fbpx

Peter Pan: Αυτή είναι η πραγματική ιστορία πίσω από το γνωστό παραμύθι!

Η Χώρα του Ποτέ. Έχεις σκεφτεί και εσύ καμιά φορά πώς θα ήταν εάν δεν μεγάλωνες ποτέ; Εάν είχες την ευκαιρία να είσαι συνεχώς ανέμελος και να ήσουν για πάντα παιδί; Αυτό θα ήταν το ιδανικό για όλους!

Πόσοι όμως γνωρίζουν την πραγματική ιστορία πίσω από το γνωστό παραμύθι;  Για αυτούς που δεν πολύ-γνωρίζουν την ιστορία, ο Πίτερ Παν είναι ένα κλασικό μυθιστόρημα του Σκωτζέζου Τζέιμς Μπάρι.

Αναφέρεται σε ένα αγόρι το οποίο δεν μεγάλωσε ποτέ του, ζούσε σε ένα φανταστικό νησί το οποίο ονομαζόταν Neverland και έκανε παρέα με μια νεράιδα, με ινδιάνους και πειρατές.  

Ας δούμε λοιπόν τι πραγματικά κρύβεται πίσω από το γνωστό παραμύθι:

1
Ποιος ήταν ο πραγματικός Peter Pan;

ticketsource.co.uk

Στην πραγματικότητα η όλη ιστορία του αγαπημένου παιδικού ήρωα Peter Pan είναι μια αυτοβιογραφία του συγγραφέα,ο οποίος περιέγραφε τη δική του ιστορία.  Ο δημιουργός του παραμυθιού, όταν ήταν 6 ετών, έχασε τον αδερφό του Ντέιβιντ που ήταν 12 χρονών.

2
Γιατί γίνεται αναφορά στην “αιώνια νεότητα”;

wallpaperup.com

Η μητέρα τους πίστευε ότι το παιδί της θα έμενε για πάντα νέο αφού έφυγε σε μια τόσο τρυφερή ηλικία. Λέγεται ότι ο μικρός Τζέιμς στη συνέχεια, άρχισε να μιμείται τον τρόπο ομιλίας και συμπεριφοράς του αδερφού του μέχρι που έφτασε στην ηλικία των 13 χρονών.

Το παράξενο είναι ότι από αυτή την ηλικία και μετά, ο συγγραφέας του παραμυθιού σταμάτησε να μεγαλώνει: μέχρι τα 24 δεν χρειάστηκε να ξυριστεί, παρέμεινε στο ίδιο ύψος και είχε πολύ ψιλή φωνή.

Ήξερες ότι υπάρχει σύνδρομο Peter Pan για αυτούς που δεν θέλουν ή νιώθουν ότι δεν μπορούν να μεγαλώσουν;

Εσύ ήξερες την πιο πάνω ιστορία που βασίζεται το παραμύθι;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending