fbpx

Παγκύπριες Εξετάσεις: Μάθε πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τα ΑΑΕΙ Κύπρου!

Ανυπομονείς κι εσύ για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των φετινών Παγκύπριων Εξετάσεων; Θες να μάθεις πότε θα γίνει η κατανομή των θέσεων στα ΑΑΕΙ Κύπρου;

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο στο politis.com.cy,  αναμένεται να σταλούν στα σχολεία την Παρασκευή ή το Σάββατο οι αρχικές βαθμολογίες που εξασφάλισαν οι υποψήφιοι των παγκύπριων εξετάσεων -χωρίς στατιστική επεξεργασία- για σκοπούς έκδοσης των απολυτηρίων των τελειόφοιτων.

Το χρονοδιάγραμμα τέθηκε από την ίδια την Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης, καθώς στόχος είναι οι βαθμολογίες να βρίσκονται στα σχολεία πριν τις τελικές γιορτές τους, δηλαδή μεταξύ 23-26 Ιουνίου.

1
Τι θα γίνει στη συνέχεια;

Σύμφωνα με την υπηρεσία, η στατιστική επεξεργασία (αναγωγή) των αρχικών βαθμολογιών για να δοθούν τα αποτελέσματα, δηλαδή οι γενικοί βαθμοί πρόσβασης/κατάταξης των υποψηφίων. Πρόκειται για τη γνωστή διαδικασία που ακολουθείται κάθε χρόνο και με την ολοκλήρωσή της θα γίνει η κατανομή των θέσεων στα ΑΕΙ της Κύπρου και στις στρατιωτικές σχολές της Ελλάδας. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναμένεται περί τα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

2
Οι θέσεις

Με βάση το σχετικό άρθρο στο politis.com.cy, οι υποψήφιοι που παρακάθισαν στις φετινές παγκύπριες εξετάσεις διεκδικούν περισσότερες θέσεις στα ΑΑΕΙ Κύπρου σε σχέση με πέρσι. Αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις υπέβαλαν 7.700 υποψήφιοι από τους οποίους οι 1.991 παρακάθισαν μόνο για σκοπούς απόλυσης από τα λύκεια/τεχνικές, ενώ οι 5.709 διεκδικούν και πρόσβαση σε ΑΑΕΙ της Κύπρου και της Ελλάδας.

Οι θέσεις που διεκδικούν στα ΑΕΙ της Κύπρου (Πανεπιστήμιο Κύπρου και ΤΕΠΑΚ), ανέρχονται στις 1.751. Στο ΤΕΠΑΚ θα δοθούν τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 514 θέσεις (πέρσι ήταν 499), λόγω της προσφοράς του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών στις Καλές Τέχνες του Τμήματος Καλών Τεχνών, ενώ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου θα δοθούν 1.237 θέσεις, σε σχέση με 1.220 που δόθηκαν πέρσι.

3
ΑΕΙ και ΤΕΙ Ελλάδας

Σε συνέχεια του άρθρου στο  politis.com.cy, σε ό,τι αφορά τις θέσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδας, οι υποψήφιοι που θα τις διεκδικήσουν θα πρέπει να υποβάλουν, όπως κάνουν κάθε χρόνο, ξεχωριστή δήλωση/μηχανογραφικό δελτίο.

Όπως αναφέρθηκε στον «Π», περί τα μέσα Ιουλίου θα λειτουργήσουν κέντρα συγκέντρωσης αιτήσεων σε όλες τις επαρχίες, στα οποία οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Στη συνέχεια η βάση δεδομένων (αιτήσεις και επιλογές των υποψηφίων) θα σταλεί στην Ελλάδα, καθώς την κατανομή των θέσεων θα την κάνει το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας.

Αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα λεπτομέρειες για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τις θέσεις της Ελλάδας, για σκοπούς ενημέρωσης των ενδιαφερομένων!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending