fbpx

Η μέρα που ο Βαλεντίνος Σιέλης έσωσε τη ζωή του Kaludjerovic!

Συνηθίζουμε, ειδικά κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής σεζόν, να αναφερόμαστε σε “μάχες”, “μονομάχους” και “αντίπαλα στρατόπεδα”, θέλοντας έτσι να υπερτονίσουμε τη σημασία που ενδεχομένως να έχει ένα παιχνίδι.

Πέρα όμως από τη μεταφορική του έννοια, το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να μετρά απώλειες. Μια τέτοια παρολίγο να ζήσουμε στο πρωτάθλημα μας το 2014 και συγκεκριμένα στην 32η αγωνιστική στο παιχνίδι ΑΕΛ-Ανόρθωση.

Αυτό που ακολουθεί είναι μια ιστορία ηρωισμού, αλλά και ένα μάθημα ότι οι ποδοσφαιριστές είναι πάνω από όλα άνθρωποι!

Το παιχνίδι ανάμεσα στη βαθμολογικά αδιάφορη Ανόρθωση και την ΑΕΛ που τότε κυνηγούσε το πρωτάθλημα για την 32η αγωνιστική ήταν πραγματικά συγκλονιστικό και συναρπαστικό!

Λίγο μετά την έναρξη του Β’ ημιχρόνου και με το σκορ στο 2-2 (τελικό 4-3 η ΑΕΛ) o Paulo Jorge της Ανόρθωσης συγκρούστηκε με τον Andrija Kaludjerovic της ΑΕΛ στον άερα, με τον επιθετικό των Λεμεσιανών να πέφτει άσχημα στο έδαφος.

Ήταν φανερό από την πρώτη στιγμή, ακόμα και για τους θεατές στις κερκίδες, πως ο Σέρβος επιθετικός αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με τα ιατρικά τημ των 2 ομάδων να τρέχουν στο σημείο, όπως και αρκετοί συμπαίκτες και αντίπαλοι του Kaludjerovic.

Από τους πρώτους που έσπευσαν στο σημείο ήταν ο Βαλεντίνος Σιέλης της Ανόρθωσης που είχε το θάρρος, την τόλμη, αλλά και το καθαρό μυαλό να καταλάβει πως ο Kaludjerovic κατάπιε τη γλώσσα του.

Χωρίς να ξέρει Πρώτες Βοήθειες, όπως δήλωσε αργότερα, ο Παφίτης αμυντικός έβαλε το χέρι του μέσα στο στόμα του Kaludjerovic, επαναφέροντας τη γλώσσα στη φυσική της θέση και σώζοντας ουσιαστικά τη ζωή του Σέρβου.

Ο Kaludjerovic μεταφέρθηκε αργότερα σε κλινική της Λεμεσού και με το τέλος της σεζόν, όταν έληξε ο δανεισμός του στην ΑΕΛ, έφυγε από την Κύπρο.

Ο Βαλεντίνος Σιέλης θεωρήθηκε ήρωας με τον ίδιο να δηλώνει αργότερα στο ΚΥΠΕ: “από τη στάση του σώματος του Kaludjerovic κατάλαβα ότι ήταν σοβαρός ο τραυματισμός του. Ακόμα μέχρι σήμερα δεν γνωρίζω πως πραγματικά βρήκα το θάρρος και πλησίασα τον Kaludjerovic για να βοηθήσω…μετά που τέλειωσαν όλα με την βοήθεια των ιατρικών επιτελείων των δύο ομάδων, αντιλήφθηκα τι πραγματικά έγινε και πόσο σοβαρός ήταν ο τραυματισμός”.

anorthosisnews.blogspot.com

Παράλληλα, ο πρώην ποδοσφαιριστής της “Μεγάλης Κυρίας” και την ΑΕΛ πρόσθεσε πως “δεν θέλω ο κόσμος να με βλέπει και να με αποκαλεί ήρωα επειδή έσωσα τη ζωή ενός συνανθρώπου μου. Εγώ έκανα αυτό που θα έκανε νομίζω και θέλω να πιστεύω, ο κάθε άνθρωπος στη θέση μου. Εκανα μια πράξη η οποία είναι ανθρώπινη και θεωρώ ότι σε τέτοιες περιπτώσεις τα δευτερόλεπτα είναι πολύτιμα και κρίσιμα”.

Θυμάσαι άλλα, παρόμοια περιστατικά στα κυπριακά γήπεδα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending