fbpx

Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές των 5 τελευταίων τελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Τα μεγάλα παιχνίδια είναι για τους μεγάλους παίχτες! Έτσι δεν λέμε; Όσο και αν λέμε, άλλωστε, πως το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, πάντα αναδεικνύει πρωταγωνιστές χάρη στο ταλέντο και την προσωπικότητα που οι ίδιοι κουβαλούν.

Ποιο είναι λοιπόν το σπουδαιότερο ματς για να δείξεις την κλάση σου; Μα φυσικά ένας τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Εκεί όπου όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω σου, εκεί που η μπάλα πραγματικά καίει, εκεί που ένα ολόκλήρο έθνος στηρίζεται σε 11 παίχτες είναι που δείχνουν οι πραγματικά μεγάλοι την κλάση τους!

Έχοντας όλα τα πιο πάνω να στριφογυρίζουν στο μυαλό μου έκανα μια αναδρομή στους 5 τελευταίους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ψάχνοντας τους πρωταγωνιστές.

Δεν ήταν και τόσο δύσκολο να τους βρω και σου τους παρουσιάζω παρακάτω:

 

1
Zinedine Zidane (1998)

Σκόραρε 2 φορές (στο 29′ και το 45+1′) στον τελικό απέναντι στη Βραζιλία πιάνοντας κυριολεκτικά από το χέρι τη Γαλλία! Ο τελικός του Μουντιάλ του 1998 (3-0 οι Γάλλοι) είχε την υπογραφή του Zinedine Zidane!

Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως ο Ζιζού, που ξεκίνησε ως βασικός στα πλάνα του Aime Jacquet στη διοργάνωση, δέχθηκε κόκκινη κάρτα στο παιχνίδι των ομίλων με τη Σαουδική Αραβία και επανήλθε στη βασική εντεκάδα στα προημιτελικά απέναντι στην Ιταλία.

Τα 2 τέρματα που σκόραρε στον τελικό ήταν και τα μοναδικά του στο τουρνουά!

2
Ronaldo (2002)

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση, το “Φαινόμενο” δεν ήταν πρωταγωνιστής μόνο στον τελικό απέναντι στη Γερμανία, όπου σκόραρε και τα 2 τέρματα της Βραζιλίας, αλλά και ολόκληρου του Μουντιάλ 2002.

Αυτό γιατί σκόραρε συνολικά 6 φορές, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και πιστοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή του μετά από τους σοβαρούς τραυματισμούς που είχε περάσει στα γόνατα του!

3
Zinedine Zidane (2006)

To 2006 o Zinedine Zidane ήταν ίσως στην καλύτερη φάση της καριέρας του! Λίγο πριν να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ο Ζιζού περνούσε 2η νιότη, καθοδηγώντας τη Γαλλία σε ακόμα ένα τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο συγκεκριμένο όμως τελικό ο Γάλλος σούπερσταρ έμελλε να μας δώσει μια μικρογραφία ολόκληρης της καριέρας του!

Αρχικά σκόραρε με το τολμηρότερο χτύπημα πέναλτι α λα Panenka που είδαμε ποτέ (έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά λίγο μέσα από τη γραμμή τέρματος) δείχνοντας όλη την ποιότητα του ως ποδοσφαιριστής.

Λίγο πριν τελειώσει η παράταση, από την άλλη, ο πρώην προπονητής της Real Madrid έδειξε και τον παρορμητισμό του, αφού πέφτοντας στην παγίδα του Materazzi, τον κουτούλησε και δέχτηκε την κόκκινη κάρτα στο τελευταίο ματς της καριέρας του!

4
Andres Iniesta (2010)

Ο τελικός του Μουντιάλ 2010 δεν ήταν και από τους καλύτερους που είδαμε ποτέ. Το πάθος, η δύναμη και τα πολλά φάουλ ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά ενός αγώνα που αντιμέτωπες ήταν 2 ομάδες άκρως τεχνικές: η Ολλανδία και η Ισπανία.

Μοιραία, το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των 2 ομάδων με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στην παράταση.

Εκεί, στο 116′, 4 λεπτά πριν οδηγηθούμε στα πέναλτι, ο Andres Iniesta σκόραρε το μοναδικό τέρμα του αγώνα και έγινε εθνικός ήρωας χαρίζοντας στη “furia roja” το πρώτο της Μουντιάλ!

Η αφιέρωση του τέρματος στον αδικοχαμένο παίχτη της Espanyol και πολύ καλό του φίλο, Dani Jarque (δες την κύρια φωτογραφία του άρθρου), σκόρπισε ρίγη συγκίνησης παγκόσμια!

5
Mario Gotze (2014)

Παρόμοιο με το 2010 ήταν το σκηνικό και στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014. Δυο πολύ καλές ομάδες στο επιθετικό, κυρίως, κομμάτι, όπως η Γερμανία και η Αργεντινή ουσιαστικά αλληλοεξουδετερώθηκαν.

Το 0-0 στο 90′ σήμαινε πως θα πηγαίναμε στην παράταση. Εκεί, o Mario Gotze, που είχε περάσει στον αγώνα ως αλλαγή στο 88′ στη θέση του Mirolsav Klose, σκόραρε το μοναδικό τέρμα του αγώνα στο 113′, χαρίζοντας έτσι στη Γερμανία το 4ο της Παγκόσμιο Κύπελλο και το πρώτο ως ενοποιημένη χώρα!

Ποιον τελικό θυμάσαι πιο έντονα εσύ; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending