fbpx

Μάθε όλα τα καλά που αποκτάς κάθε φορά που πίνεις κρασί!

Είναι ευρέως γνωστό ότι το κρασί αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά που καταναλώνουμε σε μπαρ, εστιατόρια, γάμους, ακόμα και στο σπίτι. Επίσης είναι το ιδανικότερο ποτό που συνοδεύει το φαγητό μας και μπορούμε να το απολαύσουμε και τον χειμώνα, αλλά και το καλοκαίρι.

Όμως ήξερες ότι πίνοντας ένα ποτήρι κρασί την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα; Μάθε πως πίνοντας με μέτρο, ένα ποτήρι κρασί, οφελά πολύ και κάνει καλό στην υγεία μας.

Συγκεκριμένα, Βρετανοί επιστήμονες έκαναν έρευνες και ανακάλυψαν αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες και τις θρεπτικές αξίες του κρασιού.

Γι’ αυτό σου μάζεψα όλα τα καλά που κάνει το κρασί στον οργανισμό μας:

1
Μας προστατεύει από σοβαρές παθήσεις

Το κρασί μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος κάτα 30% και την εμφάνιση του καρκίνου του πνεύμονα και του στομαχιού.

Παράλληλα, μειώνει τις πιθανότητες κατάγματος λεκάνης και ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό οφείλεται από την ουσία ρεσβερατρόλη που έχει αντικαρκινικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Δεν είναι τυχαίο που οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν ότι ο “οίνος ευφραίνει καρδίαν”.

2
Βελτιώνει τα επίπεδα χολυστερόλης

Έρευνες έδειξαν ότι, το κρασί ανεβάζει τα επίπεδα καλής χολυστερόλης του αίματος (HDL) και ταυτόχρονα μειώνει τα επίπεδα της κακής χολυστερόλης (LDL).

3
Ρυθμίζει τα επίπεδα της γλυκόζης

Το κόκκινο κρασί περιέχει ουσίες που επιβραδύνουν την απορρόφηση της ζάχαρης, εμποδίζοντας την να πλησιάσει τα μη επιτρεπτά επίπεδα. Προστατευόμαστε έτσι από την πάθηση του διαβήτη τύπου Β.

Ήξερες πως το κόκκινο κρασί έχει πιο πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες από το λευκό;

4
Δυναμώνει τα οστά

Το κρασί χάρη στην πολυφαινόλη η οποία υπάρχει στα σταφύλια (και ιδιαίτερα στη φλούδα τους), μπορεί να βελτιώσει την οστική πυκνότητα, αποτρέποντας έτσι την πάθηση της οστεοπόρωσης στις ηλικίες άνω των 50.

5
Βοηθά στη μνήμη

Και όμως οι επιστήμονες έδειξαν πως το κρασί μπορεί να βοηθήσει στη μνήμη και προστατεύει από την πάθηση του Αλτσχάιμερ και την άνοια.

6
Δεν παχαίνει

Τέλος, πίνοντας ένα ποτηράκι κρασί την ημέρα μπορείς να διατηρήσεις τη σιλουέτα σου μιας και δεν έχει πολλές θερμίδες ανά ποτήρι και μειώνει τον κίνδυνο της παχυσαρκίας.

Εσύ ήξερες για τις θρεπτικές ιδιότητες που έχει το κρασί;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending