fbpx

Οι 5+1 γηραιότεροι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο!

Καμιά φορά επικεντρωνόμαστε στη στατιστική πλευρά του αθλητισμού, στην προκειμένη περίπτωση του ποδοσφαίρου, που έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Ειδικά αυτό το μήνα με τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Ρωσίας προκύπτουν συνέχεια νέα ρεκόρ και νέα στοιχεία από τους λατρεις της “μαθηματικής” πλευράς του ποδοφαίρου.

Ένα τέτοιο είναι και η χρησιμοποίηση του Essam El-Hadary στο παιχνίδι της Αιγύπτου με την Σαουδική Αραβία, κάτι που τον έκανε τον γηραιότερο ποδοσφαιριστή που έπαιξε ποτέ στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Έτσι, παρακάτω μπορείς να βρεις τη λίστα με τους 5+1 γηραιότερους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν ποτέ στο Μουντιάλ (οι 5 από αυτούς είναι τερματοφύλακες):

 

1
Essam El-Hadary

45 χρονών και 161 ημερών ήταν ο Αιγύπτιος τερματοφύλακας στην ήττα των “Φαραώ” από τους Σαουδάραβες (1-2).

Το μοναδικό 90λεπτό του Essam El-Hadary στη διοργάνωση μπορεί να μην συνδυάστηκε με νίκη (παρότι απέκρουσε πέναλτι), αλλά πλέον κατέχει ένα ρεκόρ που μοιάζει ακατάρριπτο!

2
Faryd Mondragon

Ο Κολομβιανός τερματοφύλακας ήταν μέλος της αποστολής της εθνικής ομάδας της χώρας του στο Μουντιάλ του ’94 (όπου δεν έπαιξε) και σε αυτό του ’98. Η μεγάλη του στιγμή όμως θα ερχόταν 16 χρόνια αργότερα, το 2014.

Στο παιχνίδι με την Ιαπωνία για τον 3ο όμιλο, ο Faryd Mondragon πέρασε ως αλλαγή στη θέση του David Ospina στα τελευταία λεπτά. Τη συγκεκριμένη μέρα ήταν 43 χρονών και 3 ημερών!

3
Roger Milla

Ο Roger Milla αποτελεί τον πιο συμπαθητικό ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ειδικά στο Μουντιάλ του ’90 έκανε πράματα και θαύματα με τη φανέλα του Καμερούν, κερδίζοντας την εκτίμηση ολόκληρου του ποδοσφαιρικού κόσμου.

Ο Καμερουνέζος επιθετικός όμως αποτελεί και τον γηραιότερο ποδοσφαιριστή εντός πεδιάς (όχι τερματοφύλακα δηλαδή) που έπαιξε ποτέ στην κορυφαία διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, στον αγώνα Ρωσία – Καμερούν για τη φάση των ομίλων του Μουντιάλ του 1994, ο Roger Milla (που σκόραρε κιόλας) ήταν 42 χρονών και 39 ημερών!

4
Pat Jennings

Είναι πολύ πιθανόν αν δεν είσαι μεγάλος λάτρης του αγγλικού ποδοσφαίρου να μην ξέρεις ποιος είναι ο Pat Jennings.

O Βορειοιρλανδός τερματοφύλακας έκανε μεγάλη καριέρα κυρίως στην Tottenham, αλλά φρόντισε να γράψει το όνομα του στα δεφτέρια της ιστορίας του ποδοσφαίρου και με την εθνική του ομάδα.

Αυτό γιατί στο Μουντιάλ του 1986, την μέρα που γιόρταζε τα 41α του γενέθλια (12 Ιουνίου), αγωνίστηκε εναντίον της Βραζιλίας, γεγονός που τον έκανε, τότε, τον γηραιότερο παίχτη που αγωνίστηκε ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο!

5
Peter Shilton

Ο Peter Shilton είναι ίσως ο κορυφαίος τερματοφύλακας που γέννησε ποτέ η Αγγλία, μετά τον αξεπέραστο Gordon Banks.

Highlight της καριέρας του αποτελούν οι 2 κατακτήσεις Champions League με τη φανέλα της Nottingham Forest, ενώ υπήρξε μέλος της εθνικής Αγγλίας για μια εικοσαετία (1970-1990).

Στο τελευταίο του μεγάλο τουρνουά, μάλιστα, το Μουντιάλ του ’90, έγραψε ιστορία όταν στον αγώνα για την 3η θέση με αντίπαλο την διοργανώτρια Ιταλία, αγωνίστηκε σε ηλικία 40 χρονών, 9 μηνών και 19 ημερών.

6
Dino Zoff

Η Ιταλία πάντα έβγαζε μεγάλους τερματοφύλακες. Ο μεγαλύτερος όμως ήταν ίσως ο Dino Zoff! Έκανε μεγάλη καριέρα με τη Juventus, ενώ σε εθνικό επίπεδο φόρεσε τα azzuri από το 1968 μέχρι το 1982.

Στα γήπεδα της Ισπανίας μάλιστα έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αυτό γιατί στον τελικό με τη Γερμανία αγωνίστηκε όντας 40 χρονών, 4 μηνών και 13 ημερών και έγινε έτσι ο γηραιότερος αρχηγός ομάδας που σήκωσε ποτέ το βαρύτιμο τρόπαιο!

Ήξερες ότι αυτοί είναι οι πιο μεγάλοι ηλικιακά παίχτες που αγωνίστηκαν ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο; Θεωρείς ότι το ρεκόρ του El-Hadary μπορεί να καταρριφθεί στο μέλλον;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending