Μάθε όλα τα καλά που αποκτάς κάθε φορά που πίνεις κρασί!

girardwinery.com

Είναι ευρέως γνωστό ότι το κρασί αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά που καταναλώνουμε σε μπαρ, εστιατόρια, γάμους, ακόμα και στο σπίτι. Επίσης είναι το ιδανικότερο ποτό που συνοδεύει το φαγητό μας και μπορούμε να το απολαύσουμε και τον χειμώνα, αλλά και το καλοκαίρι.

Όμως ήξερες ότι πίνοντας ένα ποτήρι κρασί την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα; Μάθε πως πίνοντας με μέτρο, ένα ποτήρι κρασί, οφελά πολύ και κάνει καλό στην υγεία μας.

Συγκεκριμένα, Βρετανοί επιστήμονες έκαναν έρευνες και ανακάλυψαν αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες και τις θρεπτικές αξίες του κρασιού.

Γι’ αυτό σου μάζεψα όλα τα καλά που κάνει το κρασί στον οργανισμό μας:

1Μας προστατεύει από σοβαρές παθήσεις

Το κρασί μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος κάτα 30% και την εμφάνιση του καρκίνου του πνεύμονα και του στομαχιού.

Παράλληλα, μειώνει τις πιθανότητες κατάγματος λεκάνης και ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό οφείλεται από την ουσία ρεσβερατρόλη που έχει αντικαρκινικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Δεν είναι τυχαίο που οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν ότι ο “οίνος ευφραίνει καρδίαν”.

2Βελτιώνει τα επίπεδα χολυστερόλης

Έρευνες έδειξαν ότι, το κρασί ανεβάζει τα επίπεδα καλής χολυστερόλης του αίματος (HDL) και ταυτόχρονα μειώνει τα επίπεδα της κακής χολυστερόλης (LDL).

3Ρυθμίζει τα επίπεδα της γλυκόζης

Το κόκκινο κρασί περιέχει ουσίες που επιβραδύνουν την απορρόφηση της ζάχαρης, εμποδίζοντας την να πλησιάσει τα μη επιτρεπτά επίπεδα. Προστατευόμαστε έτσι από την πάθηση του διαβήτη τύπου Β.

Ήξερες πως το κόκκινο κρασί έχει πιο πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες από το λευκό;

4Δυναμώνει τα οστά

mtv.fi

Το κρασί χάρη στην πολυφαινόλη η οποία υπάρχει στα σταφύλια (και ιδιαίτερα στη φλούδα τους), μπορεί να βελτιώσει την οστική πυκνότητα, αποτρέποντας έτσι την πάθηση της οστεοπόρωσης στις ηλικίες άνω των 50.

5Βοηθά στη μνήμη

selceducation.com

Και όμως οι επιστήμονες έδειξαν πως το κρασί μπορεί να βοηθήσει στη μνήμη και προστατεύει από την πάθηση του Αλτσχάιμερ και την άνοια.

6Δεν παχαίνει

Τέλος, πίνοντας ένα ποτηράκι κρασί την ημέρα μπορείς να διατηρήσεις τη σιλουέτα σου μιας και δεν έχει πολλές θερμίδες ανά ποτήρι και μειώνει τον κίνδυνο της παχυσαρκίας.

Εσύ ήξερες για τις θρεπτικές ιδιότητες που έχει το κρασί;