fbpx

Αυτοί οι 10 ποδοσφαιριστές ήρθαν στην Κύπρο, αλλά δεν έπαιξαν λεπτό στο πρωτάθλημα!

Κεφάλαιο ξένοι ποδοσφαιριστές στην Κύπρο. Ποδοσφαιριστές που ήρθαν σαν ονόματα, άγνωστοι που στο τέλος μπήκαν στις καρδιές μας, παίχτες που ήρθαν και έφυγαν και “ούτε ζέστη, ούτε κρύο” και ποδοσφαιριστές που αν ακούσεις τα ονόματα τους είναι πολύ πιθανόν να σκέφτεσαι πότε ήρθαν στο νησί μας.

Μαζέψαμε λοιπόν 10 ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην Κύπρο, αλλά δεν αγωνίστηκαν ούτε λεπτό.

Δες ποιοι είναι:

1
Gocha Jamarauli

alchetron.com

Το καλοκαίρι του 2005 ο Ketsbaia έφερε στην Ανόρθωση τον Gocha Jamarauli, στα 34 του και μετά από καριέρα σε Dinamo Tbilisi, Ζυρίχη και Metalurg Donetsk ανάμεσα σε άλλες.

Μετά από τα φιλικά του καλοκαιριού όμως και πριν το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Dynamo Minsk αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του, χωρίς να φορέσει τη φανέλα της “Μεγάλης Κυρίας” σε επίσημο αγώνα.

2
Oz Raly

playbuzz.com

Η φωτογραφία του Ισραηλινού μπακ με τη φανέλα προπόνησης της Ομόνοιας μπορεί να θεωρηθεί και συλλεκτική, αφού όλους και όλους για 2 μήνες έμεινε στο τριφύλλι ο Oz Raly.

Συγκεκριμένα, υπέγραψε στους πράσινους στις αρχές Ιουνίου 2012 και αποδεσμεύτηκε στις 31 Αυγούστου χωρίς να παίξει ποτέ σε επίσημο αγώνα!

3
Thomas Scheuring

kicker.de

Ένας από τους πολλούς ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην Ομόνοια επι προεδρίας Μιλτιάδη Νεοφύτου και αποδείχτηκε πεταμένα λεφτά είναι και ο Γερμανός αμυντικός.

Ο Scheuring υπήρξε ποδοσφαιριστής της λευκωσιάτικης ομάδας το καλοκαίρι του 2008, αλλά δεν τον είδαμε ποτέ σε αγώνα πρωταθλήματος.

4
Evilasio da Costa

twitter.com

Ένα χρόνο πριν τον Scheuring υπήρξε και στην άλλη ομάδα της Λευκωσίας παρόμοια περίπτωση ποδοσφαιριστή που αποκτήθηκε, αλλά δεν έπαιξε ποτέ.

Ο Elivasio da Costa ήρθε στον ΑΠΟΕΛ το 2007. Πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου ήταν ήδη παρελθόν!

5
Antoine Hey

gettyimages.ca

Μια από τις περιπτώσεις που οι ομάδες μας πιάστηκαν κορόϊδο είναι αυτή του Antoine Hey. Το καλοκαίρι του 2001 η Ανόρθωση τον απέκτησε ως επιθετικό, για να αποδειχτεί όμως αργότερα πως ήταν αμυντικός!

Αποδεσμεύτηκε χωρίς να τον δούμε σε αγώνα και στη θέση του αποκτήθηκε ο Wojciech Kowalczyk, που ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ την ίδια σεζόν.

6
Χρίστος Ιντζίδης

voria.gr

Το πρώτο εξάμηνο της σεζόν 2014-15 ο Ελλαδίτης αμυντικός ανήκε στο δυναμικό του Απόλλωνα.

Ανήκε στο δυναμικό και όχι αγωνίστηκε, ανέφερα, αφού όπως και οι υπόλοιποι αυτής της λίστας δεν έγραψε ούτε ένα λεπτό στο πρωτάθλημα μας!

7
Jong – In Park

facebook.com

Ο Κορεάτης δεξιός χαφ είχε τη χρυσή ευκαιρία να γραφτεί στα βιβλία του κυπριακού ποδοσφαίρου ως ο πρώτος από τη χώρα της Ασίας που θα αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα μας.

Αποκτήθηκε από τη Νέα Σαλαμίνα το καλοκαίρι του 2017, αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός δεν του επέτρεψε ποτέ να αγωνιστεί με την ερυθρόλευκη φανέλα, πέρα από κάποια φιλικά.

8
Orosco Anonam

timesofmalta.com

Πολύ πιθανόν οι σημερινοί 30άρηδες να μην θυμούνται καν τον Νιγηριανό με μαλτέζικο διαβατήριο Orosco Anonam (δεξιά στη φωτογραφία)! Ο Anonam ήρθε στην Κύπρο για τον ΑΠΟΕΛ το καλοκαίρι του 2002.

Αποχώρησε τον χειμώνα του 2003, δεν έπαιξε ποτέ και παραμένει σημείο αναφοράς σαν ίσως η πιο αποτυχημένη μεταγραφή στην ιστορία των γαλαζοκιτρίνων!

9
Chakib Benzoukane

gettyimages.com

Όλους κι όλους 2 μήνες έμεινε στον Απόλλωνα ο Μαροκινός κεντρικός αμυντικός (Γεννάρης – Μάρτης 2012).

Πέρα από κάποιες παρουσίες στον πάγκο των γαλάζιων της Λεμεσού, ο Benzoukane δεν πάτησε ποτέ το χορτάρι του Τσιρείου!

10
Valentin Cojocaru

apollon.com.cy

Ο Cojocaru αποτελεί διαφορετική περίπτωση από όλους τους υπόλοιπους αυτής της λίστας. Τον έφερε στην Κύπρο ο Απόλλωνας το καλοκαίρι του 2017 για να συμπληρώσει μια ομάδα τερματοφυλάκων που αποτελείτο από τους Vale, Κίσσα και Φανή.

Ο 22χρονος Ρουμάνος κήπερ, όπως αναμενόταν, δεν έπαιξε ποτέ και τον Γεννάρη οι Λεμεσιανοί ανακοίνωσαν την αποδέσμευση του.

Θυμάσαι κάποιο άλλο ποδοσφαιριστή που δεν αγωνίστηκε ποτέ στο πρωτάθλημα μας, αλλά ήταν στο ρόστερ ομάδας;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending