fbpx

Escape the Room Nicosia: Όσα μας είπαν οι ιδιοκτήτες για αυτή την περιπέτεια γρίφων!

Τι ακριβώς είναι ένα escape room; Για να λύσουμε την απορία μας, επισκεφτήκαμε πρόσφατα το Escape the Room Nicosia.

Μιλήσαμε με τους ιδιοκτήτες για να καταλάβουμε καλύτερα τη διαδικασία πίσω από αυτή την τρελή περιπέτεια που κατακλύει την Κύπρο τα τελευταία χρόνια.

Πάμε να δούμε τι μας είπαν!

Πώς και πότε ξεκίνησε η ιδέα του Escape the Room;

Η ιδέα των escape rooms, ξεκίνησε μετά από μια σειρά βιντεοπαιχνιδιών που ήταν στη μόδα το τέλος της δεκαετίας του 1990. Τα βιντεοπαιχνίδια ξεκινούσαν με τον παίκτη να βρίσκεται κλειδωμένος μέσα σε ένα χώρο, με σκοπό να δραπετεύσει, λύνοντας διάφορους γρίφους και σπαζοκεφαλιές.

Αυτό το είδος παιχνιδιού, τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί και μεταφέρθηκε από τις οθόνες των υπολογιστών σε πραγματικά δωμάτια. Γενικότερα ήμασταν και είμαστε λάτρεις των συγκεκριμένων βιντεοπαιχνιδιών.

Πριν 4 χρόνια είχαμε ταξιδεύσει στη Σερβία όπου είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε μερικά escape rooms. Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία!

Με την επιστροφή μας στην Κύπρο, αποφασίσαμε να ανοίξουμε και να σχεδιάσουμε το δικό μας escape room.

Γιατί κάποιος να έρθει με την παρέα του;

Το escape the room για εμάς είναι μια ευχάριστη απόδραση από την καθημερινότητα. Προσφέρει μια νέα μορφή διασκέδασης η οποία εγγυάται δράση και περιπέτεια.

Είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος να περάσει καλά κάποιος με την παρέα του, και όχι μόνο!

Μέσα σε αυτά τα 3 χρόνια ποιο ήταν το πιο τρελό περιστατικό που αντιμετωπίσατε;

Ένα από τα πιο τρελά περιστατικά μας είχε συμβεί πέρσι, όταν ένα βράδυ σταμάτησε έξω από το μαγαζί μας ένα ταξί.

Κατέβηκε ένα ζευγάρι με δύο μικρές βαλίτσες και μπήκε στον χώρο υποδοχής όπου τους καλωσορίσαμε. Στην πορεία, καταλάβαμε ότι δεν μιλούσαν ούτε Ελληνικά ούτε Αγγλικά, αλλά μόνο Ιταλικά!

Μετά από 5 λεπτά προσπάθειας με το Google translate, διαπιστώσαμε ότι δεν είχαν κράτηση και ήθελαν να κλείσουν ένα από τα δωμάτια μας.

Έπειτα, μας είπαν ότι θέλανε το δωμάτιο του Ντετέκτιβ. Όταν ξεκίνησαν να προχωρούν προς το δωμάτιο με τις βαλίτσες, καταλάβαμε ότι ήμασταν “lost in translation“.

Ξαναδώσαμε λοιπόν ακόμη μια μάχη στο Google translate και διαπιστώσαμε ότι το ζευγάρι μας είχε ανακαλύψει στο TripAdvisor, αλλά νόμιζαν πως ήμασταν ξενοδοχείο με θεματικά δωμάτια!

Όταν καταλάβαμε και εμείς και αυτοί τι είχε γίνει, σκάσαμε όλοι στα γέλια! Στο τέλος, τους βοηθήσαμε και βρήκαν ξενοδοχείο στην παλιά Λευκωσία – ευελπιστούμε να περάσαν ένα όμορφο Σαββατοκύριακο.

Υπάρχουν διαφορετικά δωμάτια; Τι θέματα έχουν;

Αυτή τη στιγμή έχουμε 3 διαφορετικά δωμάτια.

  • Ντετέκτιβ 2: Η Διάσωση του Πάπα!

Ο Πάπας θα επισκεφτεί την Κύπρο για δύο ημέρες, αλλά ένας δολοφόνος καραδοκεί. Ο ντετέκτιβ έχει απηχθεί και γι’ αυτό είναι στο χέρι σας να συνεχίσετε την έρευνά του και να αποκαλύψετε τον ένοχο, το όπλο, την τοποθεσία της απόπειρας και την μέθοδο απόδρασης του και να προειδοποιήσετε την αστυνομία πριν είναι αργά!

  • Η Κλοπή

Tο μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου, βρίσκεται σε παγκόσμια περιοδεία και για λίγες μέρες θα φιλοξενείται στο μουσείο της πόλης. Η αποστολή της ομάδας σας είναι να μπείτε κρυφά στο μουσείο και να ακολουθήσετε τις κωδικοποιημένες οδηγίες που σας άφησε ο “μεγάλος αρχηγός”, καταφέρνοντας έτσι να κλέψετε το διαμάντι!!

  • Η Αποστολή

Ο εχθρός έχει διεισδύσει στην στρατιωτική σας βάση! Σε λιγότερο από μια ώρα, ο πύραυλος θα εκτοξευθεί με στόχο το αρχηγείο σας! Η αποστολή της ομάδας σας είναι να μπείτε στο υπόγειο δωμάτιο ελέγχου και με την καθοδήγηση του Ταγματάρχη να σταματήσετε την εκτόξευση προτού να είναι αργά.

Αναμένατε να έχει τόση μεγάλη επιτυχία και διάρκεια;

Από την αρχή ξεκινήσαμε πολύ θετικοί και αισιόδοξοι αλλά ταυτόχρονα με λίγη επιφύλαξη, λόγω του ότι το συγκεκριμένο concept διασκέδασης ήταν κάτι νέο για τα δεδομένα της Κύπρου.

Βλέποντας όμως πόσο γρήγορα είχε υιοθετηθεί από πολλούς ως τρόπος διασκέδασης, δεν άργησε να γίνει μια επιτυχημένη προσπάθεια από εμάς και κάτι που ο κόσμος έχει αγαπήσει και ανυπομονεί συνεχώς για τα νέα μας δωμάτια.

Γιορτάσαμε ήδη τα τρίτα μας γενέθλια και ευχόμαστε να συνεχίσουμε έτσι και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε διασκέδαση και αξέχαστες εμπειρίες στους πελάτες μας.

Τι επιπλέον προσφέρει το συγκεκριμένο escape the room;

  • Εταιρικές Εκδηλώσεις: Το escape the room μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εταιρείες ως team building δραστηριότητα. Η διασκέδαση σε μια ομάδα είναι εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας για το ηθικό των εργαζομένων, τη διατήρηση τους και την παραγωγικότητα. Τα δωμάτια διαφυγής μας στοχεύουν να βελτιώσουν την επικοινωνία, να δημιουργήσουν εμπιστοσύνη, να βοηθήσουν στη συνεργασία για την επίλυση προβλημάτων και να αναγκάσει τα άτομα να σκεφτούν έξω από τη συνηθισμένη ρουτίνα τους.
  • Παιδικά Γενέθλια και Πάρτυ:  Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να γιορτάσουν τα γενέθλιά τους και να παίξουν τα δωμάτια παρέα με φίλους, φίλες και αγαπημένα πρόσωπα.
Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε μέσα σε αυτά τα 3 χρόνια;

Αυτά τα 3 χρόνια για εμάς ήταν και είναι μια ευχάριστη περιπέτεια που θα ήταν αδύνατο να μην είχαμε να αντιμετωπίσουμε και δυσκολίες.

Τα θεματικά δωμάτια εδώ στο Escape the Room δημιουργούνται αποκλειστικά από την ομάδα μας εδώ στην Κύπρο, σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα escape room τα οποία είναι αλυσίδες από το εξωτερικό. Αυτό σημαίνει ότι ξοδεύουμε αρκετές ώρες από τον ελεύθερο μας χρόνο για να δημιουργήσουμε και να δοκιμάζουμε τα νέα δωμάτια και γρίφους.

Μπορεί κάτι να μην πάει ακριβώς όπως το έχουμε στο μυαλό μας και να πρέπει να σκεφτούμε εναλλακτικές λύσεις.

Στο τέλος όμως μας, δίνει μεγάλη χαρά το αποτέλεσμα, ειδικά όταν λαμβάνουμε θετικά σχόλια από τους πελάτες μας, που μας επιβεβαιώνουν ότι οι κόποι μας σίγουρα δεν πάνε χαμένοι.

Το Escape the Room Nicosia μπορείς να το βρεις στην οδό Θεοκρίτου 3ΑΒ στη Λευκωσία.

Happy escaping!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending