, σε ένα παιχνίδι που πιθανότα θα κριθεί η πρόκριση, τελευταία. 

3
Σουηδία

Οι Σουηδοί επανέρχονται σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από 12 χρόνια απουσίας, αφήνοντας μάλιστα εκτός διοργάνωσης την Ιταλία, την οποία απέκλεισαν στα μπαράζ.

Έγινε πολύς θόρυβος από τον Νοέμβριο και μετά αν τελικά ο Zlatan Ibrahimovic θα βγει από την “σύνταξη” (αποχώρησε από την εθνική το 2016) με τους Σκανδιναβούς να ταξιδεύουν τελικά στη Ρωσία χωρίς τον ποδοσφαιριστή της LA Galaxy.

Χωρίς τον Zlatan, πάντως οι “Blagult” παρουσιάζονται πιο ομάδα στο γήπεδο, αλλά τους λείπει η ποιότητα και τα πράγματα που μπορεί να κάνει το αστέρι τους στο γήπεδο.

Στα θετικά, το γεγονός πως παίζουν την Κορέα πρώτη. Μια καλή αρχή είναι πάντα ευπρόσδεκτη, αλλά πρέπει να παλέψουν σκληρά για να περάσουν στην επόμενη φάση.

4
Νότιος Κορέα

Θεωρητικά μοιάζει η πιο αδύνατη ομάδα του ομίλου. Η Νότιος Κορέα πέρασε στο Μουντιάλ “αγκομαχώντας”, αφού χρειάστηκε να έρθει ισόπαλη με το Uzbekistan και να αποτύχει η Συρία να νικήσει το Ιράν.

Οι Κορεάτες θα στηρίξουν πολλά στον Son της Tottenham για να επιχειρήσουν να προσπεράσουν το Μεξικό και τη Σουηδία και να περάσουν στους 16 και μόνο ως θετικό αντιμετωπίζεται το γεγονός πως παίζουν τη Γερμανία τελευταία.

Αν βέβαια χρειάζονται αποτέλεσμα απέναντι στα panzer για να προκριθεί τότε τα πράγματα δυσκολεύουν πάρα πολύ.

Μοιάζει πιθανότερο να επαναληφθεί το σκηνικό του 2014 (έξοδος από τους ομίλους), παρά αυτό του 2010 (φάση των 16), πόσο μάλλον αυτό του 2002 (ημιτελικά).

Ποιες ομάδες θα κερδίσουν την πρόκριση για τη φάση των 16;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending