fbpx

5 εναλλακτικοί τρόποι για να απολαύσεις το καρπούζι σου αυτό το καλοκαίρι!

Βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά της πιο αγαπημένης εποχής του χρόνου και ψάχνουμε απεγνωσμένα τρόπους για να δροσιστούμε! Ένας από αυτούς είναι και η κατανάλωση του αγαπημένου μας φρούτου, που δεν είναι άλλο από το καρπούζι!

Αν δεν το γνωρίζεις, η αγαπημένη σε όλους “παττιχούα” έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία, μιας και έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, χαλαρώνει τους μύες, ενυδατώνει το δέρμα και κρατάει το μυαλό σε εγρήγορση!

Αν κι εσένα το καρπούζι είναι το αγαπημένο σου καλοκαιρινό φρούτο, τότε πιο κάτω σου προτείνουμε 5 τρόπους που ίσως δεν είχες ποτέ σκεφτεί για να το απολαύσεις!

1
Καρπουζόπιτσα

Πάρε ένα καρπούζι, κόψε το σε φέτες τύπου πίτσας και ψήσε τα στον φούρνο για μερικά λεπτά μέχρι να καραμελώσει ελαφρά η επιφάνειά του. Ακολούθως, αλάτισέ το και πρόσθεσε ντομάτες, πιπεριά, φέτα και ελιές. Πασπάλισε με μέλι ή κρέμα μπαλσάμικο. Όλο αυτό μπορείς να το απολαύσεις και χωρίς να το ψήσεις για μια πιο δροσερή υφή.

2
Παγωμένο Arizona Καρπούζι

Είσαι από τους τύπους που αγαπούν το καρπούζι όμως τους ενοχλούν τα κουκούτσια; Μάθε ότι τώρα μπορείς να απολαύσεις την αγαπημένη σου γεύση χωρίς κουκούτσια μέσα σε ένα μπουκάλι παγωμένου Arizona Iced Tea, που θα βρεις στο πλησιέστερο περίπτερο! Πάρε λοιπόν την αγαπημένη σου γεύση Arizona iced tea καρπούζι, βάλε την στην παγωνιέρα και έφυγες για παραλία. Το σίγουρο είναι πως θα σε ζηλέψουν όσοι ακόμα “βυθίζουν” το καρπούζι στη θάλασσα!

3
Σαλάτα με φέτα και καρύδια

Κόψε το καρπούζι σε μικρές μπουκίτσες, βάλε το σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύοντάς το με κομματάκια φέτας και φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου. Συμπλήρωσε τη γεύση με ψιλοκομμένα καρύδια, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι!

4
Σαλάτα με χαλούμι και καρπούζι

Αν είσαι από αυτούς που λατρεύουν τον συνδυασμό χαλουμιού και καρπουζιού, τότε μπορείς να φτιάξεις μια νόστιμη σαλάτα με αυτά. Ψήσε το χαλούμι, κόψε το σε κομματάκια, ανακάτεψέ το με καρπούζι και ντοματίνια. Πρόσθεσε ελαιόλαδο, σκόρδο και βασιλικό, κλείσε τα μάτια και απόλαυσε!

5
Ψητό καρπούζι με lime και κόλιαντρο

Εσύ ήξερες ότι το καρπούζι δεν λιώνει στη “φωτιά”; Έτσι μπορείς να το καραμελώσεις στο γκριλ (αν δεν διαθέτεις, τότε βάλε το στον φούρνο), να περιχύσεις με lime και να “απογειώσεις” τη γεύση με κόλιαντρο!

Εσύ ποιο από τα πιο πάνω θα δοκιμάσεις πρώτα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending