Στα πλαίσια του Erasmus+ “Network of Role Models” δημιουργήθηκε η επιθυμία της προώθησης κοινών ευρωπαϊκών αξιών, όπως: η δημοκρατία, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την προβολή της ζωής και της δράσης συγκεκριμένων ανθρώπων προτύπων (Role Models), οι οποίοι βοηθούν στην προώθηση μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς.

Με βάση τα πιο πάνω, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου προωθεί την καμπάνια “#LifeStories“. Στόχος της καμπάνιας “#LifeStories” είναι να δώσει έμπνευση και κίνητρο στους νέους έτσι ώστε να τα καταφέρουν όσο μεγάλες κι αν είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην ζωή τους.

Η καμπάνια ”#LifeStories” τρέχει από τον Ιούλιο και θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο 2018. Θα υπάρχουν παρουσιάσεις, εμπνευσμένες ομιλίες, μουσική, τέχνη, εργαστήρια γιόγκα και γυμναστικής. Επίσης θα υπάρχουν παρουσιάσεις για τις ιστορίες αυτών των 9 προτύπων (Role Models) που έχουν επιλεγεί με βάση τη σημασία του έργου τους και της συνεισφοράς τους στην κοινωνική ένταξη των μεταναστών στην Κύπρο.

Πιο κάτω μπορείς να διαβάσεις την ιστορία του κάθε Role Model:

1XΡΙΣΤΟΣ ΚΥΠΡΗ

Ο Χρίστος Κυπρή έχει πτυχίο στα Ισπανικά και στα Αγγλικά από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Σαν Αντόνιο, καθώς επίσης και μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Τα τελευταία 4 χρόνια εργάζεται ως καθηγητής Ισπανικών στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, όπου και του δόθηκε η ευκαιρία να βοηθήσει την εταιρεία Rosetta Stone Corporation με την ανάπτυξη λογισμικού της για εκμάθηση ισπανικών.

Το 2016 κατάφερε να εξασφαλίσει οικονομική βοήθεια από την Αμερικανική πρεσβεία για την ανάπτυξη ενός κέντρου Αγγλικής γλώσσας στο Κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας Αιτητών Πολιτικού Ασύλου στην Κοφίνου, όπου εργαζόταν ως εθελοντής από το 2015. Το 2016 ίδρυσε επίσης τη δική του εταιρεία εκπαιδευτικών υπηρεσιών. Από τότε, η ConnectiVision ερευνά και αναπτύσσει διάφορα προϊόντα που εστιάζουν στην εκμάθηση γλωσσών μέσω της τεχνολογίας.

Μάθε περισσότερα για το #LifeStories και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου εδώ!

2ROBAVINE AZANGU

Ο Robavine Azangu είναι νέος από το Καμερούν που ζει στην Κύπρο από το 2017. Κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου της Κοινότητας του Νοτίου Καμερούν στην Κύπρο και οργανώνει συστηματικά ειρηνικές διαδηλώσεις, επισκέπτοντας κρατικούς θεσμούς και κυπριακά τηλεοπτικά κανάλια για να μιλήσει για τη χώρα του και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο. Συμμετείχε, επίσης, σε διάφορα Ευρωπαϊκά προγράμματα και συνεργάστηκε με πολλούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ενώ παρακολούθησε πολλές εκπαιδεύσεις, αποκτώντας γνώσεις και δεξιότητες. Επισκέπτεται συχνά διαφορετικά μέρη στην Κύπρο για να ενθαρρύνει άλλα άτομα από το εξωτερικό που ζουν στην Κύπρο και να τους ενδυναμώσει, να τους ενθαρρύνει και να τους υπενθυμίσει την ανάγκη για συνεργασία, και κοινωνική συμβολή.

Ο Robavine σπούδασε νοσηλευτική σε Πανεπιστήμιο του Καμερούν (Σχολή Επιστημών Υγείας του St. Francis) και το όραμά του είναι να προσφέρει βοήθεια και πρακτικές λύσεις στους ανθρώπους με όποιο τρόπο μπορεί. Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως ένα παράγοντα θετικής αλλαγής στον κόσμο. Όταν έφτασε στην Κύπρο, ήταν αποφασισμένος να ασχοληθεί με δραστηριότητες που θα ενθάρρυναν και ενέπνεαν τον κόσμο. Η φιλοδοξία του ήταν πάντοτε να επηρεάζει θετικά τις ζωές των άλλων και ως εκ τούτου θεώρησε σκόπιμο να σπουδάσει ελληνικά στην Κύπρο για να μάθει την ελληνική γλώσσα. Συμμετείχε, μάλιστα, σε διάφορες δράσεις.

Μάθε περισσότερα για το #LifeStories και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου εδώ!

3PATRICK TUYIZERE

Ο Patrick Tuyizere είναι ένας νεαρός αιτητής ασύλου από την Rwanda. Τα τελευταία χρόνια είναι εθελοντής στον οργανισμό OASIS στην Λάρνακα, όπου βοηθά και στηρίζει τον οργανισμό με διάφορους τρόπους, όπως για παράδειγμα με το να παρέχει υπηρεσίες μετάφρασης για τους πρόσφυγες και μετανάστες τους οποίους στηρίζει ο οργανισμός.

Ο Patrick απολαμβάνει να συμμετέχει σε εθελοντικές δραστηριότητες επειδή με αυτό τον τρόπο απασχολεί τον εαυτό του, μαθαίνει νέα πράγματα, αναπτύσσει δεξιότητες και κυρίως επειδή βοηθά άλλους ανθρώπους. Ο Patrick μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Lingala (μια από τις γλώσσες στο Κονγκό), και Kinyarwanda (μια από τις γλώσσες στη Ρουάντα).

Μάθε περισσότερα για το #LifeStories και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου εδώ!

4GERALD FAAL

Ο Gerald Faal κατάγεται από την Gambian. Είναι αιτητής πολιτικού ασύλου στην Κύπρο και τα τελευταία χρόνια είναι εθελοντής στον οργανισμό OASIS. Στηρίζει τον οργανισμό διεκπεραιώνοντας διάφορες διοικητικές εργασίες, αναλαμβάνοντας κυρίως τη διαχείριση της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων του οργανισμού, καταχωρώντας στοιχεία για τους αιτητές πολιτικού ασύλου, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Επίσης, είναι μέλος στην ομάδα διανομής τροφίμων του οργανισμού, η οποία είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία και ενημέρωση της βάσης δεδομένων για τα τρόφιμα που παραδίδονται σε άτομα που το έχουν ανάγκη.

Επιπλέον, ανά τακτά διαστήματα, καλείται για να βοηθήσει νέους αιτητές ασύλου στην Κύπρο που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και παρέχει στήριξη σε όσους το έχουν ανάγκη, εξηγώντας τους την διαδικασία για υποβολή της αίτησης για πολιτικό άσυλο και άλλες σημαντικές πληροφορίες για τις δυνατότητες και τους περιορισμούς που έχουν στην Κύπρο. Επιπλέον, ο Gerald ενθαρρύνει συνεχώς άλλους ανθρώπους να προσφέρουν εθελοντικά και να συνεισφέρουν στην κοινότητα στην οποία βρίσκονται.

Μάθε περισσότερα για το #LifeStories και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου εδώ!

5ΚΑΤΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΑΝΙΗΛ

Η Κάτια Κωνσταντίνου Δανιήλ είναι προπονήτρια φυσικής κατάστασης. Εργάζεται ως προσωπική γυμνάστρια, δασκάλα κολύμβησης και εκπαιδεύτρια γιόγκα. Τα τελευταία χρόνια, επίσης, κάνει ομαδικά μαθήματα γυμναστικής και γιόγκα στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας στην Κοφίνου σε αιτητές ασύλου, τόσο σε ενήλικες, όσο και σε παιδιά. Η Κάτια έχει αναπτύξει ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τα άτομα στο κέντρο της Κοφίνου και είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους.

Μάθε περισσότερα για το #LifeStories και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου εδώ!

6ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Η Νικολέττα Πολυδώρου είναι Μαέστρος Χορωδιών με Διδακτορικό στην Μουσική Εκπαίδευση και έχει τη γενική εποπτεία του Sistema Cyprus. Το Sistema Cyprus είναι ένα μουσικό-κοινωνικό πρόγραμμα εμπνευσμένο από το El Sistema της Βενεζουέλας που έχει ως στόχο να προσφέρει δωρεάν μουσική παιδεία σε όλα τα παιδιά και νέους μέσα από τη δημιουργία Ορχηστρών και Χορωδιών. Ο δεύτερος στόχος είναι να προωθηθεί ο σεβασμός και η αναγνώριση ευάλωτων ομάδων από την κοινωνία. Το Sistema Cyprus δραστηριοποιείται στην περιοχή της Φανερωμένης στη Λευκωσία, στο “Σπίτι της Ελπίδας” (Hope for Children CRC Policy Centre) και στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα, προσφέροντας δωρεάν μαθήματα μουσικών οργάνων καθώς και δωρεάν μουσικά όργανα σε περισσότερα από 100 παιδιά και νέους.

Από το 2011 διδάσκει ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Παράλληλα, από το 2010 είναι η εκπαιδεύτρια Μουσικής, σε απογευματινές και καλοκαιρινές δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης και ενισχυτικής διδασκαλίας σε σχολεία της περιοχής της Φανερωμένης στα πλαίσια του Προγράμματος κατά της Πρόωρης Εγκατάλειψης του Σχολείου, της Σχολικής Αποτυχίας και της Παραβατικότητας σε Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) και έπειτα στο πρόγραμμα Δράσεις Σχολικής και Κοινωνικής Ένταξης (ΔΡΑ.Σ.Ε) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Μέσα από τα χρόνια διδασκαλίας σε σχολεία στην περιοχή Φανερωμένης, η Νικολέττα έχει αναπτύξει καλές σχέσεις με την κοινότητα της Φανερωμένης.

Μάθε περισσότερα για το #LifeStories και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου εδώ!

7JOSEPH VARUGHESE

Ο Joseph Varughese είναι ο ιδρυτής του κέντρου “Hope for Children” CRC Policy Center, ενός διεθνή και ανθρωπιστικού οργανισμού με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, με έδρα την Κύπρο και με παρουσία στις ΗΠΑ, την Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Δανία, τη Νιγηρία, τη Ρουμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ουγγαρία.

Κατέχει πτυχίο στη Φιλοσοφία (BA) και στην Εκπαίδευση (B.Ed), ενώ έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Κοινωνική Εργασία (MA) και στις Διεθνείς Σχέσεις (MA). Ο Joseph είναι ένας οραματιστής Κύπριος επιχειρηματίας και ανθρωπιστής. Είναι, επίσης, ο ιδρυτής της Western Lobby Consultants Ltd, της InterCountry Hospitality Group Ltd και συνεργάτης της Social Policy and Innovation (SPI) Consultants Ltd.

Μάθε περισσότερα για το #LifeStories και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου εδώ!

8ESTER BEATTY

Η Ester Beatty γεννήθηκε στις Φιλιππίνες (Tuao, Cagayan Valley) και ζει στην Κύπρο με την οικογένειά της από το 1994. Είναι η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Οργανισμών των Φιλιππίνων στην Κύπρο (FFOC), η οποία ιδρύθηκε το 2016. Σπούδασε Εμπορικά και κατέχει πτυχίο Λογιστικής από το Πανεπιστήμιο της Άπω Ανατολής στις Φιλιππίνες.

Είναι, ακόμη, ηγέτης της κοινότητας των Φιλιππίνων στην Κύπρο, ενώ έχει επιτελέσει πρόεδρος της Ένωσης Φιλιππινών (1996-2003) και της Ένωσης Κύπριων-Φιλιππίνων (2003-2010). Έχει εργαστεί, ακόμη, ως μέλος του προσωπικού για την μηνιαία έκδοση της εφημερίδας ΄Φωνή των Φιλιππίνων΄ (μηνιαία έκδοση που δημοσιεύθηκε σε συνεργασία με την εφημερίδα Πολίτης από το 2007) και εργάζεται ως μέλος της επιτροπής του Συνδέσμου Υποστήριξης Ξένων Εργαζομένων «St. Joseph the Migrant’ από το 2000.

Μάθε περισσότερα για το #LifeStories και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου εδώ!

9ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΣΟΦΟΚΛΗ

O Δημήτρης Χατζησοφοκλή κατέχει BSBA στο Marketing και στις Διεθνείς Επιχειρήσεις και MBA στη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και την Επιχειρηματικότητα από το Ohio State University. Είναι, επίσης, υποψήφιος για LLM στο Patent Law and Technology στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ. Έχει συνεργαστεί με διάφορες πολυεθνικές εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν μέλος στην ιδρυτική ομάδα του πρώτου Παροχέα Διαδικτυακών Υπηρεσιών (OARnet) και της πρώτης ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης (OhioLink) στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών εργάστηκε για τρεις Global Fortune 50 Companies και ανέπτυξε πολλά startups.

Αυτή την περίοδο είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Center for Social Innovation – μια οργάνωση που επικεντρώνεται στην επίλυση συστημικών κοινωνικών προβλημάτων. Είναι επίσης Δάσκαλος διαφόρων πολεμικών τεχνών για τα τελευταία 20 χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κύπρο. Αξιοποιώντας την πειθαρχία, την κριτική σκέψη, τη δέσμευση, τη λήψη αποφάσεων και τις ηγετικές ικανότητες που πηγάζουν από τις πολεμικές τέχνες, ίδρυσε την κοινωνική οργάνωση «Σε νιώθω- I feel you» με στόχο να βελτιώσει το επίπεδο εμπιστοσύνης και ενσυναίσθησης μεταξύ των νέων, τόσο στο εργασιακό περιβάλλον, όσο και στη ζωή τους γενικότερα.

Μάθε περισσότερα για το #LifeStories και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου εδώ!