fbpx

Το Andrey & Julia Dashin’s Foundation δίπλα στα μη προνομιούχα παιδιά στην Κύπρο

Τους τελευταίους μήνες, το Andrey & Julia Dashin’s Foundation, γνωστό για τον ενεργό του ρόλο στην στήριξη της τοπικής κοινωνίας, υλοποίησε τρεις διαφορετικές ενέργειες με στόχο την παροχή βοήθειας σε παιδιά με λιγότερες ευκαιρίες στην Κύπρο.

Πρόσφατα, το Ίδρυμα συνεργάστηκε με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας για να προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία σε 16 ασυνόδευτα ανήλικα κορίτσια που διαμένουν στο καταφύγιο της Λάρνακας, το οποίο ήρθε σε επαφή με το Ίδρυμα ζητώντας την επιχορήγηση μιας εκδρομής στην πόλη της Λεμεσού.

Το Ίδρυμα ανταποκρίθηκε στην πρόταση με χαρά προσφέροντας στα κορίτσια μια ψυχαγωγική βραδιά με μπόουλινγκ, βόλτα κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της Λεμεσού και δείπνο.

Στα τέλη Ιουνίου, το Andrey & Julia Dashin’s Foundation ένωσε τις δυνάμεις του με το Terra Cypria – το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος, για να προσφέρει μια αξέχαστη διήμερη περιπέτεια σε ομάδα παιδιών από την Παιδική Στέγη Λευκωσίας, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικών Μελετών της Terra Cypria (CESC) στην Κρήτου Τέρρα της Πάφου.

Εννέα παιδιά από την Παιδική Στέγη Λευκωσίας είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια σειρά από ευχάριστα εργαστήρια που αποσκοπούν στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης, της κριτικής σκέψης, της εξοικείωσης με το φυσικό περιβάλλον, καθώς και των δεξιοτήτων ζωής, όπως η συνεργασία και η επικοινωνία.

Ταυτόχρονα, μέσω της διαμονής τους στο παραδοσιακό χωριό, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν πολιτιστική συνείδηση.

Λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, το Ίδρυμα συνεργάστηκε και πάλι με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, διοργανώνοντας μια ημέρα διασκέδασης και περιπέτειας στις όμορφες Πλάτρες για 19 ασυνόδευτα ανήλικα κορίτσια που διαμένουν στο καταφύγιο της Λεμεσού.

Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα διευθέτησε ένα μεγάλο λεωφορείο για να μεταφέρει τα παιδιά στις Πλάτρες και να ανακαλύψουν το όμορφο φυσικό μονοπάτι της περιοχής, να δουν τον μεγαλύτερο καταρράκτη στην Κύπρο και να απολαύσουν μια μαγευτική βόλτα γύρω από ένα βοτανικό κήπο.

Τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να περιηγηθούν στην κεντρική πλατεία ακριβώς κάτω από το ψηλότερο βουνό της Κύπρου και να ολοκληρώσουν τη μέρα τους με γεύμα σε τοπική ταβέρνα.

Ο ιδρυτής Aντρέι Ντάσιν δήλωσε: «Θεωρούμε προνόμιο το γεγονός ότι είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά που, παρά την ηλικία τους, αναγκάστηκαν να μεγαλώσουν πολύ γρήγορα και να επιβιώσουν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Η ανάπτυξη θετικών αναμνήσεων και μιας αίσθησης κανονικότητας έχει τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή αυτών των παιδιών. Αισθανόμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες γι’ αυτή την ευκαιρία και ενθαρρύνουμε ένθερμα όλους όσους βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα».

Το Andrey και Julia Dashin’s Foundation ιδρύθηκε το 2014 από τους Aντρέι και Τζούλια Ντασίν για να υποστηρίξει την τοπική κοινότητα της Κύπρου και να παρέχει ένα χέρι βοήθειας σε όσους το έχουν ανάγκη.

Το Ίδρυμα, το οποίο έχει ως πρωταρχικό στόχο να στηρίζει παιδιά από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, έχει χρηματοδοτήσει πληθώρα φιλανθρωπικών έργων σε όλο το νησί, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων μη-κερδοσκοπικών πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και αθλητικών εκδηλώσεων.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending