fbpx

5 Ολλανδοί που έπαιξαν στην ΑΕΚ και αποκλείεται να τους ξέχασες!

Η ΑΕΚ δεν είναι η πρώτη ομάδα που έφερε Ολλανδό ποδοσφαιριστή στην Κύπρο. Είναι όμως η μόνη που ταυτίστηκε τόσο πολύ μαζί τους.

Βλέπεις, πριν την “ισπανοποίηση” των τελευταίων χρόνων, οι Λαρνακείς είχαν “ολλανδοποιηθεί” στο ξεκίνημα της δεκαετίας που διανύουμε.

Αιτία ήταν ουσιαστικά, ο τότε τεχνικός διευθυντής των κιτρινοπρασίνων, Jordi Cruyff, που στην προσπάθεια του να στήσει την ομάδα με βάση τα “θέλω” του, επέλεξε, μάλλον φυσιολογικά, συμπατριώτες του.

Παρακάτω μπορείς να δεις 5 από αυτούς που αποκλείεται να ξέχασες ακόμα και αν δεν υποστηρίζεις την ΑΕΚ:

 

1
Gregoor van Dijk

Για 3,5 χρόνια υπήρξε ο “εγκέφαλος” της μεσαίας γραμμής ΑΕΚ ο Gregoor van Dijk! Ήρθε στην Κύπρο το 2010, κουβαλώντας σπουδαίες παραστάσεις από το ολλανδικό πρωτάθλημα και τις Groningen, Roda και Utrecht.

Αποχώρησε από τους κιτρινοπράσινους, αλλά και από την ενεργό δράση, τον Δεκέμβρη του 2013, έχοντας αγωνιστεί σε 75 αγώνες, ενώ έπαιξε μεγάλο ρόλο στην πορεία της ΑΕΚ προς του ομίλους του Europa League το 2011.

Τα 2 τέρματα του απέναντι στη Rosenborg στα play-off παραμένουν αξέχαστα σε όλους στο οικοδόμημα των Λαρνακέων.

2
Kevin Hofland

Ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στις Eindhoven, Wolfsburg και Feyenoord δεν θα μπορούσε να μην διαπρέψει στην Κύπρο.

Ο Kevin Hofland, ήρθε στην ΑΕΚ το 2010, ως δανεικός αρχικά από τη Feyenoord και μέχρι το 2012 που αποχώρησε ήταν πραγματικός ηγέτης.

Δυνατός ποδοσφαιριστής, με έντονη προσωπικότητα, ο Hofland ήταν σταθερή αξία στο κέντρο της άμυνας της σκαλιώτικης ομάδας, ενώ παρ’ ότι αμυντικός ήταν εξαιρετικός στις εκτέλέσεις φάουλ.

3
Edwin Linssen

Ακόμα μια επιτυχημένη “εισαγωγή” από την Ολλανδία ήταν, για την ΑΕΚ, ο Edwin Linssen. Ήρθε στους κιτρινοπράσινους το 2010 και μέχρι το 2013 που αποχώρησε αγωνίστηκε σε 64 αγώνες, σκοράροντας 6 τέρματα, αν και αγωνιζόταν ως μεσοαμυντικός.

Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στη Venlo, ενώ μετά την ΑΕΚ έπαιξε για 2 χρόνια στην De Graafschap, πριν ολοκληρώσει την καριέρα του.

4
Tim de Cler

Τη διετία 2011-2013 είχαμε την τύχη, σαν κυπριακό ποδόσφαιρο, να έχουμε στα γήπεδα μας ένα ποδοσφαιριστή με 17 συμμετοχές στην εθνική Ολλανδίας, αλλά και παρουσία σε 3 από τις μεγάλες ομάδες της χώρας της τουλίπας: Ajax, Alkmaar και Feyenoord.

Ο λόγος φυσικά για τον αριστερό μπακ, Tim de Cler, ένα από τους πιο ποιοτικούς μπακ που είδαμε στα κυπριακά γήπεδα που αγωνίστηκε σε 41 αγώνες με τη φανέλα της ΑΕΚ.

5
Nassir Maachi

Μπορεί να αγωνίστηκε και σε άλλες ομάδες στην Κύπρο ο Nassir Maachi (Πάφος FC, Νέα Σαλαμίνα και Αλκή Ορόκλινη συγκεκριμένα), αλλά η διετία 2012-2014, κατά την οποία φόρεσε την κιτρινοπράσινη φανέλα ήταν η καλύτερη της καριέρας του στην Κύπρο.

Αγωνιζόμενος ως εξτρέμ, σκόραρε 13 τέρματα σε 41 συμμετοχές και παρά το γεγονός πως δεν κουβαλούσε την καριέρα των υπολοίπων αυτής της λίστας, κέρδισε με το σπαθί του μια θέση ανάμεσα στους καλύτερους ξένους που είχε στην ιστορία της η ΑΕΚ.

Ποιος πιστεύεις πως είναι ο καλύτερος Ολλανδός που έπαιξε στην ομάδα της Λάρνακας;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending