fbpx

Social Y.Art: Μάθε πώς να συμμετέχεις κι εσύ μέσω του Θεάτρου!

Tο πρόγραμμα  “Social Y.Art”  έγινε υπό την αιγίδα του Erasmus+ σε συνεργασία με την μη κυβερνητική Οργάνωση του Plan Be.

Aποτέλεσε ένα ιδιαίτερα τολμηρό  εγχείρημα καθώς συγκεντρώσε 36 συμμετέχοντες από 6 ευρωπαϊκές χώρες: Πορτογαλία, Ρουμανία, Λιθουανία, Ιταλία, Πολωνία και φυσικά την οικοδέσποινα Κύπρο.

Φωτογραφία του Dani Ciprian.

To πρόγραμμα που έγινε στις 7-17 Ιουνίου 2018  στα Καννάβια, ασχολήθηκε  με θέματα όπως: η κοινωνική ένταξη και  η καταπολέμηση των διακρίσεων μέσω της τέχνης του θεάτρου.

Αυτή ήταν και η κύρια θεματική, ως απόρροια της ανάγκης  πολλών ευρωπαϊκών κοινωνιών, για να ακουστούν διαφορετικές φωνές και απόψεις που αντιμετωπίζουν κοινωνικό αποκλεισμό.

Είχε ως κύριο στόχο  την ανάπτυξη  μεταξύ των συμμετεχόντων της ευγενούς συνεργασίας και της  ενεργής  συμμετοχής των πολιτών, η οποία θα ενισχύσει κοινές ευρωπαϊκές αξίες όπως: η αλληλεγγύη, το ανοιχτό πνεύμα, η κατανόηση και η ελευθερία για την καταπολέμηση της φτώχειας και της περιθωριοποίησης μέσω και του εθελοντισμού.

Φωτογραφία του Dani Ciprian.

Για τον σκοπό αυτό έγινε  χρήση μη τυπικών μεθόδων μάθησης όπως: διαδραστικά εργαστήρια, παιχνίδια ρόλων, εκστρατείες για την προώθση των δραστηριοτήτων  και φυσικά η  πρωτοποριακή μέθοδος  του Forum Theater, που έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να πάρουν μια “προβληματική” κατάσταση και να δώσουν λύσεις στα διάφορα προβλήματα.

Δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι παρόλες τις εμπειρίες  και την ψυχαγωγία που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες, οφείλουν να αναλάβουν δράση ως “μελλοντικοί πολλαπλασιαστές”, έτσι όλο και περισσότεροι νέοι να πάρουν μέρος στα προγράμματα και να μάθουν σε βάθος τα όρια και τις δυνατότητες τους.

Η οικογένεια της Ευρώπης σε περιμένει, μη χάνεις χρόνο!

Γίνε εσύ η αλλάγη που θα ‘θελες να δεις αύριο στον κόσμο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending