fbpx

Αυτά είναι τα πιο όμορφα μέρη που θα θες να πας στην Κρήτη! (photos)

Η Κρήτη αποτελεί μια από τους πιο top προορισμούς που αξίζει να επισκεφθείς το καλοκαίρι. Εκτός από τις καθαρές και κρυστάλλινες παραλίες, την κουζίνα, τους ανθρώπους της, έχει πανέμορφα πανοραμικά τοπία που “κόβουν” την ανάσα!

Έτσι, σε πρόσφατο μου ταξίδι εκεί, εκτός από τις 4 πόλεις της που επισκέφθηκα, είχα την ευκαιρία να δω από κοντά καταρράκτες, φαράγγια, χωριά και απίστευτα καταπράσινα τοπία, τα οποία σε μαγεύουν μόνο και μόνο που τα βλέπεις.

Γι’ αυτό σου μάζεψα μερικά από αυτά τα μέρη που αξίζει και πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς:

1
Φαράγγι Ρίχτη

Αυτό το φαράγγι είναι ένα από τα ωραιότερα στην Κρήτη, το οποίο ακολουθεί την κοίτη του μικρού ποταμού.

Mετά από πεζοπορία 3 km καταλήγεις στον υπέροχο καταρράκτη, όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μπάνιο και να απολαύσουν το καταπράσινο τοπίο.

2
Ελούντα

Πρόκειται για μια High-Class περιοχή όπου διαμένουν αρκετοί ξένοι απ’ όλο τον κόσμο. Βρίσκεται βόρεια από την πόλη του Αγίου Νικολάου.

Επίσης, αυτή η περιοχή είναι αρκετά ακριβή λόγω του τουρισμού όσον αφορά τα ξενοδοχεία ή για φαγητό σε κάποια ψαροταβέρνα.

Όμως έχει πανέμορφες θάλασσες και παραλίες όπου μπορείς να απολαύσεις ένα μπάνιο και να βγάλεις τέλειες φωτογραφίες.

3
Σπιναλόγκα – το νησί των λεπρών

Η Σπιναλόγκα είναι ένα μικρό νησί που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Ελούντα. Μπορείς να το επισκεφθείς με ferry-boat.

Αυτό το νησί οχυρώθηκε αρχικά από τους Ενετούς και έχει αρκετά ερειπωμένα κτήρια. Αυτά αργότερα χρησιμοποιήθηκαν μέχρι το 1957 για ανθρώπους απ’ όλη την Ελλάδα οι οποίοι είχαν λέπρα.

4
Χερσόνησος Ηρακλείου

Η Χερσόνησος είναι παραθαλάσσια κωμόπολη η οποία θυμίζει τη μαρίνα Λεμεσού και είναι το στολίδι του Ηρακλείου.

Εκεί υπάρχει ένα τεράστιο λιμάνι με αρκετά Bars/Clubs, εστιατόρια και καφετέριες με θέα τη θάλασσα. Ακόμη, υπάρχουν και αρκετά souvenir shops οπου μπορείς να αγοράσεις παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης όπως ελιές, σαπούνια και μπαχαρικά.

Η Χερσόνησος είναι εξαιρετικά (πιο) όμορφη τη νύχτα μιας και σφύζει από ζωή με τους ντόπιους και τους τουρίστες να απολαμβάνουν τη βραδινή τους έξοδο.

5
Μάταλα

Ακόμη μια αρκετά τουριστική περιοχή η οποία είναι διάσημη από την δεκαετία του ’60 για τις σπηλιές των Hippies οι οποίοι ζούσαν εκεί. Μπορείς να δεις παλιά Vans και ζωγραφιές στους τοίχους με συνθήματα όπως: “Today is Life, tomorrow never comes”.

Στα Μάταλα κάθε τέλος Ιουνίου διοργανώνεται ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στις δεκαετίες των Hippies. Μάλιστα έρχονται και παλιοί Hippies και διηγούνται τις ιστορίες της εποχής τους με τραγούδια και πολύ διασκέδαση.

6
Οροσειρά Ίδη (Ψηλορείτης)

Το μεγαλύτερο βουνό της Κρήτης με θέα που κόβει την ανάσα. Εκεί, ο ταξιδιώτης μπορεί να αντικρίσει καταπράσινα δάση, χωριά στην ακρή των γκρεμών, φαράγγια, οροπέδια και ζώα, όπως κατσίκες, να ανεβαίνουν πάνω στην κορυφή των βουνών.

* Bonus

Προσωπικό αρχείο: Κατερίνα Χρίστου

Κάτι που αξίζει να ξέρεις αν βρεθείς σε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα ή καφενείο, είναι πως αξίζει να δοκιμάσεις κρητικούς λουκουμάδες.

Σερβίρονται με σιρόπι μελίου και αμύγδαλο (οι καλύτεροι ετοιμάζονται στο αναψυκτήριο “Γιάννης”, στην περιοχή Κόκκινη Χάνι στο Ηράκλειο).

Τέλος, μερικά από τα πιο ωραία παραδοσιακά φαγητά είναι το Απάκι που είναι χοιρινό φιλέττο και έχει γεύση κρασάτων λουκάνικων και το Αντικριστό (αρνί στα κάρβουνα) που η γεύση του θυμίζει κλέφτικο.

pasifai.gr

Εσύ ποιο μέρος της Κρήτης θες να επισκεφθείς;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending