fbpx

Γιατί ξεφλουδίζει το δέρμα μας από τον ήλιο;

Ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των ανθρώπων που όσο κι αν προσπαθούν να πάρουν το επιθυμητό μαύρισμα, καταλήγουν σε… έγκαυμα Α’ βαθμού;

Ή ίσως σου έτυχε να μαυρίσεις όπως επιθυμούσες, αλλά το δέρμα σου δεν ήταν τόσο συνεργάσιμο και ξεκίνησε να… ξεφλουδίζει.

Τελικά, γιατί “αλλάζουμε” δέρμα κάθε καλοκαίρι, και τι κρύβεται πίσω από αυτή την κατάσταση; Φταίει πάντα το αντηλιακό που ξεχάσαμε να βάλουμε;

Μάθε πιο κάτω:

Πρέπει να τραβάμε το ξεφλουδισμένο δέρμα μας ή όχι;

Αυτό το νεκρό δέρμα πρέπει να μείνει στη θέση του. Είτε το θέλεις είτε όχι, τραβώντας το δέρμα σου, μπορεί να προκαλέσεις μεγαλύτερο πρόβλημα στην επιδερμίδα σου.

Σύμφωνα με την Αμερικανίδα δερματολόγο Dr. Debra Wattenberg «το ξεφλούδισμα του καμμένου δέρματος από τον ήλιο, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης ουλών επειδή το δέρμα δεν ξεφλουδίζει πάντα στο ίδιο ποσοστό». Έτσι, «είναι προτιμότερο να αφήσουμε το νεκρό δέρμα να ξεφλουδίσει από μόνο του».

Πόσες μέρες πρέπει να περιμένουμε να ξεφλουδίσει το δέρμα μας;

Είναι καλύτερα να αφήσεις περιθώριο 2-4 μέρες, αφού φύγει το κόκκινο χρώμα. Ακόμα και μια εβδομάδα ίσως είναι απαραίτητη, αναλόγως του πόσο σοβαρό είναι το έγκαυμα σου.

Σημαντικό: Να εφαρμόζεις πολύ αντηλιακό για να μην καταλήξεις σε έγκαυμα!

Γιατί είναι χρήσιμο το ξεφλούδισμα στον οργανισμό μας;

Μέσω αυτής της διαδικασίας, είναι σημαντικό να ξέρεις πως απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μας ή εκείνα που εξαιτίας των ακτινών του ήλιου έχουν υποστεί ζημιά.

shutterstock.com

Υπάρχει σίγουρη “συνταγή” επιτυχίας για να μην ξεφλουδίσεις ποτέ;

Δυστυχώς όχι. Μπορείς όμως να επουλώσεις το δέρμα σου με συγκεκριμένες θεραπείες με ειδικές ενυδατικές κρέμες (με υδροκορτιζόνη).

Επίσης, αν φροντίζεις να έχεις αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF 30 και πάνω, μπορείς να νιώθεις πως είσαι στη “ζώνη ασφαλείας”.

Άρα την επόμενη φορά που θα κάνεις ηλιοθεραπεία, προσπάθησε να θυμηθείς τα πιο πάνω! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending