fbpx

5 ποδοσφαιριστές που ίσως δεν ήξερες πριν το Μουντιάλ αλλά έκαναν εξαιρετικό τουρνουά!

Περίεργη υπόθεση το φετινό Μουντιάλ. Όλοι το περιμέναμε σαν τη διοργάνωση που θα έλαμπαν οι Messi και Ronaldo, αφού ήταν πιθανότατα η τελευταία τους ευκαιρία για κάτι καλό στο συγκεκριμένο θεσμό.

Έλα όμως που στην πορεία έλαμψαν άλλα αστέρια; Και αν πηγαίνει το μυαλό σου στον Modric, τον Kane και τον Mbappe δεν σκέφτεσαι λάθος.

Υπήρξαν ωστόσο και ποδοσφαιριστές που ίσως δεν τους ήξερες πριν την έναρξη της διοργάνωσης και έκαναν πραγματικά πολύ καλό τουρνουά.

5 τέτοιους μπορείς να δεις πιο κάτω και αν δεν τους τσέκαρες ήδη, βάλ’ τους στο μπλοκάκι σου:

1
Benjamin Pavard

Η αποκάλυψη του τουρνουά είναι ο Γάλλος δεξιός μπακ! Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο σε ένα ρόστερ με Lloris, Varane, Umtiti, Kante και τόσους άλλους να διακριθεί ένας 22χρονος που έκανε μόλις πέρσι το ντεμπούτο του στους τρικολόρ.

Ο Benjamin Pavard όχι απλά τα κατάφερε, αλλά με τις εμφανίσεις του μπήκε στο στόχαστρο μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων.

Εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα και μπακ που δεν διστάζει να ανεβαίνει στο αντίπαλο μισό (δες την γκολάρα του απέναντι στην Αργεντινή), ο αμυντικός της Στουτγάρδης χαρακτηρίζεται σαν ο επόμενος Lilian Thuram!

2
Ante Rebic

Ο αριστερός εξτρέμ της Eintracht Frankfurt, μόλις στα 24 του, πέρασε αρκετά χρόνια ως δανεικός στη Fiorentina, με τη σεζόν που διανύουμε να είναι εξαιρετική για αυτόν!

Ως αποτέλεσμα των πολύ καλών εμφανίσεων του με τους “αετούς”, ο Dalic του έδωσε φανέλα βασικού στο Μουντιάλ με τον Rebic να είναι ένας από τους πυλώνες της εξαιρετικής πορείας της hrvatska.

Σκόραρε ένα τέρμα απέναντι στην Αργεντινή και με όπλο την ταχύτητα και τη δύναμη του κατάφερε να συγκεντρώσει τα βλέμματα της Bayern, της Manchester United, της Arsenal, αλλά και της Liverpool που είναι έτοιμες να τον αγοράσουν από την Eintracht!

3
Harry Maguire

Αν δεν είσαι από εκείνους που παρακολουθούν φανατικά Premier League, τότε είναι πολύ πιθανόν ένας από τους MVP της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας να σου είναι άγνωστος.

Ο ύψους 1,94μ. Harry Maguire αγωνίζεται στη Leicester από το 2017, ενώ στα γήπεδα της Ρωσίας ο κεντρικός αμυντικός (που παίζει και δεξί μπακ) είναι από τα βασικά στελέχη στο σύστημα με 3 αμυντικούς του Gareth Southgate.

Το ύψος του προσφέρει έξτρα όπλο στα “λιοντάρια” στις στατικές φάσεις με τους συμπαίκτες του να τον παίζουν αρκετά.

Απόδειξη το τέρμα που σκόραρε απέναντι στη Σουηδία στα προημιτελικά, αλλά και η συμμετοχή του στο νικητήριο τέρμα απέναντι στο ματς με την Τυνησία!

4
Takashi Inui 

Για μερικά λεπτά το τέρμα του Takashi Inui απέναντι στο Βέλγιο φαινόταν πως θα χάριζε στην Ιαπωνία μια ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ!

Μπορεί οι “Σαμουράι” να μην τα κατάφεραν, αλλά ο βραχύσωμος αριστερός εξτρέμ της Real Betis (ανακοινώθηκε την 1η Ιουλίου) άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους είδαν έστω και ένα παιχνίδι των Ιαπώνων.

Σκόραρε ακόμα ένα κρίσιμο τέρμα απέναντι στο 2-2 με τη Σενεγάλη (αποτέλεσμα που ουσιαστικά τους χάρισε την πρόκριση στους 16), μοίρασε και μια ασίστ στο ίδιο παιχνίδι με τους “verdiblancos” να έχουν πλέον στο ρόστερ τους έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του Μουντιάλ!

5
Denis Cheryshev

Προϊόν των ακαδημιών της Real Madrid, ο Ρώσος επιθετικός έγινε γνωστός για την αντικανονική συμμετοχή του στον αγώνα με την Cadiz για το Copa del Rey το 2015, γεγονός που σήμανε και τον αποκλεισμό των “galacticos” από τη διοργάνωση.

Από το 2016 αγωνίζεται στη Villareal, ενώ στο φετινό Μουντιάλ μπήκε “από σπόντα” στην ομάδα της Ρωσίας, μετά τον τραυματισμό του Dzagoev στο εναρκτήριο ματς με την Σαουδική Αραβία.

Από τότε όμως ο Denis Cheryshev αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια της “αρκούδας” και σκόραρε 4 τέρματα, με τον Harry Kane να είναι ο μοναδικός που σκόραρε περισσότερα από αυτόν!

Ποιον άλλο ποδοσφαιριστή ξεχώρισες από το Μουντιάλ της Ρωσίας;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending