fbpx

5 αποκλεισμοί ομάδων μας στην Ευρώπη που έκαναν αίσθηση!

Τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη καταγράψαμε σπουδαίες επιτυχίες. Από το 2008-09, όταν μπήκε η Ανόρθωση στους ομίλους του Champions League, μόνο το 2010-11 δεν είχαμε έστω και μια ομάδα σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν είχαμε αποτυχίες. Αντίθετα μάλιστα, αφού σχεδόν όλες οι ομάδες μας γνώρισαν αποκλεισμούς που συζητήθηκαν, που είχαν έντονο απόηχο και με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο άφησαν τη σφραγίδα τους στην ευρωπαϊκή μας ιστορία.

Κάπως έτσι, με αφορμή τον αποκλεισμό του ΑΠΟΕΛ από τη Suduva μόλις στον Α΄προκριματικό γύρο του Champions League 2017-18 σου παρουσιάζω πιο κάτω άλλους 5 αποκλεισμούς ομάδων μας που έκαναν αίσθηση.

Δες ποιοι είναι και θυμήσου τους μαζί μου:

 

1
Ανόρθωση – Petrovac (2009)

“Αδράνεια εκεί από τον Supic και να η ζημιά…” σχολίασε ο Γιώργος Λογίδης μετά τη μείωση του σκορ σε 2-1 από την Petrovac στο βίντεο πιο πάνω.

Είμαστε στο καλοκαίρι του 2009. Η Ανόρθωση μόλις πριν μερικούς μήνες έπαιζε στους ομίλους του Champions League και στο ξεκίνημα της σεζόν 2009-10 της έτυχε στο Β’ προκριματικό γύρο του κυπέλλου UEFA η Petrovac Μαυροβουνίου.

Στο πρώτο ματς του “Παπαδόπουλος” η Κυρία προηγήθηκε πολύ νωρίς με 2-0, χάνοντας ευκαιρίες και για άλλα τέρματα. Προς το τέλος όμως οι Μαυροβούνιοι μείωσαν σε 2-1 και έκαναν τον επαναληπτικό ντέρμπι.

Στο Μαυροβούνιο, πήραν το ματς στην παράταση (είχε ισοφαρίσει προσωρινά για την Ανόρθωση ο Κατσαβάκης) και σκοράροντας στο 102′ απέκλεισαν τους κυανόλευκους.

Αυτό είχε ως συνέπεια να απομακρυνθεί ο προπονητής Ernst Middendorp και ο τερματοφύλακας Supic.

2
ΑΠΟΕΛ – Maribor (2013)

Στην επανεμφάνιση του στο Champions League, μετά το ταξίδι μέχρι τα προημιτελικά το 2011-12, ο ΑΠΟΕΛ γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό.

Το 2013, λοιπόν, οι γαλαζοκίτρινοι κληρώθηκαν στον Γ’ προκριματικό του Champions League με την Maribor.

Στο πρώτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι χωρίς τον Ivan Jovanovic στον πάγκο (που είχε αποχωρήσει μετά από 5 χρόνια), η ομάδα της Λευκωσίας έμεινε στο 1-1 με τους Σλοβένους στο πρώτο ματς του ΓΣΠ και παρά το γεγονός πως είχε προηγηθεί στο σκορ με τον Isma Goncalves.

Στο Maribor έμειναν στο 0-0 και αποκλείστηκαν σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από τη χειρονομία με το μεσαίο δάχτυλο του προπονητή του ΑΠΟΕΛ, Paulo Sergio.

3
ΑΕΚ – Maccabi Petah Tikva (2004)

Στη 2η συμμετοχή της στα κύπελλα Ευρώπης, το καλοκαίρι του 2004, η ΑΕΚ κατάφεε να γράψει ιστορία από την αρνητική πλευρά.

Οι Λαρνακείς αντιμετώπισαν την Maccabi Petah Tikva στα πλαίσια του Β’ προκριματικού γύρου του κυπέλλου UEFA.

Οι κυπελλούχοι της συγκεκριμένης χρονιάς πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση στο πρώτο ματς του ΓΣΠ και επικράτησαν των Ισραηλινών με 3-0 χάρη σε χατ-τρικ του Dragan Isailovic.

Στον επαναληπτικό όμως και παρά το ισχυρό τους προβάδισμα, οι κιτρινοπράσινοι κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος. Οι Ισραηλινοί σκόραραν μόλις στο 1′ και μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου είχαν σκορ πρόκρισης (4-0)!

4
Απόλλωνας – Qabala (2015)

Το καλοκαίρι του 2015 ο Απόλλωνας αγωνιζόταν για 3η συνεχόμενη φορά στο Europa League, με τις 2 προηγούμενες παρουσίες του να συνδυάζονται με τις παρθενικές του εμφανίσεις στους ομίλους της διοργάνωσης.

Έτσι, όταν απέκλεισε τις Saxan, Trakai και έπεσε πάνω στην Qabala στον Γ’ προκριματικό υπήρχε η πεποίθηση πως μπορεί να προκριθεί.

Σε 2 παιχνίδια με μπόλικη ένταση και δύναμη οι γαλάζιοι είχαν να αντιμετωπίσουν και την εριστικότητα των Αζέρων και τελικά αποκλείστηκαν χάρη σε 2 πέναλτι!

Στο πρώτο ματς του “Αντώνης Παπαδόπουλος” ισοφαρίστηκαν (1-1) στις καθυστερήσεις, ενώ στο Αζερμπαϊτζάν η Qabala επικράτησε με 1-0 και πάλι με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

5
Ομόνοια – Salzburg (2011)

Τη διετία 2010-11 η Ομόνοια κλήθηκε να αντιμετωπίσει την αυστριακή Salzburg 2 φορές. Η δεύτερη, για τα play-off του Europa League το καλοκαίρι του 2011 σαφώς και πόνεσε πολύ περισσότερο τους φίλους των πρασίνων!

Στο πρώτο ματς στο ΓΣΠ, παρά το γεγονός πως βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, έφερε τούμπα το ματς (2-1) χάρη σε 2 τέρματα των Freddy και Leandro και έδειξε πως μπορούσε να προκριθεί μέσα στην Αυστρία.

Στον επαναληπτικό όμως μια αδράνεια στην άμυνα των πρασίνων και μια λανθασμένη εκτίμηση του Αντώνη Γιωργαλλίδη έφεραν το τέρμα – πρόκριση για την Salzburg. Χάθηκε έτσι μια σπουδαία ευκαιρία για το τριφύλλι για να μπει στους ομίλους του Europa League.

Θυμάσαι κάποιο άλλο αποκλεισμό ομάδας μας στην Ευρώπη που να σου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending