fbpx

Τι θα έλεγαν τα ζώα για το καλοκαίρι στην Κύπρο αν μπορούσαν να μιλήσουν;

Στην Κύπρο γενικά είμαστε αρκετά φιλόζωοι πιστεύκω (η αλήθκεια εν έχω παράπονο). Ξέρω ανθρώπους που αγαπούν τόσο πολλά τα ζώα, που σπίτι τους φιλοξενούν 2 και πάνω (μαζί τους τζιαι εγώ).

Από κατοικίδια και ειδικότερα σκύλους, στα κυπριακά νοικοκυριά συναντούμε διαφόρων ειδών ράτσες. Για το κλίμα που έχουμε στην Κύπρο, ακόμα εν επροσδιορίστηκεν ποια ράτσα σκύλου ή γάτας είναι η καταλληλότερη.

Λογικά, με έτσι πύρουλλο, σίουρα θα ήταν μια ράτσα που να μινείσκουν μικρόσωμα τζιαι χωρίς (μεν πω καθόλου) τρίχες!

Πάμε να μπούμε στη θέση 5 ζώων που καταφέρνουν να επιβιώσουν καλοκαιριάτικα:

1
Ένα σκύλος Χάσκι

  • “Παναγία μου εν αντέχω, εν να φυρτώ δαμέσα! Πόσην πυρά να αντέξω ο Χάσκι; Τζιαι τούν’ το έαρ-κοντίσσιον εν το εκάμαν να πηαίννει ως τους -10 oνα νιώσουμεν σαν στο σπίτι μας;”

Τζιαι μπαίνοντας κατ’ ευθείαν στα βαθκειά, ούλλοι γνωρίζουμε ότι οι σκύλοι ράτσας Χάσκι είναι σκύλοι που το φύσικο τους περιβάλλον εν στα σσιόνια.

Εν πολλά όμορφοι σκύλοι, εν αντιλέγω, αλλά εν το λυπάσαι εσύ που το έσσιεις; Χωρίς να θέλω να σε πληγώσω, βασανιέται στην Κύπρο με τους 40 oC!

Αν σκέφτεσαι να υιοθετήσεις σκύλακι ράτσας Χάσκι, σου προτείνω να μεν το κάμεις. Καλύττερα πέψε το σε καμιά Φινλανδία, αν το αγαπάς!

2
Μια γάτα Ημαλαΐων

  • “Άισ’ τον πελά, εν μπορώ να φκω πάνω στο πεζουλούι του παραθύρου να πάρω νάκκον αέρα γιατί εν να με φάει η μαστόρισσα μου! Με τούν’ τον αεριστήρα εγινίκαν κόμποι τα μαλλιά μου.”

Ακόμα έναν ιδιαίτερο στυλ έσσιει το τζιαι η γάτα ράτσας Ημαλαΐων. Ονομάζεται έτσι λόγω της πλούσιας χέτης της για να προστατεύεται που το κρύο.

Μπορεί να φένεται παλιόκαττος τζιαι όξινη ράτσα, αλλά έχουν πολλοί να πουν ότι δεν είναι σαν τον typical κυπριακό κάττο της γειτονιάς, που τζια φαΐ να του βάλεις, θα σε καταχτάρει!

3
Ένας σκύλος Πομεράνιαν

  • “Θέλω να τζιυλιστώ λλίο μέσ’ τα γρασίθκια, αλλά είμαι πολλά ντίβα για να κάμω έτσι πράμα. Μάαααααμμααααα! Πυρώνωωωωω, εν αντέχω! Βάρτε με τζιαι εμένα στο έα-ρκοντίσιον πλιιιις.”

Τα σκυλάκια ράτσας Πομεράνιαν είναι που τους σκύλους που ναι μεν εν μικρόσωμοι αλλά δοκίμασε λούσ’ τον τζιαι εν να καταλάβεις πόσο ένει στην πραγματικότητα – αν έσσιεις, θα ταυτιστείς πολλά με τούτο.

Πρόσεχε μόνο μεν τον πατήσεις! Σε τούτο το σημείο, καταλαβαίνεις πόση τρίχα έσσιει τζιαι πόσην πυρά παίζει να τραβά στην Κύπρο. Αν τζιαι το μέγεθός του βοηθά το να προσαρμόζεται πιο εύκολα στο περιβάλλον του σπιθκιού (τζιαι εμάς να κάτσουμε πάνω του τζιαι να τον λύσουμε), η μάλλα που κουβαλά δυσκολεύκει το.

4
Ένα κουνέλι Lionhead

  • “Πάλε θέλουν κόψιμο τούτα τα πεπέ. Ρε κουμπάρε, είπα σου 1000 φορές, μόλις μπει ο Ιούλης, ΘΕΛΩ ΚΟΥΡΕΜΑ!!! Άηκε τωρά που ο Ιούνης ένιωθε Φλεβάρης. Τωρά εν αντέχεται!”

Μόλις το είδες σίουρα είπες μάαανα μου τοοο!” αλλά εν επειδή εν το έζησες τζιαι λαλείς το. Όσο γλυκό φαίνεται, τόσο κινητή καταστροφή είναι!

Περπατά (τρόπος του λέγειν γιατί το συγκεκριμένο βουρά) τζιαι ακκάνει ράμματα, σύρματα/φορτιστές και ρούχα/ριχτάρια του καναπέ. Εν το κανεί η δροσιά του καρόττου τζιαι του μαρουλιού!

Κακά τα ψέματα, το κουνέλι Lionhead (κεφάλι λιονταριού) είναι βασανισμένο πλάσμα λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών στο νησί μας. Χρειάζεται συνέχεια ενυδάτωση τζιαι παιχνίδι για να καταφέρει να ανταπεξέλθει στις βασικές ανάγκες της ημέρας! Εφανταστικές να ήσουν στη θέση του;

Αν αγαπάς τα κουνέλια, κάμε τα ευτυχισμένα όσο πιο πολλά μπορείς τζιαι εν λλίο περίεργο να έσσιεις τζιαι να εν καταθληπτικά.

5
Μια αμφίβια χελώνα

  • “Πάλε καλά που εμείς έχουμε τζιαι το νερό τζιαι παίρνουμε νάκκον δροσιά. Ώρες-ώρες όμως κρούζει τζιαι τζιείνο σιόρ. Σύρτε μου κανένα παγάκι να το κάμω διακοσμητικό παγόβουνο.”

Οι συγκεκριμένες σσιελώνες θυμίζουν μου παναήρι γιατί στο χωρκό μου κάθε χρόνο έχουν τες στο καζαντί τζιαι πάντα έχουν λλίιο νερούι μέσα. Το νερό είναι στη φύση του συγκεκριμένου είδους χελώνας, γι’ αυτό είναι τζιαι αμφίβια.

Στη συγκεκριμένη λίστα είναι το πιο τυχερό ζώο που επιλέχθηκε τζιαι είναι περήφανη! Το μόνο που προτείνω, είναι να μη μένει στον ήλιο! Εν τζιαι τζιείνο πλάσμα του Θεού, εν να πάθει καμιάν ηλίαση.

Εσένα τι εν να ελαλούσαν τα δικά σου ζώα με έτσι καιρό;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending