fbpx

Ολοκλήρωση 2ου κύκλου μαθημάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Δωρεάν Εκμάθηση Ελληνικής Γλώσσας σε Υπηκόους Τρίτων Χωρών» στο KES College!

Την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθκε στο KES College στη Λευκωσία, η τελική εξέταση του Ευρωπαϊκού Έργου «Πρόγραμμα Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας» σε Υπηκόους Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ).

Τα μαθήματα επιπέδου Α1 που ξεκίνησαν στις 5 Φεβρουαρίου 2018 ολοκληρώθηκαν με την τελική εξέταση, όπου συμμετέχοντες με καταγωγή από Συρία, Ρωσία, Λίβανο, Σομαλία, Νιγηρία, Καμερούν, Αϊτή, Ουκρανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Κολομβία, Σερβία, Αίγυπτο και Παλαιστίνη είχαν την ευκαρία να διδαχθούν την Ελληνική Γλώσσα και να έρθουν πιο κοντά στην ιστορία και κουλτούρα της Κύπρου.

Η εκπαιδεύτρια κ. Νικολέττα Γεωργίου είχε την ευθύνη για το γραπτό και προφορικό μέρος της εξέτασης, δηλώνοντας ικανοποίηση για την ομάδα των συμμετεχόντων που ολοκλήρωσαν τον κύκλο των μαθημάτων.

Να σημειωθεί πως το KES College ως ο τελικός δικαιούχος του έργου, που υλοποιείται σε συνεργασία με το CARDET, INNOVADE, Δήμους Αγίου Αθανασίου και Δερύνειας, με τη συμμετοχή των Δήμων Αγίου Δομετίου και Πάφου, είναι η δεύτερη προγραμματική περίοδος που υλοποιεί τα μαθήματα Εκμάθησης Ελληνικής γλώσσας με την ίδια κοινοπραξία, τα οποία προσφέρονται δωρεάν, συμβάλλοντας με αυτή τη δράση στην ομαλή ένταξη των ΥΤΧ στην τοπική κοινωνία.

Το έργο με κωδικό CY/2017/AMIF/SO2.1.1/2 συγχρηματοδοτείται κατά 90% από το Ταμείο Ασύλου και Μετανάστευσης της ΕΕ και κατά 10% από την Κυπριακή Δημοκρατία και τελεί υπό τη διαχειριστική εποπτεία της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending