fbpx

Δες 5 tips για να αξιοποιήσεις σωστά το Clearing Βρετανικών Πανεπιστημίων!

Σύντομα θα πάρεις μια πολύ σημαντική απόφαση για το πού θα περάσεις τα επόμενα χρόνια της ζωής σου ως φοιτητής/τρια. Αν έχεις στο μυαλό σου σαν πρώτη επιλογή για σπουδές το Ηνωμένο Βασίλειο, λογικά ήδη σκέφτηκες τις επιλογές σου και ξεκίνησες τις απαραίτητες διαδικασίες.

Αν δεν πήρες κάποια offers ή πήρες offers που δεν σε ικανοποιούν, μάθε ότι υπάρχει η επιλογή του Clearing, στο οποίο μπορείς να βρεις διαθέσιμες θέσεις σε βρετανικά πανεπιστήμια ακόμη και την τελευταία στιγμή. Είναι μια διαδικασία που αρχίζει από τον Ιούλιο, ωστόσο οι περισσότεροι περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους μέσα στον Αύγουστο για να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις.

Πιο κάτω θα δεις μερικές συμβουλές για να αξιοποιήσεις σωστά το φετινό Clearing Βρετανικών πανεπιστημίων:

 

1
Διατήρησε την ψυχραιμία σου

Είναι σημαντικό να έχεις καθαρό μυαλό όταν βγουν τα αποτελέσματα σου, και να μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις, λόγω πανικού ή άγχους. Αν πέτυχες τους βαθμούς που ήθελες, τέλεια! Μπήκες στο πανεπιστήμιο της επιλογής σου!

Αν όμως τα αποτελέσματα στις εξετάσεις σου δεν ήταν τα αναμενόμενα, τότε με ηρεμία πρέπει να σκεφτείς πώς θα αξιοποιήσεις τη διαδικασία του Clearing των βρετανικών πανεπιστημίων. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να επικοινωνήσεις με άλλα πανεπιστήμια που σε ενδιαφέρουν και να περιμένεις τα αντίστοιχα “offers” για σπουδές εκεί.

Από την άλλη υπάρχει και η πιθανότητα τα αποτελέσματά σου να ξεπέρασαν τις προσδοκίες σου! Σε αυτή την περίπτωση μην διαστάσεις να κοιτάξεις για θέση σε ένα καλύτερο (για σένα) πανεπιστήμιο, και γιατί όχι να απορρίψεις μια θέση που πιθανό να μην σε ικανοποιεί.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να παραμείνεις ψύχραιμος/η! Κάνε τις σωστές διαδικασίες αλλή μην μείνεις μπροστά από το γραφείο σου και να περιμένεις! Μέχρι να σου απαντήσουν, συνέχισε τη ζωή σου κανονικά! Δες μια σειρά, βγες για καφέ με φίλους… γενικά χαλάρωσε!

2
Κάνε την έρευνά σου

Για να είσαι προετοιμασμένος/η, ψάξε από πριν διάφορα πανεπιστήμια και προγράμματα που σε ενδιαφέρουν και κάνε μια σύντομη λίστα με τα επικρατέστερα. Λογικά τα έχεις υπόψη σου αν έχεις κάνει ήδη αίτηση, όμως καλύτερα να τα φρεσκάρεις.

Αν πάλι τώρα αποφάσισες να κάνεις αίτηση για σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο, σίγουρα πρέπει να ξέρεις τι ψάχνεις! Αν τα πανεπιστήμια που έχεις στη λίστα σου έχουν κενές θέσεις, ξεκίνα τη διαδικασία και κάνε υπομονή για την απάντησή τους.

Απαραίτητο είναι να έχεις οργανωμένα όλα τα πιστοποιητικά και απαραίτητα έγγραφα, που πρόκειται να σου ζητήσουν τα πανεπιστήμια.

Βρες όλες τις επιλογές για φοιτητική στέγη στο Ην. Βασίλειο ΕΔΩ.

3
Ζήτα βοήθεια και στήριξη από δικούς σου ανθρώπους

Όπου είναι εφικτό, ζήτα βοήθεια από τον στενό σου κύκλο ατόμων. Ζήτα τους να σε βοηθήσουν με την έρευνα σου, λέγοντας την άποψή τους σχετικά με τις επιλογές που κατέληξες.

Είναι σημαντικό να σε συμβουλεύουν και να σε κρατούν ήρεμο/η εκεί που χρειάζεται. Μην ξεχνάς όμως να εστιάζεις πάντα στον στόχο σου: να σπουδάσεις εκεί που είναι καλύτερα για ‘σένα, όχι για τους άλλους.

4
Πάρε την τελική σου απόφαση μετά από σοβαρή σκέψη

Αφού λάβεις “offer” για θέση σε πανεπιστήμιο της επιλογής σου, πριν την κάνεις αποδεκτή να είσαι βέβαιος ότι το πρόγραμμα και το πανεπιστήμιο σε ικανοποιεί.

Όσο πιο νωρίς πάρεις την απόφαση σου, τόσο το καλύτερο για ‘σένα. Θα ξεκινήσεις πιο έγκαιρα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.

Μην πάρεις όμως επιπόλαιες αποφάσεις, σπουδάζοντας π.χ. στο πρώτο πανεπιστήμιο που σε δέχτηκε. Είναι σημαντικό να θέλεις εξίσου κι εσύ να σπουδάσεις εκεί, με βάση τα κριτήρια που είχες θέσει προηγουμένως.

5
Μην ανησυχείς για τη διαμονή σου

Μιας και η διαδικασία του Clearing χαρακτηρίζεται από την “τελευταία στιγμή” σε όλα, πολλοί πιστεύουν ότι είναι δύσκολο να βρουν διαμονή στο εξωτερικό. Για να μην ανησυχείς, σου προτείνουμε την πιο εύκολη λύση: την ιστοσελίδα Student.com.

Η Student.com αποτελεί την μεγαλὐτερη πλατφόρμα για αναζήτηση, σύγκριση και κράτηση φοιτητικής στέγης. Πρόκειται για μια δωρεάν διαδικτυακή πλατφόρμα με τη μεγαλύτερη και καλύτερη επιλογή δωματίων και διαμερισμάτων, προσεκτικά επιλεγμένων και κατάλληλα σχεδιασμένων για φοιτητές.

Μέσω της Student.com, μπορείς να εξερευνήσεις και να συγκρίνεις πληθώρα δωματίων και διαμερισμάτων σε διαφορετικές περιοχές και πόλεις στη Μ. Βρετανία, ώστε να πάρεις τη σωστή απόφαση.

Επισκέψου ΕΔΩ τη Student.com για να δεις τις επιλογές σου και κράτησε έγκαιρα τη φοιτητική σου στέγη στο Ην. Βασίλειο.

Τα πιο πάνω, φαίνονται μια δύσκολη διαδικασία για να ξεκινήσεις τις σπουδές στο Ην.Βασίλειο. Ωστόσο, αν τα οργανώσεις όλα όπως πρέπει (ακόμη και τελευταία στιγμή), δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για τίποτα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending