fbpx

Αυτές οι 5 ομάδες μπορεί να αποτελέσουν την έκπληξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018!

Τέτοιες στιγμές τις ζούμε μόνο μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια, μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια όλο το φίλαθλο κοινό του κόσμου ενώνεται και γιορτάζει.

Όσο κοντεύει η μέρα για να μπεί η μπάλα στη σέντρα και να ξεκινήσει η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική πανδαισία και να γεμίσουν τα στάδια της Ρωσίας τόσο παραπάνω με τρώει η αγωνία.

Απο μικρό παιδί ήμουν φανατικός οπαδός της Πορτογαλίας, θαυμάζοντας τους Rui Costa, Luis Figo, Petit, Deco και φυσικά τον ανυπέρβλητο Cristiano Ronaldo.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι σε κάθε τέτοιο μεγάλο τουρνουά εστιάζω την προσοχή μου και ανοίγω τα κιτάπια μου να ανακαλύψω τις ομάδες outsiders που θα κάνουν το “μπαμ” όπως π.χ. στο περασμένο World Cup 2014 ήταν η Costa Rica.

Ας μιλήσουμε για τις ομάδες που πιστεύω ότι θα κάνουν το μπαμ και ας θεωρούνται πριν ξεκινήσει το τουρνουά τελειωμένες υποθέσεις:

 

1
Ισλανδία

Αναμφίβολα ένα απο τα καλύτερα συστήματα ανάπτυξης ποδοσφαιριστών έχει εφευρεθεί στην χώρα των ηφαιστείων και οι ποδοσφαιριστές της κοσμούν κάποιες απο τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Στην Ισλανδία έχει φτιαχτεί ένα παντοδύναμο σύνολο που οι ποδοσφαιριστές του ξέρουν ο ένας τον άλλον πολύ καλά και μπορούν να κάνουν παπάδες μέσα στο γήπεδο.

Στο Euro 2016 υστερούσαν σε εμπειρία, τώρα όμως την κέρδισαν, πιστεύω πως θα φέρουν τα πάνω κάτω και πάντα στο πλάι τους οι οπαδοί τους σε ρυθμούς “Vikings”!

2
Σενεγάλη

Με μπροστάρηδες τους Cheikhou Kouyate, Kalidou Koulibaly, αλλά ηγέτη τον επιθετικό της Liverpool, Sadio Mane που κατάφερε φέτος να φτάσει μέχρι τον τελικό του Champions League έχει όλα τα φόντα να καταφέρει όσα κατάφερε το 2002.

Ήταν τότε που, ως πρωτάρα, έφθασε μέχρι τους “8” της διοργάνωσης νικώντας μέχρι και την υπερδύναμη της Γαλλίας με γκολ του Papa Boupa Diop.

Το θέμα είναι, θα καταφέρουν οι ποδοσφαιριστές της Σενεγάλης να διαχειριστούν την κατάσταση και να κάνουν την έκπληξη;

3
Αίγυπτος

Απο το 1990 και τα γήπεδα της Ιταλίας είναι οι τελευταίες αναμνήσεις των Αιγυπτίων από συμμετοχή τους σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Επιστρέφουν μετά απο 28 χρόνια και είναι έτοιμοι να κερδίσουν το ρεκόρ του γηραιότερου ποδοσφαριστή που έλαβε συμμετοχή σε Mundial, στο πρόσωπο του τερματοφύλακα τους, Essam El-Hadary.

Στο ρόστερ τους είναι, επίσης, ο Warda του ΠΑΟΚ και τελικά θα έχουμε την τιμή να παρακολουθήσουμε τον “Φαραώ”, Mohammed Salah, υπο τις οδηγίες του Hector Raul Cooper.

Πιστεύω πως αν υπερβάλουν εαυτό οι ποδοσφαιριστές της Αιγύπτου και με τον ηγετικό χαρακτήρα του Salah στην επίθεση μπορούν να κάνουν πράγματα και θαύματα στο φετινό Mundial.

4
Περού

Με τον Paolo Guerrero τελικά στην αποστολή της ομάδας την τελευταία στιγμή, αλλά και με τον καθοριστικό παίκτη για την χώρα Jefferson Farfan που έγινε γνωστός στον ποδοσφαιρικό κόσμο όταν κοσμούσε την Bundesliga φορώντας την φανέλα των “βασιλικών μπλε” της Schalke ταξιδεύει το Περού στη Ρωσία.

Κρίνοντας από τη δίψα που έχει ο κόσμος του Περού για μια επιτυχία και μοιάζοντας πανέτοιμοι να σπρώξουν την ομάδα όσο μπορούν, πιστεύω πως δεν θα ήταν περίεργο να βλέπαμε και μια έκπληξη απο τους “Los Incas”.

5
Πολωνία

Η Πολωνία ήταν μία ποδοσφαιρική υπερδύναμη τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, φτάνοντας μέχρι την 3η θέση στα Μουντιάλ του 1974 και του 1982.

Τα τελευταία 10 χρόνια δείχνει σοβαρά σημάδια ανάκαμψης και αφού πλέον είναι μία ολοκληρωμένη ομάδα που δοκιμάστηκε στο Euro 2016, οι ποδοσφαιριστές της με μπροστάρη το κανόνι της Bayern Munchen, Robert Lewandowski και έχοντας δίπλα του άλλα μεγάλα αστέρια του ευρωπαικού ποδοσφαίρου, ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να μπει ξανά δυναμικά στο ποδοσφαιρικό παγκόσμιο χάρτη το όνομα της χώρας τους .

Εσύ τι νομίζεις; Μπορούν αυτές οι ομάδες να κάνουν πράγματι τη διαφορά;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending