fbpx

Σκέφτεσαι να ασχοληθείς με τη Νομική; Δες όσα πρέπει να ξέρεις για τον τομέα υπηρεσιών στην Κύπρο!

Εάν σκέφτεσαι νʼ ακολουθήσεις το δικηγορικό επάγγελµα ή ευρύτερα να ενταχθείς στον χώρο της Νοµικής, τότε πέρα από την ακαδηµαϊκή πτυχή, υπάρχει η σοβαρή πτυχή της γνώσης του τοµέα διεθνών υπηρεσιών και γενικά των πραγµατικοτήτων που επικρατούν στο νησί.

Για να αποκτήσει ένας νέος απόφοιτος τη γνώση αυτή συνήθως απαιτούνται χρόνια τριβής µε το επάγγελµα. Μπορείς όµως µε σωστή καθοδήγηση από ένα ειδικό µε 14 χρόνια πείρα στον τοµέα υπηρεσιών, µέσα από ένα πρόγραµµα ταχείας εισαγωγής, να ενηµερωθείς από πρώτο χέρι για πολλά σηµαντικά και να ξεχωρίσεις.

Θα έχεις ακούσει ήδη για την προοπτική που προσφέρει ο τοµέας διεθνών υπηρεσιών στην Κύπρο σε πολλούς νέους. Θα έχεις ακούσει για την προσέλκυση στην Κύπρο πελατών µεγάλης οικονοµικής επιφάνειας όσο και πολυεθνικών εταιρειών, για το Κυπριακό οικονοµικό πρόγραµµα (που συνδέεται και µε κίνητρα για την κατʼ εξαίρεση απόκτηση υπηκοότητας), τα σοβαρά οφέλη του τοµέα εµπορικής ναυτιλίας, το ευνοϊκό φορολογκό σύστηµα που προσελκύει ξένες επενδύσεις κ.ά.

  • Πώς αναμένεται να επηρεάσουν και πώς θα αφορούν εμπράκτως εσένα, σαν επαγγελματία, τα θέματα αυτά;
  • Ποιες είναι οι πιο περιζήτητες υπηρεσίες που παρέχουν καθημερινά τα γραφεία στην Κύπρο;
  • Ποιες ευκαιρίες προσωπικής ανάπτυξης και ανέλιξης ενδεχομένως να υπάρχουν;
  • Ποια είδη εργασίας και ποιους ρόλους αναζητούν οι εταιρείες και τι εξυπακούνε αυτά για ‘σένα;
  • Ποιους κινδύνους και προκλήσεις (ή “παγίδες”) κρύβει o τομέας υπηρεσιών;

1
Άδραξε την ευκαιρία να αναπτύξεις τον τρόπο σκέψης σου με τη βοήθεια ενός ειδικού με πολύχρονη πείρα

Μπορείς να μάθεις από πρώτο χέρι βαρυσήμαντα θέματα που αφορούν την “αθέατη” ή λιγότερο γνωστή πλευρά του τομέα υπηρεσιών. Αυτή που γνωρίζουν κυρίως οι επαγγελματίες με μεγάλη πείρα και πολλά χρόνια υπηρεσίας.

Ο Φίλιππος Αριστοτέλους είναι πρώην Συνέταιρος σε ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία της Κύπρου με 14 χρόνια πείρας, δεκάδες δημοσιεύσεις σε έγκυρα νομικά και επιχειρηματικά περιοδικά και βιβλία παγκόσμιας εμβέλειας, πολυάριθμες διαλέξεις, ομιλίες και συμμετοχές σε σεμινάρια και διεθνή συνέδρια.

2
Η αποστολή του κ. Αριστοτέλους

Με την ενασχόληση του πλέον με θέματα Professional και Personal Coaching, ως επίσης και training, έχει θέσει ως αποστολή του να βοηθήσει εμπράκτως φοιτητές, απόφοιτους αλλά και νεαρούς επαγγελματίες, αξιοποιώντας τη συσσωρευμένη πείρα και γνώση του, ούτως ώστε να αποκτήσουν βασικά εφόδια και γνώσεις από νωρίς, για να μπορέσουν να αναπτύξουν τις σχετικές δεξιότητες, να πετύχουν τους στόχους τους και να είναι έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν τόσο τα οφέλη όσο και τις προκλήσεις που κρύβει ο τομέας υπηρεσιών.

Να τους ενημερώσει από πρώτο χέρι ως προς όλ’ αυτά που είναι απαραίτητο να γνωρίζουν, αλλά μπορεί να αγνοούν, ή να μην τολμούν να ρωτήσουν.

Οι φοιτητές και απόφοιτοι, κουβαλώντας τα όνειρα τους σε μια βαλίτσα, θα βρεθούν συχνά αντιμέτωποι με εργασίες, καθήκοντα και ενασχολήσεις προκαθορισμένων -πολλές φορές από την αγορά – προδιαγραφών και συνθήκες που κάποτε τυγχάνει να είναι εναρμονισμένες με τα όνειρα τους, αλλά συχνά όχι.

Ένας νέος θα είναι καλό να έχει τουλάχιστον την ευκαιρία να γνωρίζει τα βασικά συστατικά στοιχεία και την πραγματικότητα της αγοράς για να κατατοπιστεί έγκαιρα για τη φύση της δουλειάς και των δραστηριοτήτων που ενδεχομένως θα του ανατεθούν, ούτως ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένος και σε θέση να λάβει συνειδητά τις αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του.

Για παράδειγμα, τα πιο κάτω διλήμματα είναι πολύ συχνά μεταξύ νέων φοιτητών και αποφοίτων νομικής:

  • Είναι καλό να ασχοληθώ με τα δικαστήρια ή όχι;
  • Τι ακριβώς θα κάνω σε ένα τμήμα που ασχολείται αποκλειστικά με εταιρείες και γενικά με το εταιρικό και εμπορικό δίκαιο;
  • Να εργαστώ σε δικηγορικό γραφείο ή να γίνω εσωτερικός νομικός σύμβουλος σε εταιρεία;
  • Να ψάξω για δουλειά σε μεγάλο γραφείο ή σε μικρό γραφείο;
  • Ποια μαθήματα και ποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα για με βοηθήσουν περισσότερο όταν εργοδοτηθώ στο νησί;

Ο κ. Αριστοτέλους έχει την πεποίθηση πως η έγκαιρη απόκτηση μιας στοιχειώδους βασικής γνώσης και πρακτικής αντίληψης του τομέα διεθνών υπηρεσιών, μπορούν να ενισχύσουν το ζήλο και να εντείνουν το ενδιαφέρον ενός αποφοίτου ή επαγγελματία, σχετικά με την ενασχόληση του σε ένα τομέα ιδιαίτερα απαιτητικό, τόσο σε δεξιότητες, όσο και αντοχές.

Ο στόχος του προγράμματος που προσφέρει ο κ. Αριστοτέλους είναι η βασική και ουσιαστική ενημέρωση του κάθε ενδιαφερόμενου αναφορικά με σημαντικές πτυχές του τομέα υπηρεσιών και σε θεμάτα όπως:

(1) Πώς λειτουργεί ο τομέας υπηρεσιών οι βασικοί πυλώνες του και παραστατικά παραδείγματα.

(2) Ο ρόλος των δικηγόρων, λογιστών, παρόχων διοικητικών υπηρεσιών και άλλων επαγγελματιών στον τομέα και παραδείγματα αλληλεπίδρασης μεταξύ τους.

(3) Οι υπηρεσίες που παρέχουν τα δικηγορικά, ελεγκτικά και άλλα γραφεία στην Κύπρο, που την κάνουν γνωστή στο εξωτερικό και τα σχετικά νομικά και φορολογικά κίνητρα της Κύπρου, με παραστατικά παραδείγματα ως προς τις συγκεκριμένες εργασίες, καθήκοντα και απαιτήσεις που αυτά συνεπάγονται για ένα επαγγελματία.

(4) Το είδος των εργασιών που αναμένεται να σου ανατεθούν όταν εργοδοτηθείς στον τομέα υπηρεσιών και οι εργασιές που ενδεχομένως να κληθείς να διεκπεραιώνεις, ανάλογα βέβαια της περίπτωσης, με παραστατικά παραδείγματα σχετικά με τα είδη υπηρεσιών και εργασιών και την επικερδότητα αυτών.

(5) Τι θα είναι καλό να γνωρίζεις για να είσαι αποδοτικός στην εργασία σου και για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του εργοδότη όπως και των πελατών σου.

(6) Βασικές δεξιότητες και πρωτοβουλίες που θα χρειαστούν για να επιτύχεις στον τομέα αυτό και για να σου ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση και γενικά την αποτελεσματικότητα σου.

(7) Διάφορες προκλήσεις που υπάρχουν οι οποίες χρειάζονται προσοχή και τις οποίες είναι καλό να γνωρίζεις από νωρίς.

3
Σκοπός

Ο σκοπός είναι να επιμορφωθείς, να διευρύνεις την αντίληψη αλλά και να εξοικειωθείς έγκαιρα με τα βασικά συστατικά του τομέα υπηρεσιών, για να μπορείς να λάβεις έγκαιρα και μελετημένα τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον σου, με σκοπό να αμβλυνθεί το χάσμα μεταξύ προσδοκιών και πραγματικότητας.

Το πρόγραμμα παραδίδεται στη βάση των αρχών του Coaching ή Mentoring κυρίως σε βάση ένας-προς-ένα (One-to-One) ή (εάν η περίπτωση το επιτρέπει) σε βάση ομαδική.

Το δημοφιλές πρόγραμμα που προσφέρει ο κ. Αριστοτέλους, που ονομάζεται “Beyond-the-Textbook: Demystifying the Professional Services Sector” έχει ήδη αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές, συνεχίζει μέσα στο καλοκαίρι και έχει γίνει ήδη περιζήτητο:


Περισσότερες πληροφορίες:


Ο Φίλιππος Αριστοτέλους:

Σπούδασε Νομική στο University of Kent στο Ην.Βασίλειο και είναι Barrister του Inner Temple (non-practising). Με τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση του, είχε καταφέρει να προαχθεί σε πολύ νεαρή ηλικία σε Συνεταίρο στο μεγαλύτερο δικηγορικό γραφείο της Κύπρου, από το οποίο αποχώρησε τον περασμένο Μάϊο για να ακολουθήσει το πάθος του που είναι να βοηθά νεαρούς φοιτητές, αποφοίτους και επαγγελματίες, ούτως ώστε να συνεχίσουν να ονειρεύονται, να μην απογοητεύονται και να αγαπούν τη μαγεια της ζωής και το επάγγελμα τους. Σήμερα,  ασχολείται αποκλειστικά με το Professional και Personal Coaching όπως και το Public Speaking.

Έχει 14 χρόνια πείρα σε σημαντικά θέματα όπως το εταιρικό δίκαιο, φορολογικό δίκαιο και φορολογικός προγραμματισμό, το δίκαιο των εμπιστεύματων (trusts) και άλλα.

Παράλληλα, μεγάλος αριθμός δημοσιεύσεων και άρθρων του έχουν δημοσιευτεί τόσο στην Κύπρο, όσο και διεθνώς, από τα πιο έγκυρα και περιζήτητα περιοδικά και εκδόσεις νομικής και  επιχειρηματικής φύσεως, ενώ έχει συγγράψει επίσης και κεφάλαια γνωστών νομικής φύσεως βιβλίων.

Έχει αποσπάσει επαίνους και εξαιρετικά τιμητικά σχόλια από τους σημαντικότερους οίκους αξιολόγησης δικηγορικών γραφείων όπως το Legal 500 ενώ ο οίκος IFLR 1000 τον κατέταξε επίσης στην τιμητική κατηγορία του “Leading Lawyer” της Κύπρου τόσο για τη χρονιά 2017 όσο και το 2018 στην κατηγορία του Financial and Corporate LAw.

Είχε εκλεγεί και διετελέσει επίσης ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Society of Trust and Estate Practitioners (STEP) Κύπρου.

Παραδίδει συχνά διαλέξεις σε μεγάλα συνέδρια, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό και είναι γνωστός για τον ιδιαίτερο, συχνά ανατρεπτικό και εναλλακτικό τρόπο διδασκαλίας και μετάδοσης της γνώσης που εφαρμόζει.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending