fbpx

Αυτά έγιναν στον “μικρό τελικό” των τελευταίων 5 Παγκοσμίων Κυπέλλων!

Μικρός τελικός ή “τελικός της παρηγοριάς”. Γενικά συνηθίζουμε να βλέπουμε τον μικρό τελικό μιας διοργάνωσης σαν αγγαρεία για τις 2 διαγωνιζόμενες ομάδες.

Σκέψου το άλλωστε. Πρόκειται για 2 ομάδες που έφτασαν 90 λεπτά μακριά από τον τελικό και “αναγκάζονται” να παίξουν σε ένα αγώνα που δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Βέβαια, το γεγονός πως το μόνο κίνητρο είναι η νίκη γοήτρου πολλές φορές απελευθερώνει τις ομάδες από το άγχος με αποτέλεσμα με το πέρασμα των χρόνων να δούμε μερικά πολύ όμορφα παιχνίδια.

Παρακάτω μπορείς να θυμηθείς τι έγινε στους μικρούς τελικούς του Μουντιάλ από το 1998 και μετά:

 

1
Ολλανδία – Κροατία (1998)

Στον μικρό τελικό του Μουντιάλ της Γαλλίας αγωνίστηκε η έκπληξη του τουρνουά, Κροατία και η Ολλανδία. Οι Κροάτες ήταν αυτοί που επικράτησαν με 2-1, κατακτώντας και την 3η θέση.

Ο Davor Suker σκόραρε το νικητήριο τέρμα (ο Zenden είχε ισοφαρίσει προηγουμένως το τέρμα του Prosinecki), που ήταν το 6ο του στο τουρνουά και του χάρισε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

2
Νότιος Κορέα – Τουρκία (2002)

Από τους θεαματικότερους μικρούς τελικούς στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν αυτός του 2002 στα γήπεδα της Κορέας!

Η διοργανώτρια Κορέα και η Τουρκία (2 από τις μεγάλες εκπλήξεις του τουρνουά) σημείωσαν συνολικά 5 τέρματα (2-3 για τους Τούρκους), ενώ ο Hakan Sukur σημείωσε στον συγκεκριμένο αγώνα το γρηγορότερο τέρμα στην ιστορία του Μουντιάλ!

3
Γερμανία – Πορτογαλία (2006)

https://www.youtube.com/watch?v=Zn7Mub5ovO0

Γερμανοί και Πορτογάλοι διασκέδασαν τις εντυπώσεις από τον αποκλεισμό τους στα ημιτελικά το 2006 και έπαιξαν μεταξύ τους στον μικρό τελικό.

Τα “panzer”, μπροστά στους συμπατριώτες τους, έδειξαν να θέλουν πιο πολύ τη νίκη και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Bastian Schweinsteiger (22 χρονών τότε), που σκόραρε 2 γκολάρες πήραν την 3η θέση επικρατώντας με 3-1!

4
Ουρουγουάη – Γερμανία (2010)

Ανατροπή στην ανατροπή έκανε η Γερμανία το 2010 για να κατακτήσει την 3η θέση απέναντι στην Ουρουγουάη! Η “νάσιοναλμανσαφτ” προηγήθηκε με τον Muller, για να φέρουν όμως τούμπα το ματς οι Λατινοαμερικάνοι με τους Forlan και Cavani.

Ο Jansen όμως ισοφάρισε αρχικά σε 2-2, πριν κάνει το 3-2 για τα “panzer” ο Khedira, χαρίζοντας έτσι στην ομάδα του τον άτυπο αυτό τίτλο για 2ο συνεχόμενο τουρνουά!

5
Βραζιλία – Ολλανδία (2014)

https://www.youtube.com/watch?v=qgeSPTNJyZc

Από τη μια οι Βραζιλιάνοι δεν είχαν ακόμα συνέλθει από την 7αρα από τους Γερμανούς. Από την άλλη, οι Ολλανδοί είχαν να διαχειριστούν την απογοήτευση του αποκλεισμού στα πέναλτι από την Αργεντινή.

Αυτό ήταν το σκηνικό του αγώνα για τον μικρό τελικό στο Μουντιάλ του 2014. Εκείνοι που φάνηκαν πολύ πιο έτοιμοι ήταν οι oranje που επικράτησαν άνετα με 3-0 (van Persie, Blind, Wijnaldum οι σκόρερ), κατακτώντας την 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Θυμάσαι κάποιο από αυτά τα παιχνίδια;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending