fbpx

Αυτές είναι οι video-κονσόλες που στιγμάτισαν την παιδική μας ηλικία!

Είναι ευρεώς γνωστό ότι η παιδική μας ηλικία αποτελεί ένα σημαντικό και μοναδικό κομμάτι της ζωής μας, αφού μέσα από αυτή γνωρίσαμε την χαρά και την ξεγνοιασιά του παιχνιδιού και της ανεμελιάς.

Από μικροί, βρίσκαμε αρκετές ιδέες και τρόπους για να περάσουμε ευχάριστα την ώρα μας π.χ. παίζοντας έξω στα πάρκα μαζί με τους φίλους μας, ή μέσα στο σπίτι μας, παρακολουθώντας τις αγαπημένες μας παιδικές σειρές.

Αλλά κάτι που είχε στιγματίσει αρκετά την παιδική μας ηλικία ήταν οι video-consoles που είχαμε. για να παίζουμε αγαπημένα video-games όπως Rayman και Super-Mario.

Έτσι σου βρήκα τις πιο γνωστές video-consoles που είχαμε οι πλείστοι κατά την παιδική μας ηλικία:

1
Nintendo Game Boy (1989)

Μια από τις πρώτες φορητές κονσόλες της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Nintendo που είχαμε. Σ’ αυτή παίζαμε αγαπημένα παιχνίδια όπως Super Mario Land/Bros, Pokémon και The Legend of Zelda.

Επίσης, επειδή αυτή η κονσόλα ήταν τόσο μικρή, μπορούσαμε να την κουβαλούμε μαζί μας και να παίζουμε οποιαδήποτε ώρα θέλαμε.

2
Playstation 2 (2000)

Μια αρκετή διάσημη κονσόλα της Sony Computer Entertainment και με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Συνδεόταν στην τηλεόραση και την προτιμούσαν περισσότερο αγόρια.

Πολύ γνωστά παιχνίδια της είναι το Grand Theft Auto: San Andreas και τα Fifa Games.

3
Nintendo Gamecube (2001)

Ακόμη μια γνωστή κονσόλα της Nintendo, η οποία είχε σχήμα κύβου και ταδισκάκια των παιχνιδιών της ήταν πολύ μικρά.

Ακόμη μέσα από αυτή την κονσόλα είχαμε την δυνατότητα να συνδέσουμε το Game Boy Advance για να γίνεται πρόσβαση σε αποκλειστικές δυνατότητες ορισμένων παιχνιδιών.

Γνωστά παιχνίδια που παίζαμε ήταν το Rayman 3: Hoodlum Havoc, Starfox Adventures και Ty the Tasmanian Tiger.

4
Xbox (2001)

Αυτή η κονσόλα αποτελεί ιδιοκτησία της Microsoft και βρισκόταν σε αρκετό ανταγωνισμό με το Playstation 2 και το Nintendo Gamecube.

Επιπρόσθετα, αγαπημένα παιχνίδια είναι το Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex, Grand Theft Auto III και Project Gotham Racing.

5
Wii (2006)

Μια άλλη κονσόλα της Nintendo, πήρε το όνομα της από την αγγλική λέξη ”We’’ (εμείς), καθώς προσκαλεί τους παίκτες να παίξουν μαζί και τα δύο ‘’ii’’.

Βρίσκονται στα χειριστήρια της κονσόλας με αισθητήρες κίνησης για τα χαίρια του παίκτη που μεταφέρονται στο παιχνίδι.

Πολύ γνωστά παιχνίδια είναι το Wii sports και το Mario Kart.

6
Nintendo DS (2004)

Αυτή η φορητή κονσόλα της Nintendo αντικατέστησε το Game Boy μιας και ήταν πιο σύγχρονη.

Συγκεκριμένα, είχε 2 οθόνες και υπήρχε η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν και ως touch και με σύνδεση στο Internet.

Επίσης, είχε ενσωματωμένο μικρόφωνο και το δικό του πενάκι touch. Τα πιο συνηθισμένα παιχνίδια που παίζαμε ήταν New Super Mario Bros και Nintendogs.

7
PSP (2005)

Aκόμη μια φορητή κονσόλα η οποία βρισκόταν σε έντονο ανταγωνισμό με το Nintendo DS. Βρισκόμασταν σε δίλημμα ποια από τις 2 θα αγοράζαμε.

Με αυτή την κονσόλα είχαμε την δυνατότητα όχι μόνο να παίζουμε παιχνίδια αλλά να ακούμε μουσική, να βλέπουμε βίντεο και να συνδεθούμε στο Internet.

Γωστά παιχνίδια είναι το Grand Theft Auto: Vice City Stories και το Daxter.

Εσένα ποια ήταν η αγαπημένη σου βιντεο-κονσόλα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending