fbpx

5+1 δημοφιλή (αλλά παχυντικά) ποτά που μπορείς να αντικαταστήσεις!

Αν είσαι λάτρης των ποτών, αλλά προσέχεις και τη διατροφή σου, αυτό το άρθρο είναι σίγουρα για εσένα.

Μαζέψαμε τα 5+1 πιο δημοφιλή ποτά και cocktails του καλοκαιριού και σου παρουσιάζουμε τις υγιεινές εναλλακτικές τους.

Ποια είναι αυτά; Πάμε να δούμε πιο κάτω:

1
Mojito (242 cal) – Martini (70 cal)

Το mojito είναι ίσως το πιο γνωστό must ποτό του καλοκαιριού. Αλλά χάρη στο σιρόπι ζάχαρης που περιέχει, κάθε ποτήρι φτάνει τις 242 θερμίδες.

Το martini από την άλλη δεν περιέχει επιπλέον mixers, έτσι ένα ποτήρι περιέχει μόνο 70 θερμίδες (sorry, αλλά η πράσινη ελιά δεν συμπεριλαμβάνεται στις θερμίδες, μην τη φας).

2
Long Island Iced Tea (424 cal) – Cosmopolitan (100 cal)

Έπαθες τζιαι εσύ ένα μίνι shock άμαν είδες τις θερμίδες του Long Island; Λόγω του ότι το Long Island περιέχει βότκα, gin, ρούμι, τεκίλα, triple sec και coke, οι θερμίδες σε ένα ποτήρι 420ml φτάνουν τις 424. Με λία λόγια, καλύτερα να επαράγγελνες φαί.

Προτίμησε καλύτερα ένα cosmopolitan και άσε την Samantha απο το Sex and the city να ξυπνίσει μέσα σου (μιας και απο αυτή την σειρά έγινε γνωστό το Cosmopolitan). Εντάξει περιέχει αρκετά πιο λίγο αλκοόλ μέσα, αλλά μόνο 100 θερμίδες ένει. Πιο λίγο από το 1 τέταρτο του Long Island.

3
Pina Colada (300 cal) – Fuzzy Navel (120 cal)

Pina Colada: το απόλυτο καλοκαιρινό Caribbean cocktail, αλλά δυστυχώς και αυτό με αρκετές θερμίδες. Χάρη στην καρύδα και τον ανανά που περιέχει όμως, το κάθε ποτήρι (230ml) περιέχει 300 θερμίδες.

Το Fuzzy Navel από την άλλη περιέχει μόνο peach schnapps και χυμό πορτοκαλιού. Πράγμα που το κάνει την πιο κατάλληλη εναλλακτική φρουτώδη λύση με μόνο 120 θερμίδες.

4
Margarita ( 280 cal)- Strawberry Daiquiri (140 cal)

Αχχ και να είχαμε μια μαργαρίτα τωρά. Ντάξει νομίζω εν περιττό να εξηγήσω γιατί έσσιει τόσες πολλές θερμίδες η μαργαρίτα. Λίο οι φράουλες , λίο η ζάχαρη γύρω-γύρω , λίο τo liqueur πορτοκαλιού τζαι λίο η τεκίλα, έτες 280 θερμίδες.

Αν σου αρέσκει τόσο πολλά η φράουλα όμως, έχουμε την λύση. Παράγγειλε ενα Strawberry Daiquiri και θα μας θυμηθείς. Και αυτό περιέχει φράουλες, αλλά η διαφορά είναι ότι την θέση  της τεκίλας παίρνει το light ρούμι και o χυμός λεμονιού κάνοντάς το μόνο 140 θερμίδες.

5
Sex on the beach (326 cal) – Sangria (115 cal)

Ακόμα ένα πολύ γνωστό καλοκαιρινό cocktail που περιέχει βότκα, χυμό ανανά, cranberry και peach schnapps. Ένα ποτήρι 415 ml περιέχει 326 θερμίδες.

Η Sangria από την άλλη, φτιάχνεται από κόκκινο κρασί και φρούτα, έτσι φτάνει τις 115 θερμίδες μόνο.

6
White wine (160 cal) — Сhampagne (89 cal)

Ωραίο το άσπρο κρασί δεν λέω, και αν το συγκρίνεις με τα πιο πάνω, 160 θερμίδες εν σχετικά εντάξει. Φυσικά οι θερμίδες σε κάθε κρασί διαφέρουν, λόγω του είδους σταφυλιών που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή του.

Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο όμως, προτίμησε καλύτερα ένα ποτήρι champagne. Αν και ανθρακούχο ποτό περιέχει μόνο 89 θερμίδες.

Ποιο απ’ όλα ανυπομονείς να δοκιμάσεις; Πες μας σε comment!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending