fbpx

10 ξένοι ποδοσφαιριστές που ίσως δεν ήξερες πως πέρασαν πολλά χρόνια στην Κύπρο!

Ξεχωριστή θέση στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου κατέχουν οι ξένοι ποδοσφαιριστές που ήρθαν στο νησί μας για να παίξουν μπάλα και δεν έμειναν μόνο ένα χρόνο.

Όπως και να το κάνουμε δένεσαι πολύ πιο εύκολα με ένα παίχτη που ξέρεις ότι αγάπησε τον τόπο σου.

Και αν είναι γνωστοί ποδοσφαιριστές όπως ο Morais, ο Vale, ο Sachetti, ο Margaca, που πλέον “ρίζωσαν” στην Κύπρο, υπάρχουν άλλοι τόσοι που έμειναν για πολλά χρόνια στο νησί μας και ίσως δεν τους ξέρεις.

Μάζεψα 10 από αυτούς, που μπορείς να δεις παρακάτω:

1
Wesllem

Antonio Wesllem Sousa Monteiro, πιο γνωστός σε ‘μας απλά ως Wesllem. O Πορτογάλος εξτρέμ πρωτοπάτησε κυπριακό χώμα το 2012 για λογαριασμό της Αναγέννησης Δερύνειας.

Από τότε έπαιξε επίσης στην ΑΕΚ Κουκλιών, την Πάφος FC, πριν μετακομίσει ξανά στη Δερύνεια για λογαριασμό της τοπική Αναγέννησης το 2015.

Από τότε, παραμένει κάτοικος του ακριτικού χωριού με εξαίρεση ένα ολιγόμηνο πέρασμα από την Πολωνία πέρσι.

2
Raul Gonzalez

youtube.com

Το 2007 πρωτοήρθε στην Κύπρο, άγνωστος μεταξύ αγνώστων, ο δεξιός μπακ Raul Gonzalez Guzman και με εξαίρεση 3 σπαστά χρόνια που αγωνίστηκε στην πατρίδα του, Βενεζουέλα και την Πολωνία δεν έφυγε ποτέ.

Τον έφερε στα μέρη μας η Δόξα Κατωκοπιάς, ενώ αγωνίστηκε επίσης στο Παραλίμνι, τον Απόλλωνα, την Αναγέννηση Δερύνειας, τον Ποδοσφαιρικό Όμιλο Ξυλότυμπου και την Αγία Νάπα.

Αξίζει να σημειωθεί πως και ο αδελφός του, Hector, αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στο νησί μας, βάζοντας τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα, μόλις την περασμένη άνοιξη φορώντας τη φανέλα του ΑΣΙΛ Λύσης.

3
Silvio Gonzalez

Από τους πλέον αξιόπιστους επιθετικούς που πέρασαν από τα κυπριακά γήπεδα τα τελευταία χρόνια είναι ο Silvio Augusto Gonzalez.

Ο “Pulpo” ήρθε στην Κύπρο το 2007 για λογαριασμό του Ολυμπιακού Λευκωσίας. Ακολούθως μετακόμισε προς Λεμεσό μεριά για την ΑΕΛ, πριν συνεχίσει στον Άρη.

Το 2012 έφυγε για Λατινική Αμερική, για να επιστέψει όμως το 2015 και πάλι στον Άρη, ενώ την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην ΑΕΖ Ζακακίου.

4
Eduardo Pincelli

https://www.youtube.com/watch?v=ihsihGluqhY

Από την εποχή των Music-Gjurev είχε να βρεθεί παίχτης στο Δασάκι που να ταυτιστεί τόσο πολύ με την ομάδα του Εθνικού. Ο λόγος φυσικά για τον Eduardo Pincelli.

Ο Βραζιλιάνος ήρθε στην Κύπρο το 2008 για τον Χαλκάνορα Ιδαλίου. Το 2009 πρωτοφόρεσε τη φανέλα του Εθνικού, πριν πάει το 2012 στη Νέα Σαλαμίνα και από εκεί στην Αλκή.

Επέστρεψε για λίγο στην πατρίδα του, πριν μας ξανάρθει τον χειμώνα 2014 για λογαριασμό του Άρη, αυτή τη φορά. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς έβαλε ξανά τα μπλε του Εθνικού και με εξαίρεση ένα ολιγόμηνο πέρασμα από την Sligo Rovers πέρσι, δεν τα έβγαλε ακόμα!

5
Aldo Adorno

Παραλίμνι, ΑΕΚ, Απόλλωνας, ΑΠΟΕΛ, Ερμής, Νέα Σαλαμίνα, Οθέλλος και ΘΟΪ Λακατάμιας είναι οι κυπριακοί σταθμοί του Aldo Adorno!

Ο Παραγουανός επιθετικός από το 2006 και με εξαίρεση ένα εξάμηνο στην Ουκρανία δεν έφυγε ποτέ από το νησί μας!

6
Alexandre Negri

sigmalive.com

Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που δέθηκε για τα καλά με την Κύπρο είναι ο Alexandre Negri!

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας ήρθε στον ΑΠΟΠ/Κινύρας Πέγειας το 2007, όπου αγωνίστηκε για 2 χρόνια και από τότε έπαιξε άλλα 5 χρόνια στην ΑΕΚ (σε 2 δόσεις) και άλλα 3 στη Δόξα (πάλι σε 2 δόσεις), πριν φορέσει τη φανέλα του ΘΟΪ την περσινή σεζόν.

7
Edward Mashinya

gazzetta.gr

Όσο και αν σου ακουστεί παράξενο ο Edward Mashinya, ο επιθετικός από τη Zimbabwe είναι στην Κύπρο τα τελεταία 11 χρόνια!

Τον πρωτόφερε η Ομόνοια στην οποία όμως δεν αγωνίστηκε ποτέ, αφού δόθηκε δανεικός στον Άδωνη Ιδαλίου και στον Ονήσιλο Σωτήρας, πριν παραχωρηθεί στην ΠΑΕΕΚ.

Αγωνίστηκε επίσης στην Ομόνοια Αραδίππου, τον ΑΠΟΠ/Κινύρα Πέγειας, τον Εθνικό Άχνας, τον Ολυμπιακό, τον Ερμή και τον Οθέλλο Αθηαίνου.

8
Bojan Markoski

balla.com.cy

Το καλοκαίρι του 2009 έφερε στην Κύπρο και συγκεκριμένα το Παραλίμνι τον Σκοπιανό κεντρικό αμυντικό Bojan Markoski.

Από τότε ο Markoski που έπαιξε επίσης στον Απόλλωνα, την Αγία Νάπα, τον Οθέλλο Αθηαίνου και από το καλοκαίρι στον Εθνικό Άχνας. Ουσιαστικά, με εξαίρεση ένα εξάμηνο το 2016 (που επέστρεψε στην πατρίδα του) δεν έφυγε από το νησί μας.

9
Edmar Lacerda

lions-radio.com

Από τους πλέον φιλότιμους, αλλά και “αθόρυβους” παίχτες που πέρασαν από την Κύπρο ήταν ο Edmar. Ήρθε το 2007 στη Δόξα με σκοπό να καλύψει το αριστερό άκρο της επίθεσης.

Φόρεσε επίσης τη φανέλα της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου και της Αλκής, αλλά ήταν στην ΑΕΛ (την τετραετία 2011-2015) που έζησε τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του.

Στη συνέχεια, επέστρεψε στη Δόξα, πριν μετακομίσει το 2017 στην Καρμιώτισσα που έπαιξε την περασμένη σεζόν. Με το τέλος της σεζόν πήρε μεταγραφή για την Πορτογαλία.

10
Kostadin Bashov

goal.philenews.com

Ολυμπιακός, Αλκή, Πάφος (ενδιάμεσα ένας χρόνος στη Litex Lovetch), Pirin, Παραλίμνι, ΑΣΙΛ Λύσης, Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ξυλότυμπου και Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ορμήδειας.

Αυτή είναι η ποδοσφαιρική πορεία του Βούλγαρου επιθετικού από το 2009 και μετά, που περιλαμβάνει 7,5 χρόνια στην Κύπρο.

Μάλιστα, το καλοκαίρι ο Bashov έβαλε τέλος στην καριέρα του, αναλαμβάνοντας χρέη τεχνικού διευθυντή στον Διγενή Ορόκλινης.

Ποιος άλλος ξένος που να πέρασε πολλά χρόνια στην Κύπρο σου έρχεται στο μυαλό;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending