fbpx

5 Βούλγαροι ποδοσφαιριστές που άφησαν την σφραγίδα τους στα γήπεδα μας!

Αφού και φέτος στο πρωτάθλημα μας πλειοψηφία είναι οι ξένοι, εξετάζουμε ξένους από χώρες που θεωρούνται “καλές αγορές” από τις ομάδες μας.

Μετά από τους Αφρικανούς, τους Ελλαδίτες και τους Σέρβους, μάζεψα πιο κάτω 5 Βούλγαρους με ξεχωριστή θέση στην καρδιά των ποδοσφαιρόφιλων του νησιού.

Δες ποιοι είναι και άφησε το σχόλιο σου με τον δικό σου αγαπημένο Βούλγαρο:

 

1
Spas Dzhevizov

‘Ενας από τους πρώτους Βούλγαρους που ήρθαν για να παίξουν ποδόσφαιρο στο νησί μας και ένας από τους καλύτερους που είδαμε ήταν ο Spas Dzhevizov.

Ήρθε το 1984 για λογαριασμό της Ομόνοιας, για να αποτελέσει ουσιαστικά τον αντικαταστάτη του Σωτήρη Καϊάφα. Έμεινε στο τριφύλλι για 3 χρόνια και ήταν από τους πρώτους ξένους που αγαπήθηκαν πολύ.

Μαζί με τον Γιώργο Σαββίδη αποτέλεσαν ένα από τα καλύτερα επιθετικά δίδυμα που είχαν ποτέ οι πράσινοι, με αποτέλεσμα να κατακτήσει 3 πρωταθλήματα (1984, 1985, 1987) και να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ το 1987 με 32 τέρματα.

Αγωνίστηκε και μια σεζόν στην ΕΠΑ σημειώνοντας συνολικά 82 τέρματα στην καριέρα του στην Κύπρο.

2
Ilian Kiriakov

Μπορεί κάποιος ποδοσφαιριστής να αγωνιστεί μόλις μια σεζόν σε μια ομάδα, αλλά να παραμείνει αξέχαστος; Μπορεί αν ονομάζεται Ilian Kiriakov!

Ο Βούλγαρος αριστερός μπακ, ήρθε στην Κύπρο το 1995 για την Ανόρθωση μαζί με τους Todorov και Ignatov, έχοντας στο βιογραφικό του, ανάμεσα σε άλλα, συμμετοχές στο Μουντιάλ του ’94 με τη χώρα του.

Έμεινε στις καρδιές των φίλων της Κυρίας για τη διεισδυτικότητα του, τις εξαιρετικές του ατομικές ενέργειες και το αδιάκοπο τρέξιμο του, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να τον “σταμπάρει” και να τον κάνει δικό της η σκωτσέζικη Aberdeen το καλοκαίρι του ’96.

3
Dimitar Makriev

Το γεγονός ότι το 2002, στα 18 του, προσέλκυσε τα βλέμματα της Inter, η οποία και τον απέκτησε χωρίς να παίξει όμως ποτέ για τους nerazzuri, λέει πολλά για την αξία του Dimitar Makriev.

Και ενώ στο ξεκίνημα της δεκαετίας ενδιαφέρθηκε για αυτόν η Ανόρθωση, ήταν η Νέα Σαλαμίνα που έφερε τον Βούλγαρο επιθετικό στο νησί μας το 2015.

Στην πρώτη του χρονιά με τα ερυθρόλευκα εντυπωσίασε και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ (μαζί με τους Cavenaghi και Alves), σκοράροντας 19 τέρματα.

Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη με τον Makriev να ολοκληρώνει την καριέρα του στην Κύπρο.

4
Zhivko Milanov

Έχοντας δυνατές παραστάσεις από την παρουσία του στη Levski και την εθνική Βουλγαρίας, ο Zhivko Milanov ήρθε στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ τον χειμώνα του 2016.

Βοήθησε σημαντικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος τη συγκεκριμένη χρονιά, σουλουπώνοντας τη δεξιά πλευρά των γαλαζοκιτρίνων.

Αποδείχθηκε “βιονικός”, αφού σπάνια έχασε παιχνίδι, μέχρι που ένας σοβαρός τραυματισμός την περσινή χρονιά τον ανάγκασε να χάσει σχεδόν μια ολόκληρη σεζόν.

5
Nikolai Kostov

Οι νεότεροι έμαθαν τον Nikolai Kostov ως προπονητή της Ανόρθωσης το 2002 (με την οποία κατέκτησε το κύπελλο τη συγκεκριμένη χρονιά), αλλά και του Ολυμπιακού Λευκωσίας και της ΑΕΚ.

Ο Βούλγαρος όμως μας πρωτοσυστήθηκε το 1990, όταν τον έφερε στο νησί η “Μεγάλη Κυρία” για να καταλάβει τη θέση του επιτελικού μέσου.

Το 1991 o Kostov δόθηκε δανεικός στον Ονήσιλο Σωτήρας, προκειμένου να μπει στο ρόστερ ο Temur Ketsbaia, με τον Βούλγαρο να επιστρέφει και να ολοκληρώνει την παρουσία του στους Βαρωσιώτες τη σεζόν 1992-93.

Ποιος ποδοσφαιριστής από τη Βουλγαρία έμεινε στο δικό σου μυαλό;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending